За Рождество в София: Огньове, вещици и арка като Златния телец

И все пак ще има ли коледна украса за празника, пита ВМРО
8 дек 2023 14:00, Анисия Иванова
72
За Рождество в София: Огньове, вещици и арка като Златния телец
Снимка: ВМРО

Ще има ли коледна украса в София за Рождество, питат от ВМРО.

"Обръщаме внимание за пореден път на Столична община, че за разлика от други години столицата фактически е без коледна украса. Настояваме обществото да получи отговор защо това е така? Настояваме да бъде ясно и точно обяснено от Столична община кой заместник-кмет отговаря за това, защо коледна украса практически няма, какво е предвиждала общината да постави като украса и на каква стойност" продължават те с въпросите към кмета Васил Терзиев.

"Не може да не получим и отговор кой одобри и колко ни струва пърформанса на 01.12.2023 г. при запалването на светлините на коледното дърво пред катедралния храм „Св. Ал. Невски“.

Т.нар. програма с огньове, вещици и розови еднорози категорично не се вписваше в логиката и духа на Рождество Христово. За обществото остана загадка кой е отговорен за одобряването на подобен сценарий и колко струва на софиянци това събитие, както и бляскавата арка пред храм-паметника и на метри от Св. Синод, която повече наподобява Златния телец, отколкото „празнична пътека към светлината“ или там какво си е мислил авторът. Все още очакваме отговори в духа за заявките за открито и прозрачно управление.

Изразяваме и учудване, че предложението на общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера за създаване на временна атракционна линия - коледен автобус просто стои някъде по бюрата. Идеята е да зарадваме най-малките, децата на София, с ретро автобус.

Предложението е внесено на 4 декември и по него няма никакво движение - нито „да“, нито „не“. На фона на липсващата все още коледна украса тази идея би могла поне частично да компенсира конфузната ситуация, в която общината сама се постави. Предложението, по което работихме с експерта Марио Евстатиев, е част от мерките за популяризиране на атракционните превози с ретро подвижен състав, като предлагам тази година „Столичен автотранспорт“ ЕАД да се включи в коледните инициативи, които се организират в София съвместно с Център за градска мобилност ЕАД.

Идеята е празничен коледен автобусен маршрут, изпълняван в седмицата от 18 до 24 декември включително с автобуса Икарус 280, пояснява идеята общинският съветник Карлос Контрера. Той прилага и режим на работа на атракционите" предлагат от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
31
 
! Отговори
Хейт преди 8 месеца
Огньове, вещици и еднорози за Рождество? Кое от тия същества има нещо общо със случая? Какво стана с коледарчетата и ангелите? Иначе тази арка наистина разваля гледката към хубавата катедрала. Асоциацията със Златния Телец наистина бие на очи.
35
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Светлината в нас" това да не е девиза на бялото братство, внука на ДС е виден дъновист тежко ни горко!
34
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това си е идея на сатанистите.Искат да поругаят празника,за да спре да ни пази Господ.Обаче той ни пази въпреки присъстието на демонската статуя без очи в ценъра на София.Ще ползваме тази "украса" на кукерския празник да изгоним злите сили;).
33
1
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 8 месеца
Ще става още по-страшно! Следващата година е обявена и за година на Световната /всемирна/ религия- т.е. вярване в някакъв измислен Бог обединяващ всички религии по света. Това е идеята на глобалистите и тя за жалост намира почва и сред нашите продажни политици. Сега ще стане ясно кой е истински християнин и вярва в Христос и кой ще повярва в друговсичко това е записано в последната книга на Библията като Великото отстъпление. Христос идва!
32
3
 
27
 
! Отговори
ъ преди 8 месеца
Тъй ще е тя в близките 1-2 години - наместо Дядо Коледа /Дядо Мраз/, джуджета, елени и Снежанки, ще има вещици, розови еднорози и Златен телец. Нали това искат "евроатланиците", които по съвместителство са и софиянци. Хубавото е, че им се вижда вече краят на всичките тези простотии.
31
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимна 6 Какво ни интересува някакъв си Гринч??? Ние над 1300 г сме живели бед гринч и краварите и нищо. Тяхната култура е от около 200 години, защо ни ги завирате постоянно и навсякъде техните некултурни културни глупости?
30
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Еднорозите са емблемата на ЛГБТ и понеже ни управлява гей дружинка, затова и са ни удостоили с тяхното присъствие плюс вещици вместо обичайните украси
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Защо се бориш за някакъв пост без да имаш представа какво трябва да работиш? Минава времето, Терзиев го няма никакъв. Какво стана с мениджърските му умения?" - Той не е плаувл да работи, а просто да прокарва и локира различни решения, според това, кое помага на него и приятели. А миниджърските му умения са нужни, за да си ръковди бизнесите.
28
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво да очакваме, когато атеист-материалисти са водещата сила в кметсвото. Очаквам, да наредят на хората, да не пускат коледна музика, ако живеят в блозост до джамия, че да не обидят нежните уши на евроджендърята.
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Галя какво казва?
26
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това се прави нарочно,тестват търпимостта на хората и виждат,че никога никой не се бунтува за нищо,за това ще стигнат до още по-големи извращения във всичко,ще разтурят държавата
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Златният телец" на Ильф и Петров ли? Вликият комбинатор Остап Бендер ли?
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каква украса искате още. Вие сте се украсили със жълто-сини байряци навсякъде и отдавна. стига ви толкова. Парите за украса са изхарчени
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пейте Джинг Гьобелс, Джинг Гьобелс, Джингъл Гаргамел! Рудолф Хес червеноносият елен имал нос червен! Хайл!
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вещици на Рождество - Попа вика Анатема :)))
21
36
 
1
 
! Отговори
Борислава Бонева преди 8 месеца
Живеем в 21-ви век и Бълария трябва да е в крак с евроатлантическите ценности. Тия християнски коледни тъпoтии са отживелица. Освен розовите поните, вещиците и арката на светлината сме предвидили на мястото на MOЧA да направим една статуя на Бохамет, а на Света София да сложим улуци-гаргойли по викториански тертип. На който не му харесва да си ходи в Русия. Времената се променят. Тук вече е евроатлантическа българия.
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отидете в други европейски столици и градове и кажете къде има такова нещо.В София няма украса почти,тези джендърски вещици и понита са жалки,градът е кален, мръсен,намазан с графити-поне тях да махнат.Откраднати са парите,с които този град трябваше да прилича на европейска столица.Големият въпрос обаче е до кога този наведен народ ще търпи,кой му е длъжен да му издейства нещо,защо не си търси правата
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ужас какви са тия розови еднорози и вещици бе?
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Назначили са някакви връзкари които са били толкова мързеливи че са копирали идеята от долнопробно общинско училище от някое западнало американско градче в средният запад. Там петък срещу събота си правят такива куклени театри.Та онези са гепили от там идеята (само че там кончето е синьо на звезди) за месинговите профили най-вероятно са ги купили по 1000 лв парчето. И за всичко това столична община е платила колко 5 милиона лева или повече? Ех ех сладко е да си на държавна хранилка връзкарче.
17
0
 
15
 
! Отговори
***** преди 8 месеца
Функционална неграмотност от най-висш порядък...."Кметът" и подопечените му, не са издържали успешно теста PIZA...