ПСС: Облачно в планините с превалявания

Температурите са между 10 и 16 градуса
21 авг 2024 10:50, Инна Ангелова
0
ПСС: Облачно в планините с превалявания
Снимка: БГНЕС

От Планинската спасителна служба съобщават, че тази сутрин в планините е облачно, а температурите са ниски - между 10 и 16 градуса. В следобедните часове се очаква влошаване на времето. Има възможност за превалявания и гръмотевици.

Заради лошото време не се препоръчва хората да се разхождат във високите части на планините, без да имат начин бързо да слязат оттам, съветват специалистите. От ПСС допълват, че през изминалото денонощие не е имало инциденти в планините.

Според прогнозата за времето над западната половина от страната днес ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури, на места в Централна Стара планина и Западните Родопи ще са интензивни и значителни по количество.

Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: туризъмпланиниПСС
Още от София
Изчезвай, тъпанар: Шофьор на автобус грубо изхвърли дете и колелото му (ВИДЕО)
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари