САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва

Удължаването на конфликта води до пълен крах на Украйна, пише Foreign Affairs
25 юли 2024 12:19, Петър Бойчев
434
САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва
Снимка: БГНЕС

Политиката на САЩ по отношение на конфликта в Украйна се оказа напълно неефективна. Вашингтон „удари стената“ и сега всичко върви към пълен крах на Киев, пише Foreign Affairs.

Както отбелязва изданието, в момента не говорим за бърза победа. Страните са ангажирани в „борба за изтощение“ и Украйна очевидно губи. В бъдеще това може да доведе до пълен колапс на страната. В същото време САЩ не бързат да му помогнат. Вашингтон може значително да увеличи обема на подкрепата и да премахне всички ограничения, но не го прави. Въпреки че се предполага, че това може да промени ситуацията.

„Съединените щати се удариха в стена в Украйна. Постепенният подход на президента Джо Байдън не работи. Вместо това доведе до дълга и трагична война на изтощение. Колебливото представяне на Украйна през изминалата година повиши мрачната перспектива за руска победа, която би накарала Киев да падне под имперското господство на Москва.

Бившият президент Доналд Тръмп обеща да промени подхода на САЩ, ако спечели преизбирането през ноември, настоявайки, че може да сложи край на войната „за 24 часа“. А вицепрезидентът на Тръмп, американският сенатор Джей Ди Ванс, написа, че Украйна трябва да се ограничи до „отбранителна стратегия“, за да „запази ценната си военна сила, да спре кървенето и да даде време за започване на преговорите“.

Решението, което Тръмп и Ванс изглежда предпочитат, е споразумение чрез преговори, което ще позволи на Вашингтон да съсредоточи вниманието и ресурсите си другаде.

Войната трябва да свърши и то бързо. Отговорът не е да се прекрати цялата американска помощ или да се втурне в едностранчиво споразумение с руския президент Владимир Путин. Съединените щати все още могат да излязат от несъстоятелна ситуация и също така да избегнат победата на Русия, пише "Труд".

За да спрат неограничените разходи на САЩ и да запазят независимостта и сигурността на Украйна, Съединените щати и техните съюзници трябва да дадат на Киев последен сериозен шанс за победа – определена не като връщане към границите на Украйна от 2013 г. (както Киев би предпочел), а като устойчива възстановяване на приблизително своите граници от 2021 г. Сегашната стратегия на администрацията на Байдън е неустойчива както за САЩ, така и за Украйна”, посочва още Foreign Affairs.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сащ правят услуги на блатная! договорили са се 100%
303
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такава е съдбата на всички "съюзници" на краварника - биват предадени !
302
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой превърна Европейския съюз в новия Съветски съюз. Защо Съвета на Европа се бърка в държавните органи на всяка отделна държава повече от колкото се бъркаше Съветския съюз на останалите държави от Варшавския договор и членките на СИВ по времето на социализма. Четете Вацлав Клаус. Къде е независимата канцлерка Анжела Меркел, в коя глуха улица я захвърлиха след 18 години водена независима германска политика.
301
3
 
18
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
...също така не става ясно пиян пешо дали преразказва статия на ФА, или е открал материал от труд и го е донасосал с кеворкянщина в запазения от вестник "Ритъм" стил
300
4
 
11
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
тука играта на думи е че "независимата американска медия" звучи като се едно някой говори от името на външно министерство на сащ. естествено, нито пиян пепи нито представителите на нация техническа ще си проверят източниците.
299
1
 
10
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
некой е зимал аналога на 20 лева за да каже квото трябва. къде отива перото с "намиране на работа на железото от войните в залива" от предизборната кампания на тръмп нема да коментираме, не ни интересува.
298
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Малък Праз - ммне, не са ги откраднали пералните заради никви чипове. Урсула беше просто любезна. Крадат ги щото са виждали пералня само по ТВ
297
3
 
12
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
форин афеърс е на регистрирано в сащ нпо и няма статут на официален източник. със същия успех пиян пепи можеше да цитира петко бочаров.
296
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В същото време Путин излезе вчера пред Думата и каза, нема пари баце, действайте. Също така много голяма новина беше пропусната. Кремъл одобри за първи път в историята крипто валутите, които доскоро считаше за 'терористични'. Не е ясно, кои криптота освен биткойн и етер ще са одобрени и кои бизнеси ще ги ползват, ама параноичния към технологии Путин да го одобри това, е голяма новина
295
5
 
27
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
Абе грантаджиите, няма ли да отделите малко от гранта за горките украинци, да си купят нови перални, че според Урсула руснаците са ги откраднали заради чиповете им? Бъдете хора!
294
22
 
19
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Мир с Росия не може да има и никога няма да има. Може да има временно затишие, последвано от поредната "специална аперация". За справка - всички бивши СССР републики.
293
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни глупости! Защо никой не казва, че Русия е на ръба на фалита от тази война? Каквато е и целта на САЩ
292
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мир с Русия само когато Кремъл си изтегли всичките шпиони и "дипломати" от България. Да си вземат и двайсетте широкообхватни антени от покрива на посолството като си тръгват.
291
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ра 276 А колко укрофили искат да ходят в Украйна? Като си някакъв фил не значи че искаш да живееш там. Що така бъркате понятията?
290
11
 
6
 
! Отговори
ТРАБАНТ И ФОРД СКОРП преди 1 месец
ТРАБАНТ И ФОРД СКОРПИО:: СТУДЕНА И СНЕЖНА ЗИМНА СУТРИН ПРЕЗ 90-ТЕ ГОДИНИ; СНЯГ 20 СМ, СТРЪМНА УЛИЦА; СЛУЧИ СЕ, ЧЕ ФОРД СКОРПИО ОТБИ ДА СЕ ИЗКАЧИ ПО НЕЯ, СЛЕД НЕГО ТРАБАНТ. ФОРДА ОПИТА ДВА-ТРИ ПЪТИ И ПОТЪРСИ ДРУГИ УЛИЦИ, ТРАБИ СМЕЛО РЪЧНА НАПРЕД И ОЩЕ НЕИЗЧЕЗНАЛ ФОРДА ОТНЕСЕ ЗЕМЪТА НАГОРЕ!!...АЙ-АЙ-АЙ!!!...
289
8
 
36
 
! Отговори
Проклетници преди 1 месец
Юдео-ционистите използваха Украйна за да унищожат Русия, което в случая е истинската Имперска цел! Те това правят от векове наред, - войни с Русия! Но юдеите не участват, а хвърлят други народи в Смъртта!
288
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българските пишман патриоти са готови да убиват българи заради русия. Позор сте еничари руски
287
25
 
20
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Да граничиш с Росия си е живо наказание .На друго място по света няма да се намерят такива мизерници и лицемери.
286
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най накрая Англия, Франция и турция ще си вземат крим както през 1952 година и толкоз с русията
285
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 287 Проблемът е че всички броите само руските загуби и неглижирате украинските. А Украйна бавно загива. Украинските загуби са ако не повече то поне колкото руските. Колко ще издържат?