Слагат 12 нови камери за скорост по основните софийски булеварди

Днес поставиха камера на бул. "Черни връх"
16 юли 2024 19:30, Александър Попов
18
Слагат 12 нови камери за скорост по основните софийски булеварди
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната община ще постави 12 нови камери за контрол на скоростта по основните софийски булеварди съвместно с Министерството на вътрешните работи (МВР), съобщиха за БТА от Столична община.

Днес е поставена първата от тях на булевард „Черни връх“ в отсечката между булевардите „Свети Наум“ и „Джеймс Баучер“, като заместник-кметът Илиян Павлов е бил на място, обясниха от общината.

Следващите три камери, които ще бъдат монтирани, са планирани за булевардите „Цар Борис III“, „Александър Малинов“ и Околовръстния път. Те вече са с почти готова документация и изчакват разрешение за строеж, допълват от общинската администрация.

Другите осем са в етап на проектиране и ще бъдат разположени по булевардите „България“, „Сливница“, „Царица Йоанна“, „Никола Мушанов“, „Тодор Александров“, „Ботевградско шосе“ и „Цариградско шосе“, обясниха от Столична община.

По думите им съвместно с МВР са идентифицирани критичните точки, където стават най-много инциденти, особено тези в близост до детски градини и училища. Целта е до края на годината да бъдат поставени всички камери, обясниха от общината.

По думите им безопасността на движението по пътищата е един от основните приоритети на кмета на София Васил Терзиев. Оттам допълват, че освен, че камерите ще ограничат чувствително скоростта по софийските булеварди, ще намалят и шума.

От Столична община обясниха, че до сега са функционирали само три постоянни камери за скорост в София. БТА припомня, че през 2023 г. Столична община купи и дари на МВР пет мобилни камери за скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: софиякамери за скорост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още първата камера - по нанагорнището очевидно НЯМА да намали шума. Там ограничението е 40 км.ч. и няма начин да се движим бавно, на пниска предавка, че и да сме тихички... Иначе мястото е добро, често там се кара с 150-160, но ограничението на скоростта е от времето, когато вартбург беше нова кола
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да събират пари в продънен бюджет... Не съм виждал толкова мизерна България като сегашната!!
12
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
До 6.....Милен Цветков излезе сам от колата си.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е само за пари, нищо друго. В КАТ изтриват всички снимки на който трябва ДАНС, политици, свои хора и всякакви подобни, но положението така не се оправя. Да премахнат възможността да се трие, тогава ще е по-истинско
10
0
 
17
 
! Отговори
емил преди 1 месец
Единственото моето могат и умеят е да монтират камери не с цел за безопасността на движение а за глоби. За тях най важното е глобите казват еди колко милиони са събрали - голямо постижение качеството на пътищата въобще не ги вълнува .
9
1
 
29
 
! Отговори
Niki13 преди 1 месец
ОПГ - столична , кат , парламент - гледайте статистиката, проблема не е в скоростта, средната скорост в софия е под 20 км/час. тези са съучастници в убийства на невинни граждани, едни други се пазят, има дупки няма рекация, липсва маркиоровка - няма рекация, има объркани знаци - няма реакция и така , труповете ги устройват
8
2
 
15
 
! Отговори
Умен милиционер преди 1 месец
тес камери са фащат от най-простите антирадари, тъй че да го духаат!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Регистрираш колата на баба си инвалид, паркираш на синьо място /нищо че тя не е в колата никой не го проверява/, караш като змей пълнят и пощенската кутия с хартия, пали си печката! Терикатите пък регистрират на някакви кухи фирми и там летят някакви глоби които пак за печките. Рецидивистите си намират начини и хич не им пука
6
20
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Не ви ли омръзна с тоя Милен Цветков, който го обиха сеирджиите, изкарали го като чувал с картофи от бракмата му? Още 1000 като него, от които със сигурност 90% са по-стойностни от тоя, си заминават всяка година във войната по пътищата, ама за тях никой не пише!
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека и 1000 да сложат. Манталитета на нашио бедняк, wannabe милионер, каращ немски премиум милионник на 8+ години няма да променят. Комплексите, че иска да се прави на бабаит и да си мислят другите колко скъпа кола кара, а то кошница колкото 1 нормална заплата, ще са вечни.
4
6
 
26
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Който гледа наркомана дето уби Милен Цветков бе те гледат да глобят бай Петър дето минал с 20 км над разрешеното да го обрулят с 200 кинта целта е да грабят бедните
3
3
 
36
 
! Отговори
Камерите на кат преди 1 месец
Какво стана с убийството на Милен Цветков и оня татуирания на който плеймайтките от гдбопа чорбица му носеха стълби най големия тумор в държавата е съда и прокоратурата те проработят ли държавата ще се оправи веднага.
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така се правят пачки но българина, е изобретателен ще им намерят цаката на камерите рано или късно ще ви секне кранчето
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ке ми снимкате урот със шкодото, с голфот, с киатот. Що не снимкате мерцедесот?