Терзиев връща решението за промените в бордовете

Бяха сменени бордовете на шест общински дружества
13 юли 2024 16:51, Александър Попов
60
Терзиев връща решението за промените в бордовете
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев ще върне решението на Столичния общинския съвет за смяна на управляващите бордовете на шест общински дружества.

То е не само безпринципно, но е и незаконосъобразно. Давам възможност на съветниците да помислят дали биха ударили втори печат на това безобразие, добавя той. Терзиев пише, че ще върне решението мотивирано, тъй като няма хипотеза за временно назначаване при изтекли мандати на бордове, а според него единственият законов ред е конкурс. Ако общинските съветници продължават да упорстват в несъобразяването със закона, ще се обърна към съда. Винаги търся диалога, да работим заедно, но това е прекалено голямо решение, взето по тъмен начин, написа във Фейсбук той.

По думите му, само прозрачен, честен конкурс може да доведе качествени хора, с успехи зад гърба си и себеуважение, които да направят качествена промяна.

За най-важното решение в този мандат ГЕРБ, БСП, ИТН, отцепниците от "Възраждане" мълчаха, нито един не взе думата. Те никога не са били така неми, пише Терзиев.

След деветчасово заседание в четвъртък Столичният общински съвет смени ръководствата на шест основни общински дружества с годишен общ оборот от над 3 млрд. лева. Общинските съветници приеха доклад за обявяване на публичен избор за членове на съвети на директори и надзорни съвети на общинските търговски дружества „Център за градска мобилност", „Столичен електротранспорт“, „Столичен автотранспорт“, „Метрополитен“, „Топлофикация София“ и „Софинвест“, внесен от Карлос Контрера от ВМРО и независимите общински съветници Севделина Петрова и Красимир Гълъбов. Докато бъде обявен публичният избор, с доклада бяха определени 26 нови имена в ръководствата на шестте дружества.

Съветниците обаче гласуваха Стоян Братоев, досегашният изпълнителен директор на "Метрополитен", да остане в Съвета на директорите на "Метрополитен", където може да се реши дали да бъде издигнат отново за ръководител на дружеството.

"За" гласуваха 31 общински съветници, "против" - 29, "въздържал се" нямаше. Докладът бе приет с гласовете на групите на ГЕРБ-СДС, БСП, "Има такъв народ", Благовест Георгиев, който стана независим, след като бе изключен от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София"), Карлос Контрера от ВМРО и двамата независими съветници - Севделина Петрова и Красимир Гълъбов, които бяха изключени от "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: васил терзиев
Още от София
Васил Терзиев: Ядосаха ме много неща, затова и реакцията беше по-остра от обикновено
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
МОЛИ преди 2 седмици
НАЛИ ПП ДБ РЕВЯХА,ЧЕ НЕ ИСКАТ БРАТОЕВ,ЧЕ БИЛ ВЪЗРАСТЕН И Т.Н.СЕГА КАКВО ИСКАТ.НЕ Е НА ТЯХНАТА,ТЕ ДА ДЪРПАТ КОНЦИТЕ.И ДРУГО ДА ПОПИТАМ ТЕРЗИЕВ, КАКВО НАПРАВИ ВЕЗДЕСЪЩАТА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ С РАЗПИСАНИЕТО НАПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА????ЗА КАКВО СА МИ НОМЕРАТА И ИМЕНАТА НА СПИРКИТЕ???ТОВА Е РЕЗУЛТАТА,ТАКА НИ СПАСЯВАТ,БЪРКОТИЯ ПЪЛНА.СОФИЯ НЕ Е ФИРМА ГОСПОДА!!!
50
3
 
2
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Тия очила сигурно са му подарък от - цола драгойчвваТя носеше сьщите по партиините пленуми
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хората го избраха този човек! И партиите нямат думата!
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да си сложи по големи очила..може да почне да влиза в час
47
2
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 3 седмици
За пореден път доказа, че е извън времето и пространството. Някаква колосална личност, ама на обратно. Заедно с другото брадато нещо си, съсипват София.
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На следващите избори гласувайте за ромката като сте недоволни!
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Внука на генерал Терзиев член на Политбюро на БКП се развихрил ,прави пачки на гърба на софиянци
44
2
 
4
 
! Отговори
Не може преди 3 седмици
Човек от Спаси София да говори, че можело още да се уплътнява строителството. В този презастроен град въздух няма. Сега в горещините се вижда цялата грешно концепция в строителството. В София вече не се живее.Тива не е моята София.
43
4
 
7
 
! Отговори
По-мръсна преди 3 седмици
И с толкова разбити улици, София никога не е била. Няма център, няма из вън него. Грозна работа. От есента клоните стояха 6 месеца, хората сами ги изчистиха. Ако тръгнем софиянци да си чистим и поддържане улиците, то тогава е излишно да плащаме данъци
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Терзанчо единственото което трябва да направиш е да си дадеш ОСТАВКАТА ВЕДНАГА.По зле София никога не е била даже сега е дъното благодарение на вас със Бонка по некомпетентни от вас няма
41
6
 
6
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 3 седмици
Не бях фен на Терзиев, не гласувах за него. Особено в началото се криеше, беше недиалогичен и си викам нищо не става от него. Не мога обаче да отрека, че напоследък стана много деен, диалогичен, харесва ми. В крайна сметка добър - лош, това е кметът на София, ЗАКОННО избран. Има желание да работи - ми помагайте му бе! Всеки се прицелил в него, вие сте там да му помагате, целия общински съвет, а точно по български - номерца! Не се предавай, Василе, нормалните хора виждаме, че работиш! Дерзай!
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички,които се провалиха на изборите,сега го бойкотират.Вместо да работят,пречат.Затова ли си вдигнаха заплатите на 10 бона,за да си назначават на тъмно свои хора?Я по-добре нови избори и народа да не спи,а да гласува!
39
12
 
6
 
! Отговори
София запад преди 3 седмици
Терзийката е пич. Кефи ме.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Васко ти си кмета на Възраждане, ако те не бяха застанали против Ваня щеше да си кмет на кукуво лято!
37
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Изпълняващата длъжността съпругата му го е зарязала и постоянно я виждат с един и същи 6акшиш според градската мълва!!!
36
4
 
5
 
! Отговори
КОНтрера преди 3 седмици
Като истински "патриот" обичам парите и пак ще го внеса в ОС, че това ми е последният мандат. Надявам се ме разбирате, като човек не знаеш и не можеш нищо, това ми е възможността
35
1
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 3 седмици
Блажев, хапчетата
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Общинските съветници от ГЕРБ и БСП си помислиха, че ще продължат да си назначават шефове на общинските предприятия на тъмно и без конкурс както по времето на Фандъкова. Но жестоко се излъгаха. В града има нов шериф и той управлява честно и почтено с желязна десница
33
2
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 3 седмици
Масло 8 вЪзелин хвърлят ...
32
3
 
6
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 седмици
Те шефовете на бордоветв са от гербЗа неразбралите любители на -пп