Колко близо бе Терзиев до славата - да сложи каска и да подкара снегорин

Пиарите на кмета му взеха парите и го изоставиха затрупан в снега
29 ное 2023 13:15, Петър Бойчев
115
Колко близо бе Терзиев до славата - да сложи каска и да подкара снегорин
Снимка: БГНЕС

Новият столичен кмет Васил Терзиев бе затрупан като росна китка след първия сняг.

В първата си битка на "Московска" той изглежда точно толкова нелепо, колкото като се подхлъзна по време на разширението на третата линия на метрото в София, коато ще минава през кв. “Слатина” и ще стига до "Цариградско шосе".

Изключително точно избрано по време и място събитие - когато половин България мръзне без ток, а София е мръсна, заледена и непочистена. Кметът се подлъхзна в Слатина, но падна лошо на "Московска". Васил Терзиев изглеждаше като ученик, който е пратен в първи клас, уроците са свършили и детето стои и подсмърча, но няма кой да го прибере от училище.

Ей, коварно нещо са пиарите. Успяха да го промушат на мъка до кметския стол, сложиха го да седне, прибраха си парите и го... захвърлиха.

И в същото време заваля сняг.

Ама бил мокър, ама 15 часа валяло непрекъснато, ама дърветата не издържали, ама жиците... Добрите и умните му носят от десет дерета вода за оправдания. Лошите го навряха на кучето в г.за. Най-хитрите му защитници ловко пратиха спора в социализма - какви зими имаше навремето и как се справяха комунистите тогава. Там грешка няма, хващат се за гушите, спорят за миналото и забравят сегашното.

Горе-долу същото сполетя и Денков, но неговите пиари ловко подхвърлиха проблемния кокал на Пеевски. И двата лагера люто се вкопчиха в тази епична битка. И днес кандидат-премиерът Пеевски пак атакува онлайн премиера Денков. И всички забравиха снежния човек от "Московска".

Терзиев обаче очевидно е останал сираче откъм умни пиари. Как пък никой не се намери да му каже, че два дни няма да спре да вали и поразиите са много вероятни. Как никой не му даде акъл да сложи каската дето му я подари Фандъкова за добре дошъл. Че да се качи на един снегорин, че да извика телевизиите. Майко мила каква дандания щеше да стане! CNN щяха да го излъчат. Ако ще цяла България и половин София да бяха останали на тъмно и студено, бабите щяха да превъзнасят момчето със снегорина и да се кръстят, че ако не случихме на време, то най-после си имаме кмет на място.

Но не би. Момчето си отива още недошло. Колко малка е разликата от славата до позора - една нощ, една каска, един снегорин.  

В същото време един герой от Калипетрово си направи сандвич местното електро и вдигна до тавана продажбите на парти грилове и псувните по властта. Както отбеляза някой във фейсбук, сега да очакваме някой да си вземе душ в управление на ВиК, когато спре водата в квартала или селото. И да не си представяме какъв би бил протестът, ако им се запуши трайно канализацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: снягвасил терзиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
17
 
5
 
! Отговори
Е, Фандъкова преди 9 месеца
Като все беше с каска,голяма слава .Изритаха я като мръсно коте .
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ГЕРБ снегорини-ДОБРЕ ЛИ СТЕ?
78
7
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ снегорини преди 9 месеца
Снегорините са на ГЕРБ. :)))))))))))
77
3
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 9 месеца
До 2007Мен пък ми хареса това, журналистите "как са навряли кмета на кучето в г.за" хе хе -весело
76
6
 
16
 
! Отговори
2007 преди 9 месеца
Днес, това ли са ви журналистите?*** такива!Какъв е тоя журналист дето пише в статиите си как са навряли кмета на кучето в г.за?За това ви наричат жур.на.ля!За това сме на последно място по свобода на словото в ЕС!Щото сте платени *** дето крякат когато господарите им заповядат!СРАМ!
75
12
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 9 месеца
Герболяка и комуняка пак реват. Загубихте изборите, стига сте мрънкали.
74
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този нов Плевнелиев е направо противен.
73
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Асен Василев е решил да продаде 700 000 декара от държавния поземлен фонд срещу 340 млн. лева сума, която е заложена в приходната част на бюджета. Повече от половината от продажната цена, 60%, няма да се плаща с реални пари, а с поименни компенсаторни бонове. На тази цена, която казват, означава, че тези 700 000 декара се продават на цена от 485 лева на декар, а на свободния пазар тя е 2800 лева на декар. Ако това не е корупционна сделка, аз съм баскетболист от НБА. Това е долна корупционна сделка, гавра с българите и с българската земя.
72
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
човека се движи с лична охрана, битовите проблеми са му под нивото!
71
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ама как само се радва на тази снимка, че са му дали касчица! Като малко дете е! Той и на акъл е така.
70
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колко ли е заработил автора Петър Бойчев, за да плюе по новия кмет? Третите на изборите все още не могат да го преживеят. Хайде автора да ми припомни имаше ли такова количество сняг предишните години в София? Справяла се Фандъкова горе-долу, щото не е видяла бедствие. Новите ще може да ги съдим дали се справят след година - за да видим дали се учат от сегашните си грешки или не.
69
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стабхате като пикбеге.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 70 - Нв разбираш. София е аоетитна хапка, но е и възможнист, да вземеш министерски или президенстки пост.
67
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес бг пак попнаха с поръчковите слова. Явно Варна не харесва Терзиев.
66
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Шмекер като тъпата им фирма Телерик дето само копираше OpenSource и го брандваше със ПР, академито е същото - вземаме парите и ти даваме една хартийка за сещайте се.... Със същите дърти номера стана кмет лошото е че очевидно вървят....
65
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз смятам, че момчето трябва поне да утрои заплатите на ПР-ите си! Не им е лесно на тия хора! Не само, че се излагат да са му ПР и после ще ги е срам да включат този период в биографиите си, рискуват кариерата си, а сега им се налага и да пишат по форумите и да се правят на мaймyни, за да го защитават! Васко, бъди благодарен на тия хора и им увеличи заплатите! Не бъди циция!
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако беше голям специалист, сега нямаше да се занимава с каски и снегорин, с бок-луците на София!! Иска да яде дебела пица!
63
2
 
14
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 9 месеца
И какво общо има днес снегът или незнам какво а явната немощ се видя и стига сте обиждали не могат незнаят не искат това да си кмет изисква силна здрава ръка работа действия на терен Криенето по офиси желанието за постове за власт и да гледаш само от прозореца не става София се управлява с 16% от Терзиев а Бонев е жаден са постове пари за никоправене и да ходи да снима Бонев защо не снимаш сега къде си
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе каска, дайте му един каскет на момчето и го пуснете да си ходи в къщи!
61
5
 
12
 
! Отговори
Що пък не? преди 9 месеца
Евгени Минчев, как е карал трамвай? Цялата ЛГБТ общност ще се подмокри, като го види в кабината на снегорина. Даже календар ще направят.