В ЦУМ ще има 5-звезден хотел със СПА, магазини и офиси

Ще се обособи също и музейна част
22 авг 2024 16:11, Петър Бойчев
27
В ЦУМ ще има 5-звезден хотел със СПА, магазини и офиси
Снимка БГНЕС

В емблематичния Централен универсален магазин (ЦУМ) в София ще има промяна, като ще се обособи хотелска, търговска и музейна част.

В ЦУМ ще има петзвезден хотел, СПА център, заведения за хранене и атракции, конгресна зона и пространство за споделена работа. Освен това ще бъдат изградени още бизнес център и акселератор, фокусирани върху насърчаване на сътрудничеството между частния сектор в България и арабските страни.

В добавка ще има и луксозни магазини със специално представяне, напомнящо за изкуството на древния Египет, става ясно от съобщение на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) до медиите.

През 2004 г. сградата на ЦУМ беше купена от пловдивския бизнесмен Георги Гергов по негови думи за 30 млн. евро с кредит.

Първоначално плановете му бяха да трансформира мястото за продажба на луксозни стоки. След това през годините периодично се появяваха съобщения, че в ЦУМ ще се премести експозицията на Историческия музей.

Дори през 2012 г. тогавашният министър на културата Вежди Рашидов обяви, че е решено, че НИМ се мести в ЦУМ. Това обаче не се случи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: музейхотелЦУМ5-звезден
Още от София
В парк "Студентски" в София ще вдигнат 56-метров небостъргач
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Те, другите хотели, преди 3 седмици
Вече са претъпкани и само ЦУМ ще спаси от наплива на туристи. А Шератън? Да го по Чичовото! За друг про. Стак не се сещам. Поредното малоумно решение на назначен за бизнесмен комунист.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така за два коментара и полвина разбрах че комунистите пак са виновни...Ей пенции, побъркахте се с тия комунисти бе елате си на вас си.
3
3
 
10
 
! Отговори
Хубаво оформеният преди 3 седмици
някога площад "Македония" комунистите го окепазиха с една сграда от типа "социалистически небостъргач". Така затъмниха и омаловажиха разкошната сграда на Министерството на земеделието, строена по царско време -една от сградите, заради които София е била наричана "малката Виена". В наше време пък посадиха там огромен хотел от веригата "Мариот" - хем не се връзва с архитектурния облик на стара София, който до неотдавна се чувстваше там, хем отнема слънцетои въздуха на квартала, хем и той е арабски
2
4
 
3
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 3 седмици
До ЦУМ беше създаденбеше преди 60 години ! сега не остана нищо от това !
1
7
 
15
 
! Отговори
ЦУМ беше създаден преди 3 седмици
като най-голям търговски център на Балканите. Локацията и качеството на строежа му трудно биха намерили аналог. Затова трябваше да има приемственост и тази сграда да си остане голям търговски център. Но нали комунистите се ръководят от принципа "Светът започва от нас, след нас и потоп!", техният син свиневъдът години наред не знаеше какво да прави с тази тлъста хапка, попаднала в ръцете му благодарение на бъркотиите около разбойническия преход. И сега - кляс!,мюсюлмански акцент на пъпа на София!