Понеделник сутрин в София - заледени тротоари и паднали дървета

Над 100 сигнала за паднали дървета и счупени клони
132
Понеделник сутрин в София - заледени тротоари и паднали дървета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паднали дървета върху паркирали коли, счупени клони по заледените тротоарите – така осъмна София след големия снеговалеж в събота срещу неделя.

Над 200 снегорина се движат по улиците на столицата още от събота. Въпреки това екипите на Столична община все още не успяват да почистят всички малки улици и тротоарите в града.

През почивните дни бяха нанесени сериозни щети, които се отстраняваха приоритетно. Падналите клони се местя до контейнерите за смет и се очаква скоро да бъдат извозени.

„За предходното денонощие са обработени над 100 сигнала за счупени клони и паднали дървета. Работата ни продължава и към момента. Днес на терен са седем екипа, за да отстраним всички проблеми, възникнали на територията на столицата“, обясни пред bTV Кристиян Иванов, който е зам.-директор на „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община.

Той допълни, че към момента масовият градски транспорт се движи по график.  

„Експерти от дирекция „Зелени системи“ и еколозите от районните администрации ще извършат в идните дни оглед на дърветата на цялата територия на столицата. Там където е необходимо, ще бъде извършена санитарна сеч, за да се предотвратят трагични инциденти“, обясни и инж. Николай Недялков, който е директор на Столичен инспекторат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: софияснягснегорин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преспи от сняг по бул. България и Цариградско, това кога преди го е имало питам аз, при положение, че София е виждала доста по-тежки снеговалежи последните години?!
84
3
 
3
 
! Отговори
Винету преди 9 месеца
Преди беше Орешарски виновен, после президента, а сега Киро. Усещате ли тенденцията.
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Следващите мислете малко за какъв гласувате
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не излизате следващите 3-4 месеца от вкъщи, това беше съвета на новия кмет.
81
3
 
12
 
! Отговори
Васко Бедствието преди 9 месеца
Два съвета дадох на гражданите:1. Не излизайте навън през зимата2. Чистете София сами
80
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Един най-обикновен слаб снежец и столицата е в колапс. Каквото и да говорим, никога при никой предишен кмет не помня заседнали в ПРЕСПИ коли по бул. България, а половин метър сняг по тротоарите. И не, тротоара НЕ Е отговорност на гражданите след първия метър от сградата. От там нататък става отговорност на общината.
79
0
 
8
 
! Отговори
Малките улици преди 9 месеца
никога не се чистят като правило. Писатието,че сега те са успяли да ги почистят е лъжа,защото те няма да бъдат почистени никога. Не са в плана за тази дейност.
78
2
 
14
 
! Отговори
хахаха преди 9 месеца
Как е сега с новия кмет, усетихте ли рязко промяната?
77
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо така избираме все некадърни кметове в София - Янчулев, Софиянски, Бойко Борисов, Фандъкова, Терзиев?
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Васко Бедствието му викайте на новия кмет
75
1
 
7
 
! Отговори
До 74 преди 9 месеца
То и инфлуенцърите са млади и модерни, ама дали са умни, способни и значими за живота на работещите хора!?
74
2
 
11
 
! Отговори
ПЕТНОТО БОНБОНЕВ преди 9 месеца
ЩО НЕ ПРАВИ СЕЛФИТА С НЯКОЙ СКЪРШЕ КЛОН - ДА ПОКАЖЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, КАК СЕ СПРАВЯТ НАГЛИТЕ ВНУЧЕТА.. ЛЕСНО СЕ **** НА МЕТЕНОТО...
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Специално за тротоарите - те са почистени пред блокове, заведения и магазини, тоест там, където общианта може и обича да глобява. Къде обаче не са почистени - пред общински сгради, или където няма блокове - например около метрото на Г.М. Димитров - точно до тунела, където тртоарът явно е общински, изобщо не е чистено. Ама спирката на автобуса е излизана. Така че хайде общината да си оправя бакиите. Бая народ от старите ще трябва да изхвъри, за да се научат да работят.
72
3
 
14
 
! Отговори
Стига с това наследс преди 9 месеца
Назначеният от Терзиев щеф на столичния инспекторат е син на собственичката на една от фирмите, почистващи София! Терзиев е увеличил с 20% парите за фирмите! Ако си мислите, че при следващия сняг ще е различно жестоко се лъжете! Престанете да се оправдавате с оставеното наследство, че хората, даже и облъчените от вас ще ви намразят за нула време! Нали твърдяхте, че буквално на следващия ден след като спечелите кметските избори животът ни ще стане Рай, а то май се очертава АД!
71
1
 
8
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА СОФИЯ... преди 9 месеца
КАКТО ЖЕЛАЕТЕ - ТАКА ЩЕ ЖИВЕЕ ТЕ..... С УВАЖЕНИЕ: ВАСИЛ И ВАНЯ..... $$$$
70
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Избрахме ли си правилният кмет, избрахме си го. Нормално да ви е яд, но само вече млади и модерни хора ще управляват София и страната.
69
11
 
13
 
! Отговори
навсякъде е преди 9 месеца
В цяла България е така. Изпопадали дървета и клони, липса на ток, затворени пътища. Това е наследството от управлението на ГЕРБ-ДПС и техните калинки по институциите и приближените им бизнесмени, които феодалстват из България.
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къде е Пеевски да махне с ръка и да върне лятото
67
0
 
1
 
! Отговори
Гроби Таласъма преди 9 месеца
Спокойно гражданя ***, падналите дървета, ша ги приберем, всичку с времето си;))) Ццциганчята и помъчеят, затва не бързат са гърчат в студа, то има кой, вий ся, много искати да ви е аптека, но в природата не е като у вас - аптека;))) Там за сичку си има време, ритъм, цикъл;)))
66
4
 
12
 
! Отговори
До 66 преди 9 месеца
Като гледам,сал ти лееш сълзи за Бойко.Ние се радваме,че се отървахме от него.Ето,в София 19 0бщини не са под негова власт.Ама това е София!Провинцията още има да се доразвива.