Вашите сигнали: Обсебиха паркоместа с туби

Вижте още от сигналите ви в Helpbook.info
26 авг 2024 14:30, Александър Попов
38
Вашите сигнали: Обсебиха паркоместа с туби

Солени глоби дебнат нарушителите, които обсебват отделни паркоместа, цели улици и тротоари, но въпреки това не малко шофиращи си позволяват да завземат пространство за паркиране чрез незаконните табели, туби с вода, клони и други креативни средства.

Съвсем друга тема е обаче, че хората нямат алтернатива къде да спират безпроблемно, без да нарушават разпоредбите.

Видно от изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info е, че из цялата страна автомобилите са превзели тротоарите, зелените площи в междублоковото пространство, кръстовищата на малките квартални улици и десните ленти на булевардите.

Изобретателността и наглостта понякога са впечатляващи: „Под колоните на стадион Локомотив на бул. Рожен в София, пред автомивка на самообслужване, срещу заведението, покрай което се отива на плажа, на столче седи човек и отговорно поставя празни туби, за да ограничи достъпът за паркиране на автомобили на сянка под колоните на стадиона и брани тубите, не позволява никой да ги премести и да паркира на това обществено място. Това е дръзко и незаконно обсебване на общинска площ и моля, бързо се намесете и според компетенциите си го прекратите! Незаконно и унизително е такова обсебване на места за паркиране, за които никой не е платил, за да ограничава достъпа до тях и да се държи заплашително и разпоредително, сякаш е частна собственост, не място за обществено ползване, на което всички имаме право!“, сигнализира наш възмутен потребител. (Целият сигнал вижте тук)

В друг сигнал ни изпратиха снимки по подобен повод: „На софийската улица „Николай Коперник“ 44 има грешно поставен ограничител за паркиране, който обозначава паркомясто, но то е за престой за зареждане на магазините, които са там, а постоянно има паркирани коли и органите на реда не предприемат никакви мерки, а минават ежедневно. Постоянно има скандали, в следствие на това, че органите, които трябва да съблюдават спазването на паркирането и спазването на знаците не реагират по никакъв начин.“ (Целият сигнал вижте тук)

В подобни или други случаи е редно да се подават сигнали до съответните служби, което може да направите чрез платформата на Helpbook.info, по чиято компетентност е съответния казус, а целта е произнасяне и издаване на препоръки, ако се прецени, че има необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от София
Къде в София няма да има вода утре?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз защо нямам проблем с паркирането и защо всеки трябва да е с кола, първо без гараж е безумно и второ паркинги има много и места има стига да можеш да си плащаш аз тях. А общината да види в Созопол как е, 15 лв. на денонощие тук трябва да е поне 20, в някои кваратли може и 30.
16
3
 
6
 
! Отговори
морски преди 3 седмици
Митьо Очите го стреляха заради трафик мигранти. Не се усетихте тогава накъде отиват нещата. А буля Кристалина ясно ви обясни, че ще дойдат мигранти. И ето - укритие са тук и ще си вземат гражданство след около 3 години.
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Туби и червени конуси и картон с написан номер на колата, това е по морето от украинците. Идват и командват, имали апартамент тука и това било тяхното място. Командват ни както си искат. В пъти по-добре, по-възпитани и по-интелигентни бяха руснаците.Тези са диваци с промити мозъци. Кога ли ще семахнат от тука и те.
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доколкото разбирам в статията са упоменати столични сигнали, та явно затова се плюе по някакъв "провинциален манталитет". Но такъв проблем съществува не само в София. И да цитирам Хемингуей: "Всичко, което е далеч от морето, е провинция". :)
13
0
 
25
 
! Отговори
АРХИТЕКТА преди 3 седмици
София е проектирана максимум за 300 000 души население. Без селата на септични ями наоколо, наречени квартали. Вие сте се набутали на това място към ДВА МИЛИОНА калпаци от къде ли не. И ви е тясно ? Докато не започнете да се самоизяждате няма да спрете , нали ! :-)
12
0
 
13
 
! Отговори
Бай Коста преди 3 седмици
Вижте глобите в Гърция, пренесете ги и ударете тарикатите с тубите и столовете, за да се спре с това безумие.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
в БГ тубата е като нотариален акт за паркомясто
10
1
 
11
 
! Отговори
до 8 преди 3 седмици
Естествено. Ти си мислиш, че съм се саморазправял ли?! Не, те скачат на разправия, аз звъня на полицията и гледам сеир. Те така и така подобни са на шамар живот. Аз нормален човек да слага туби да запазва място не съм виждал и няма да видя. Единият бил с трето нарушение- юридическо лице и хапна глоба 12000лв. от инспектората в местния град. Друг пример се сещам от центъра на София, точно пред един от имотите ми. Собственик на магазин реши да прави това. Приключи час, след като разбрах.
9
0
 
3
 
! Отговори
навсякъде е преди 3 седмици
бият се , карат се . друг начин няма . с туби е невъзможно да спреш там . ще обикаляш . 10 вида транспорт - тролей, рейс, транвай , колела, тротонетка , малки рейсове . да немогат да се разминат . най-малко за колите . ни паркинги , нищо. сега е лято на морето разграфено и очертано .
8
0
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 3 седмици
До 5 То хубаво тези със скъпи коли ама баба Пена, което кара Москвич-а какво да се бие ли с провинацилистите? Ще и скочат на бой и надраскат колата защото е евтина. Трябва да има ред и съответно полицаите да им пишат актове на такива и да няма подобни случаи.
7
3
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 3 седмици
Ся някой ще дойде да каже как и софиянци така правели. Така правят тия "софиянци", дето са наследили на родителите си панелките. А родителите им- от дивния прованс бачкатори в Кремиковци. Демек си прав хахахахахах
6
2
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 3 седмици
Сигналите се насочват за разглеждане към протопрезвитер Кусан Хадавян, но е претоварен и вече възрастен и понякога се бави.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Провинциален манталитет на бедняка от дивния прованс тип "всичко пред моята съборетина е мое". Не им обръщам внимание. Премествам тубата и паркирам без да ме интересува. До момента само двама се осмелиха да потърсят саморазправа. Като цяло не смеят, защото провинциалистът е комплексиран човек и види ли скъпа кола, снишава главицата- такова му е мисленето. Та въпросните двама повече няма и да си помислят да слагат туби. Случка от морето разказвам. Някакви си собственици на къщи за гости.
4
0
 
12
 
! Отговори
Тихомир Гърмидолски преди 3 седмици
Като им кажеш, ще ви облагородим междублоковото пространство, те скачат- не искаме, тъй си нийе убаво, искат си калната нива, която сами са създали, за да си оставят най-милото- таралясника.
3
0
 
15
 
! Отговори
В преди 3 седмици
Пловдив масово се паркира на инвалидни места от шофьори, които не са такива. И как не се намери кой да прати полицаи за контрол и санкции. В нормалните държави за паркиране на инвалидно място следва финансово разцепване.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Промяната е факт
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди години се бяха изпозастреляли за паркоместа, както каза Буда Тиквоний.