Протест под надслов "Нито една повече" пред Съдебната палата

Протестиращите настояват за спешни мерки
31 юли 2024 20:48, Красимир Ангелов
57

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест под надслов “Нито една повече” събра десетки пред Съдебната плата в София.

Организаторите казват, че от началото на 2024 година поне 13 жени в България са изгубили живота си от ръцете на своите насилници.

Участниците в инициативата поискаха Законът за защита от домашно насилие да защитава всяка жертва, без значение продължителността на връзката, тяхната раса, етническа принадлежност, възраст, увреждане, религия, народност, сексуална ориентация, икономически статус и други измерения.

Събралите се да изразят недоволство се обявиха и за кризисни и консултативни центрове за пострадали от насилие във всяка една област в страната.

Протестиращите настояха държавата да изпълнява и разшири поетия ангажимент за събирането и изготвянето на официална статистика за проблема с полово базираното насилие, както и за това да има задължителни часове по сексуално образование в училищната програма, като превантивна мярка срещу сексуален тормоз. (БТА, Димитър Абрашев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези със същите плакати да ходят да протестират на олимпиадата.
39
0
 
1
 
! Отговори
ЖЕНИТЕ преди 1 месец
ИМАТ ИЗВЕСТНА ВИНА ,ЧЕ ГИ ТЪРПЯТ-НАСИЛНИЦИТЕ В ЗАТВОРА-КАТО ПРЕДВАРИТЕЛНО ИМ МЕТНАТ ЕДИН ЯК БОЙ
38
0
 
1
 
! Отговори
Сн.Василева преди 1 месец
До смяхПо добре не отваряй уста че само глупости излизат от Гледай да не ти се наложи и ти да протестиращ някой ден.Дано имаш дъщеря и й се случи нещо тогава ще те питам,***.
37
2
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Това до мегафона с цветовете на дъгата подсказва тия десетина протестиращи от коя организация са.
36
2
 
1
 
! Отговори
смях преди 1 месец
жените много лъжат!Ако претрепят някой възрастен мъж дали щяха тия пръцли да вдигат врява??Това са жени мъжемразки!!!Проблема е че повечето мъжемразки не разбират до къде може и неможе с тяхната простащина?
35
1
 
3
 
! Отговори
Харакиров преди 1 месец
А този Пейо Пеев като го убиха онези двете пачи не правиха протести.
34
0
 
3
 
! Отговори
Поредната преди 1 месец
пропаганда....С приемането на този "закон", абсолютно никой няма да бъде защитен...И в момента има закони, но те не се прилагат...Нито един престъпник не е наказан ефективно и тук има вина и съдебната система...На престъпниците се оказва максимално съдействие да не бъдат наказани...Като трябва да се отбележи, че основните престъпници са в "правителството" на България...
33
0
 
6
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 1 месец
Селяни хабите въздуха само марш към джендърнацията Париж или към Украйна белким се оправите мама ви откачена
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нпо мафия,като лешояди се примъкват след всяка трагедия.Жената е 56годишна,пребита на улицата от непознат,обаче тия си *** за домашно насилие и сексуален тормоз,а и за джендьр образование в училище.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мен ми мяза на туркиня момичето, явно са ориенталски страсти там :))) Не съм посягал никога на жена, но никога не е късно, прекалено са инфантилни :)))
30
0
 
10
 
! Отговори
БухаБуха преди 1 месец
Те франсетата пуснаха два коча при боксьрките тука нито една повече. Изоставаме нещо от европейските тенденции. Аз почвам да пускам коса и да се бръсна и ще ставам боркиня, там ще е по - интересно от бокса.
29
2
 
3
 
! Отговори
Тото преди 1 месец
Хахахахха
28
0
 
1
 
! Отговори
Жанг Манг Фанг преди 1 месец
Туко що спечелих плуването си и съм на финал
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко софийско
26
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
никакви "спешни мерки" не могат да решат проблема !...Аз бих препоръчал на жените много да внимават с кого си имат работа..Съвременния "българин" е едно лесно освирепяващо /в мнозинството / същество..Не го дразнете,не го търпете!..Само от смъртта не може да избяга човек..
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 22 И кои са тия преуспели жени, да ни светнеш? В масовия случай пострадалите жени са ниско образовани, живеещи в малки населени места, с ниски доходи . Обичаш да пишеш глупости, колкото да се намираш на работа.
24
2
 
16
 
! Отговори
до 22 преди 1 месец
кои са успелите жени? нпо активистките ревящи по цял ден за помощи и субсидии като някакви просякини ли?
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези протестиращи жени с обърната ориентация не се интересуват толкова от добруването на жените, които са си избрали психопатите, с които живеят, а се интересуват най-вече да смачкат обикновените мъже, нормалните мъже, ако може всички мъже!
22
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има непреодолима пропаст между преуспелите жени и безработните мамини синчета,които си остават едни ограничени прости хора,оттам идва желанието все пак неудачникът да доминира,но това трябва да се третира от закона като посегателство върху личността
21
1
 
10
 
! Отговори
Алиби за пред Съда преди 1 месец
Ако декларираш небинарност и усещане за женски хормони, може законно да млатиш жената. Справка - Макарона в Париж. Европорядки - ако се чувстваш женска вече няма домашно насилие, а позволен търкал-тепачка между равни.