Общинарите от ПП-ДБ-СС искат оставката на областния управител

Опитвал се да ограничи правомощията на кмета
29 юли 2024 13:22, Инна Ангелова
15
Общинарите от ПП-ДБ-СС искат оставката на областния управител
Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС са поискали оставката на областния управител на София-град Стефан Арсов. Причина за исканата оставка е смяната на  ръководствата на шестте общински дружества.

Общинските съветници смятат, че областният управител незаконно се опитва да ограничи правомощията на кмета Васил Терзиев и да узакони незаконния по думите им избор на бордовете на дружествата.

"В петък миналата седмица кметът изпраща писмо до областния управител с аргументите си защо е върнал за ново разглеждане гласуването на бордовете. Само час по-късно в деловодството на Столична община е изпратено писмо, написано от областния управител, което е седем страници с аргументи против аргументите на кмета. За един час областният управител се запозна с аргументите на кмета, осмисли ги и направи така че да напише седем страници против, с което се опитва да заглуши кмета и се опитва да му ограничи правата", заяви Иван Василев, заместник-кмет на Столична община.

Стефан Арсов за момента отказва коментар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма опасност Терзиев да надмине по некадърност Фандъкова, която убедително води пред Борисов и Софиянски.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че какво значение има дали за един час или една минута са написани СЕДЕМ страници с аргументи, ако аргументите са валидни? Аее у лево, болшевики такива!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ппдб СЕ СЪСТОИ ОТ ТРИ ГРУПИ ХОРА, ОТ СТАРИ ФАШИСТКИ РОДОВЕ, ХОРА, ОБОГАТИЛИ СЕ ДА ЛАКЕЙНИЧАТ НА ГЕРМАНСКИЯ ОКУПАТОР, ДА КЛЕВЕТЯТ ВСЕКИ ПО-БОГАТ ЧОВЕК ЧЕ Е ОПОЗИЦИЯ И ДА ПОЛУЧАВАТ ИМОТИТЕ МУ ЧРЕЗ ЦАРСКИЯ РЕЖИМ, ПОСЛЕ ИМОТИТЕ ЗАГРАБЕНИ ОТ ХОРАТА ИМ БЯХА РЛЕСТИТУИРАНИ. Другия тип са пребоядисаните комунисти и от държавна сигурност офицери и агенти. Това са отчаяни типове, които ужасени от злобата на първата група се сливат с нея а третата група са заблуден електорат, хора, повярвали на лъжите първи
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Требе да се върне разрушаващата антифашистки паметници Вяра Тодева, от стар фашистки родопски род.
8
3
 
9
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
За пореден път си пролича некадърното управление на София от Терзиев и мис Бони! Те още не са разбрали че общината не им е фирма , та да я управляват както се управлява фирма!Да си хващат дърмите и отиват в Париж , там ги чакат!
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много скоро Терзиев ще подмине и Софиянски по некадърно и користно управление! Заедно с онези пинчери СС /Спаси Себеси - от бедност/ да ловят влака за Париж, там ще се слеят с тълпата
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаше сглобка и разбирателство с ГЕРБ, но сега са противници.:)) Областният управител е от ГЕРБ.:))
5
5
 
17
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
Тия от промяната само на папата оставката не са поискали.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия, искащите оставка, да подават своите. Освен скандали, нищо друго няма да сътворят. Видя се, че целият свят им пречи, инаК са "най-кадърнитИ"!
3
5
 
18
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Терзиев е най-слабия кмет на София досега!!!
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То Терзиев като ПП неадекватни действия до момента само и типичното за тях мрънкане и обвинения към другите. Явно си намери майстора. И 15 оставки да искат само с искането ще си останат. Този ОС е по зле и от парламента
1
4
 
4
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
А аз искам да стана космонавт:)))))))