Терзиев обеща до края на мандата му София поне да има един работещ лифт

Столичната община може да възстанови един от лифтовете - Драгалевския
19 май 2024 12:15, Нели Христова
72
Терзиев обеща до края на мандата му София поне да има един работещ лифт
Снимка: БГНЕС

Нашият ангажимент е до края на мандата София да има поне един работещ лифт, за да може планината да бъде достъпна. Но няма как при всички други проблеми да се очаква това да стане за 6 месеца - това заяви кметът Васил Терзиев на брифинг в сградата на Столичната община за Симеоновския лифт. Преди дни стана ясно, че той спира да работи окончателно.

Той не работи от края на миналата година поради повреда на единия двигател. Сега обаче италианската фирма собственик обявиха, че съоръжението спира окончателно, понеже е остаряло и трудно за поддръжка.

Терзиев заяви, че ако през следващите три години София няма работещ лифт до Витоша или поне сериозен напредък по въпроса, то той и групата на ПП-ДБ-СС ще поеме отговорността.

Кметът обясни, че Столичната община може да възстанови един от лифтовете - Драгалевския.

"Ние обаче искаме да видим какви са възможностите за едно по-всеобхватно решение, което включва и другите съоръжения, Симеоновския лифт и инфраструктурата горе в планината, така че да не бъде модернизирано нещо на парче. Смятаме, че ако нямаме други възможности, и това би било голяма победа за софиянци", обясни кметът. Според общинския съветник Борис Бонев обаче има проблем и в самия договор - в него няма описани никакви задължения кои лифтове да работят и кога.   

По-рано днес пък от ГЕРБ поискаха оставката на зам.-кмета по правни въпроси Никола Лютов. Според тях той е бездействал по казуса и би бил виновен, ако столицата остане без нито един лифт до високите части на Витоша.   

По-рано във Facebook Борис Бонев защити велоалеите, които предизвикаха толкова много скандали.

Ето какво написа той:

Имах работа - ползвах колело. Не е страшно, не е лошо, не е бавно! Откакто ги има новите велоалеи и най-сетне що годе свързана мрежа в центъра, се забелязва осезаем ръст на велосипедистите. Особено впечатление прави големият брой деца, които ползват новата инфраструктура.

И нещо важно, което ми се струва, че често се забравя - колкото повече хора избират да се придвижват пеша, с колело или с градския транспорт, толкова по-малко коли ще има по улиците. Ерго, за онези хора, за които колата е необходимост, ще има по-малко трафик и повече места за паркиране. И понеже някой би спорил яйцето или кокошката - истината е ,че няма как да има велосипедисти без велоалеи. Така както имаше значително по-малко пътници в метрото, когато имахме 5 станции, спрямо сега, когато имаме 50", добави още той         

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скоро в евроатлантическа България ще обещават да има поне една работеща тоалетна или поне един здрав тротоар. Иначе русофобите живеят в *** и лаят по Русия. Жалка картинка сме.
44
0
 
4
 
! Отговори
ЗНАЕЩ преди 3 месеца
В ДЪРЖАВАТА Е СЪЗДАДЕНА ИЗКУСТВЕНА СИТУАЦИЯ ДЪРЖАВАТА ДА ПЕЧЕЛИ ОТ ПРЕСТЪПНОСТТА ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ФИНАНСОВИ ПОТОЦИ ОТ ПРЕСТЪПНОСТ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лесно се обещава нещо за след 3,5 години. До тогава или хората ще са забравили или Васко няма да е вече кмет. Ами до тогава? Хората Да му викат "ура" и да мълчат, тъй ли?
42
0
 
2
 
! Отговори
Джипси преди 3 месеца
ДЪРЖАВАТА ОРГАНИЗАТОР НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ
41
0
 
4
 
! Отговори
1233445 преди 3 месеца
ДС И МИЛИЦИОНЕРИТЕ СА В ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИ СХЕМИ БАРАБАР С ТОЗ ЗМЕЙ РАДЕВ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ВСИЧКО Е ИЗМАМА
40
1
 
3
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 3 месеца
ДОЛУ ДС МАФИЯТА НЕГРАМОТНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ФАЛШИВИ КОМУНИСТИ ДЕМОКРАТИ ФАЛШИВИ ДОЛУ МРЪСНИТЕ ***
39
0
 
3
 
! Отговори
БОРИСЛАВ преди 3 месеца
ЦЕЛТА НА ДС *** Е СХЕМИ СХЕМИ ЗА ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАНЕ НА ПОДОБНИТЕ МУ ПРЕСТЪПНИЦИ И МОШЕННИЦИ ЗА СМЕТКА НА СОФИЯНЦИ ДОЛУ ЛЕКЕТО ***
38
0
 
10
 
! Отговори
Паметлив преди 3 месеца
Колко удобно - пресичаме Дунав по един от петте моста, наслаждаваме се на трасето Ботевград - Враца - Шумен, минаваме през тунела под Шипка и с поредното обещание на ПП се качваме на Витоша. Кеф ни с лифт, кеф ни с ловешки електромобил...
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това ли беше най-важното, с което да започнеш бе, Васе? По кварталите в междублоковите пространства е пълен погром, София е нарицателно за липса на нормални тротоари и цялостна поддръжка. Няма градоустройствен план и какъвто и да е план за инфраструктурата, работи се на парче и без план как да се улесни живота на хората. Ние до центъра хубаво ще ходим с метрото, но това няма да помогне на София да не изглежда като коочина.
36
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е,не може да стигне Фандъка с пейки за 10 бона и тоалетни ЕКО за 50х...
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един нормален управник би прекратил неизгодните концесии, вместо да обещава че ще прави АЛА-БАЛА с Цеко Минев.
34
0
 
16
 
! Отговори
Защо не преди 3 месеца
А може и тунел под Витоша. Три нови моста над Перловска река, а в нея - ШАРАНЧЕТА!
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ушото все се чуди как да потопи едни пари за своите приятели - един мильон за незаконни колци по Патриарха, осемстотин милиона за "чистене" на драсканици от частни сгради, тури едни яйца пред НДК за Великден и едно кръгло спъвало с произволни букви пред Мавзолея, сега ще ремонтира лифта вместо частника Цеко Минев...
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проблемът на Терзиев е,че е неопитен и хепептен си няма понятие от управление на град от по ядъка на 1,3 милиона .Голяма грешка ще е ако подходи към София като управление на фирма .Заобградил се е с ке леши, дето хабер си нямат от управление.И да разкажа Мис Бони,защото това същество клще го насажда постоянно но пачи яйца. Време е да действа,а да не се обяснява.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Такова nocмeшище София досега не е имала за кмет
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С такива очила навремето ходеха ДС агентите
29
0
 
7
 
! Отговори
?!? преди 3 месеца
Ще клекнеш на Цеко Минев и ще му обслужиш частния интерес. И за изненада всичко ще е за полза народо! Поне така ще твърдите . Айде че ми писнахте всички.
28
0
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 3 месеца
От години лифтовете са частни и не работят. Дойде ли време за ремонт и спират.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кмета Терзиев да вземе първо да оправи и поднови маркировката по улиците. Навсякъде е изтрита и не се вижда колко ленти са и ти в коя се движиш, особенно вечер и като вали дъжд. Това ще е нещо простичко и не толкова скъпо, но ще е в полза на жителите на града, а и ще спасява човешки животи дори.
26
5
 
2
 
! Отговори
ОСТАВЕТЕ преди 3 месеца
ЧОВЕКА ДА РАБОТИ,ИЗБОРИТЕ МИНАХА ОТДАВНА.