Терзиев ще се съобрази с експертите за движението по "Патриарха"

Жители на района протестират срещу реорганизация там
14 май 2024 21:50, Анисия Иванова
45
Терзиев ще се съобрази с експертите за движението по "Патриарха"
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев ще се съобрази с мнението на експерти, за да вземе решение дали да се въвежда новата организация на движение на столичните булеварди "Патриарх Евтимий“ и "Фритьоф Нансен“, коментира председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров.

От 29-и април жители на района протестират срещу проекта за реорганизация на движението.

Не е необходимо решението за новата организация на движение да бъде взето от Столичния общински съвет, коментира още Петров, цитиран от БНР.

"Нека да оставим на експертите да вземат решения. Аз говорих с кмета Васил Терзиев, ще вземе становище на всички експерти, ще се направи анализ на решенията, които са взети и ако тези анализи и експертите кажат нещо друго, ще вземем друго решение", каза днес той.

Личното му мнение е, че няма проблеми чисто документално.

"Имало е представител на СДВР в Комисията по транспорт в общината, който подписва протокола, като това е казус, който не минава през Столичен общински съвет. Колегите го използват може би за предизборна кампания, за да кажа защо не е минал през Общинския съвет. Такава е реорганизацията, пътят е собственост на Столична община. Столична община се управлява от кмета и от неговите заместник-кметове, така че няма нужда да минава такъв проект през Столичен общински съвет", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е софиянци избраха спаси София и ППДБ, почват зелените проекти и политики и всички реват. Е как да стане зелен, без коли, и т.н град, като ревете само.:))
14
4
 
25
 
! Отговори
Софиянец преди 3 месеца
Да предизвикат огромно задръстване в центъра на София, че да накараш софиянци да се качат на тротинетки, е от най-*** решения които съм чувал! И що не кажат, колко пара профукаха за тази простотия и кой ще носи някакво отговорност? Чак сега щели да питат експертите?
13
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Живущите притежават ли златно паркомясто към имота си,. Ако ли не какво искате. Това не ви е блок в Люлин, Център е. Велоалея си имаше пред 1ва болница от години, сега логично е продължила.
12
0
 
3
 
! Отговори
САТАНАТА преди 3 месеца
В ЕЛХОВО МИРИШЕ НА СЪЩОТО
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мислех че от ГанДУПКОва по-зле няма как ама съм грешал.Тоя Мерзиев за няколко месеца навъртя такива каши че нямам думи.И няма как да повярвам че такъв аматьор е спечелил големи пари с бизнес. Това са пълни глупости. Тоя е турбо НЕКАДЪРЕН.
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не може от едно шосе за автомобили да направиш НИЩО само за да задоволи Бонев егото си а парите които са изхарчени ей тъй от данъците на софиянци няма кой да търси отговорност на тези шарлатани
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
A нakpaя щe cъrлacyвa c nocoлcтвoтo...
8
8
 
26
 
! Отговори
Пълна трагедия преди 3 месеца
Някой ще се осмели ли да каже на кмета, че новата организация вече е въведена и парите на софиянци са успешно усвоени от спасителите. Не съм вярвал, че може да има по- некомпетентни хора от гербаджиите ама явно има.
7
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой не споменава че проекта от времето на ГЕРБ и е съгласувано СДВР.
6
2
 
19
 
! Отговори
Терзиев, преди 3 месеца
мис Бони ще ти затрие главата. Махай го докато е време, дори и да сте си особено близки...
5
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не жителите, ГЕРБ-ДПС ИТН Възраждане протестират. Абсолютно същия начин на паркиране и движение има в редица европейски жрадове. В Лисабон например..
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
е такова слабо управление досега не е имало в общината, не стават тия мушмуроци, много си вярват, но са гола вода
3
2
 
24
 
! Отговори
The Ear Bay преди 3 месеца
Няма да е лошо да се съобразява и с мнението на живущите, след което да се допита до експертите и едва накрая да въвежда промени.До момента сме свидетели на този процес, но наобратно.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изхарчи 1 милион за промени и сега щял да се съобрази с експерите. И ако те кажат,че трябва да севърне старото положение кой ще плати разходите?
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скандалът-снежна топка се търкулна...започва дистанцирането на онези, които не искат да бъдат смачкани.