Георги Георгиев: София не може да има "Фейсбук" кмет

Като кмет на София Васил Терзиев не бил направил нищо
19 май 2024 11:30, Нели Христова
51
Георги Георгиев:  София не може да има "Фейсбук" кмет
Снимка: БГНЕС

Затварянето на Симеоновския лифт е резултат от бездействието на кмета на Столична община.

Това заяви председателят на групата на ГЕРБ-СДС и заместник-председател на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.

Георгиев подчерта, че като кмет на София Васил Терзиев не е направил нищо.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС уточни, че договорът за приватизация се сключва през 2007 г. и обвини в лъжа временния председател на СОС, който каза, че срокът бил изтекъл.

„Вярно е, че за "Продължаваме промяната" времето тече по-бързо. Проблемът е на първо място в бездействието, на второ място в незнанието“, каза той и добави, че София не може да има „Фейсбук“ кмет.

„Трябваше да прочетат договора, за да разберат как да защитят софиянци. По време на управлението на Фандъкова Симеоновският лифт работеше. Резултатът от това бездействие на кмета е затварянето на Симеоновския лифт“, отбеляза Георгиев.

По думите му за пръв път нямаме нито едно работещо съоръжение. „Намираме се в 17-тата година на договора“, обяви той и добави, че договорът е за срок от 25 години.

Георгиев призова общината да подхожда с повече критичност и мнителност когато получи хвърчаща бележка на английски език.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС съобщи, че приватизаторът отговаря за техническото състояние и не е вярно, че не може да го поддържа, тъй като е в лошо техническо състояние.

Георгиев подчерта, че СО има право да поиска неустойка на стойност 8 300 000 лв., както и има право да развали договора за приватизация.

Мирослав Боршош заяви от своя страна, че ситуацията със спирането на Симеоновския лифт е поредното безобразие, което Терзиев и екипът му са допуснали по време на само 7 месеца управление.

„Това е нещо, което не само, че не сме очаквали, но възможността да ги допуснем е толкова невероятна и говори за изключителна невъзможност на "промяната" за управление на града ни“, каза той.

Антон Хекимян се обърна към колегите си с думите: „Вие им дадохте пътната карта от първа до последна точка, просто кметът трябваше да я подпише."

За 7 месеца, подчерта той, ние не видяхме нищо, което да е свършено за Витоша, а спирането Симеоновския лифт.

„Като предизборни действия ние отчитаме повдигането на темата за Витоша, за която 7 месеца Терзиев нищо не е направил“, каза още Хекимян.

Общинският съветник заяви, че от ГЕРБ-СДС очакват кметът Терзиев да отговори на всички важни въпроси, свързани с реорганизацията на движението по „Патриарх Евтимий“, „Фритьоф Нансен“ и „Витоша“ – колко струва проектът и защо съдът го върна.

В заключение Георгиев призова работещите в СО и СОС: „Четете преди да пишете, не лъжете гражданите и не улеснявайте приватизатора“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
4
 
! Отговори
Не зная преди 3 месеца
Какво е направил новият кмет.Но живея в "Овча купел "В момента и "Народен герой " и "Народно хоро "се асфалтират изцяло,а не с характерните " кръпки" на Фандъкова.Ако господинът не знае какво се прави в София,да дойде да види.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тук някои се изживяват а са само едни колелари нищо повече отблъскващи
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 18 глупости пишеш маргинали боневци както се вижда вие повече няма да видите съветници А Терзиев всеки момент ще са касирани изборите ТОЗИ който върши работа който умее да говори да е диалогичен да иска да работи за София 18 а твоите глупости си ги запази за себе си
24
4
 
3
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 3 месеца
Гербери,не подскачайте,защото при Фъндъцата какво направихте,освен да ръждясат лифтовете?Защо не изисквахте от собствениците?Трябва да нямаш памет,за да вярваш на извратените герберски мозъци.18 г.мутренско управление на София не може за месеци да бъде поправено.Как не се разбира от софиянци!А този е един юрист-идете да му слушате лекции.Обидно за преподавател в СУ.Гледа си личните дела и преподаването му е през оная работа.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прав е Георгиев
22
1
 
3
 
! Отговори
До Пешо преди 3 месеца
Пак ли звездите ти говорят бе***
21
4
 
3
 
! Отговори
Борисов преди 3 месеца
С Ени 85% от членовете на партийната организация на ГЕРБ в София.И сам я оглави.Започна пак с интриги,шантажи,подкупи,съглашения с Ванчето в СОС.Но това не са му бабите в Каспичан,за да му се връзват на номерата.
20
2
 
5
 
! Отговори
А,ха преди 3 месеца
Трябва ни кмет ,телевизионен говорител?Може би Хекимян?Но той даже не стигна до балотаж.
19
5
 
6
 
! Отговори
Кметът преди 3 месеца
Корумпиран некадърник от ГРОП
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДС yнучкaта е най-слабия кмет на София досега
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гняссни герберуги, няма да видите повече кмет в София. Това да не са ви крепостните на село
16
7
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 3 месеца
Продадохте лифтовете през 2007-***, 17 години нищо не направихте те да заработят, сега тоя новичкия бил виновен, че за седем месеца не успял да ги пусне. Хич не симпатизирам на Васко Маслото, но тоя оядения от снимката прекалява с лъжите и гнусотиите. Какво направи ТИ като председател на СОС за пускането на лифтовете, 4-8 години? Да ти отговоря ли - НИЩО!
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Марш да работиш ,то само с говорене не става
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А стига голем кмет голема работа законно забогатял илк от наследство от БКП
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега хили янгл критикуваше че ще задръстят пътя зa Витоша ,тая кмет за 6 месеца нищо не свърши ,Ани кви се чедум нали от пп мушениците
12
8
 
14
 
! Отговори
софиянец преди 3 месеца
А какво вие направихте от 2007 год до сега !! Прибирахте само подкупи са партията и си затваряхте очите за нарушенията , и как така всичко се срути за 6 месеца !!!
11
7
 
9
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 месеца
Кой го продаде тоя лифт на своите хора и сега обвинява другите, че не наливат пари в партийната каса ?
10
4
 
0
 
! Отговори
Ze nigmar преди 3 месеца
Самаел сатаната е:)))
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спирането на лифта ще намали потока туристи в планината. И така ще се запази природата на Витоша.
8
8
 
0
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 месеца
Да се изгради велотрасе за планински велосипеди на мястото на Симеоновския лифт!