Казусът с боклука на София: Крие ли се информация?

ГЕРБ-СДС не подкрепя идеите на ПП-ДБ-СС
24 юли 2024 14:43, Инна Ангелова
12

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС не подкрепят предложението на колегите си от ПП-ДБ-СС за разделното събиране на боклук и настояват първо да се направят подробни анализи. Според съветника Лорета Радева докладът е за усъвършенстване на предложените от ГЕРБ мерки.

“Няма как ГЕРБ да застане срещу собствената си политика. Случва се прикриване на данни и информация, липса на диалог, което води до подобни реакции", каза Радева пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че общинските съветници не разполагат с анализите, на базата на които се дават числови параметри.

От ГЕРБ-СДС искат докладът да се отложи. Според тях колеги им крият информация.

"От комисията по околна среда се укрива информация. Тя направи опит да посети завода за отпадъци в Яна. Директорът ни каза, че има указания от прекия си началник да не ни допуска в завода", посочи още Радева в "България сутрин".

По думите ѝ част от твърденията за изчерпване на капацитета на депото са изцяло манипулирани.

"Длъжни сме да работим заедно и следва този доклад да бъде приет. Казва се, че са проведени разговори с районните кметове на колко точки могат да бъдат разположени новите контейнери. Друг е въпросът как ще се отразят на паркирането, безопасността на движението и преминаването през уличното платно. Това трябва да стане на база на анализи. Искаме да видим цялата събрана информация", обясни общинският съветник от ГЕРБ.

Радева добави, че не биха подкрепили контейнерите с отворени капаци, тъй като снегът и валежите компрометират събрания в тях отпадък. Има възможност настоящите иглу контейнери да бъдат с увеличен отвори, смята гостът.
Радева посочи, че гражданите и общинските съветници от "не нашите политически групи" не участват в процеса за разделното събиране на отпадъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да има повече заводи за преработка, включително и за "меки" полимери. А такива като Вълка трябва да бъдат отстрелвани като Таки. Бобокови също.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ рогати бабички пак лъжат
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ-СДС НАПРАВИХА СОФИЯ СМЕТИЩЕ
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На следващите избори се надявам и тая да я пенсионираме. ГЕРБ са чумата на София.
5
3
 
8
 
! Отговори
Пипо преди 1 месец
Еееех, какви времена бяха. Преди 30 години имаше заводи за рушене и разпродаване, машини за продаване за скрап. Сега се дърлят за здравната каса и за това кой ще събира *** и кой ще рине снега... А... да не забравяме и горите за изсичане.
4
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
индииците само изсипват контеинерите в колата за *** не метат около кофитеа там винаги е разхвърляно в градинките между блоковете също не се поддържаняма контрол хората от чистотата са по д дърветата на сянка цигари и кафета
3
2
 
5
 
! Отговори
ХАХА преди 1 месец
Тези,които крият информация сте само и единствено вие от ГРОБ!И знаем защо!Не е необходимо да ни обяснявате!Толкова сте прозрачни вече!Явно въображението ви се изчерпва напълно!
2
0
 
12
 
! Отговори
анонимус преди 1 месец
Софиянци,както и всички български граждани,първо трябва да изхвърлят 0тпадъците от НС и Парламента.Всичко останало само ще се изчисти.Като се спрат поръчки,схмеи,източване и т.н.И не на последно място,да спрем да внасяме б0клука на Еропа!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се крие информация или да се лъже ! В България ? Неее такова нещо никога не е било !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!