Терзиев: Задръстванията ще продължават, докато София се развива

Целта ни е столицата да стане европейски град
17 окт 2024 10:56, Анисия Иванова
152
Терзиев: Задръстванията ще продължават, докато София се развива
Снимка: БГНЕС

От една страна чувам, че заради многото ремонти и строителство имало огромно задръстване, от друга страна се казва, че няма никакви ремонти и строителство. Не знам каква е причината да бъде свикано това извънредно заседание на Столичния общински съвет. Такива заседания се свикват, когато има нещо извънредно. Това заяви кметът на Столична община (СО) Васил Терзиев на брифинг преди извънредното заседание на местния парламент, на което ще бъде изслушан за трафика в града.

„Задръствания има и ще продължава да има, когато се увеличава населението и има толкова много автомобили. Нашата амбиция е да подобрим инфраструктурата на града, за да може да караме по едни европейски улици и да не си чупим краката по тротоарите, когато вървим. Задръствания ще продължи да има, докато този град продължи да се развива. Не сме ние първите, които сме затваряли, за да се построи - дали околовръстно, дали булевард. Надяваме се да реализираме това да имаме транспортен модел, за да може да станем модерен европейски град“, каза още Терзиев. Той обяви, че предстои отваряне на кръстовището на улица „Опълченска“ и булевард „Сливница“.

„Софиянци трябва да знаят, че докато се подобрява транспортната инфраструктура, докато се строи метро, няма как да не изживеят тези неудобства“, каза още Терзиев, цитиран от БГНЕС.

От своя страна председателят на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София)“ Борис Бонев съобщи, че са положили изключително сериозни усилия и много внимание на подготовката на днешния брифинг и сесия на СОС със специалисти в областта на психиатрията.

„Поставяме на ГЕРБ диагнозата на патологичните лъжци“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от София
Иван Таков: Общината плаща половин милион хонорари на адвокати
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
7
 
! Отговори
??? преди 3 часа
Града е отвратителен. Наиситна му разказахме играта. По подобие на презастроеното черноморие.Фандъка се погрижи във всички тревни площи да има кооперация. Не се диша тук.
92
1
 
9
 
! Отговори
Ддд преди 3 часа
Терзиев с две думи казва на софиянци. ДА ГО ДxxxxxАТ!Докато се развивала столицата щяло да има задръствания. Ами направо слагай на всички входове за София знаци че София е в ремонт, и я затваряй!
91
0
 
2
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 часа
и на рязането на здрави дървета ! което е пълно безобразие !
90
0
 
1
 
! Отговори
Троян преди 3 часа
Аз вижам, Стара Планина. През моя си прозорец. Достатъчно е.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
На презастрояването му се казва развитие.
88
1
 
9
 
! Отговори
токмак преди 3 часа
В европейските градове се засаждат дървета и се кара предимно велосипед господинчо.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Подлеза под цариградско шосе за парка е пълен с вода. Как да минавам от там с колелото?! Защо на тротоарите пред посолствата милиционерските будки пречат на пешеходците? Некадърник мамин!
86
0
 
1
 
! Отговори
до 81 преди 3 часа
До Анонимени да го върнат вече е късно както за БГ така и за СФ - всичко е разпродадено , окрадено и окепазено ....
85
0
 
8
 
! Отговори
АХЕ преди 3 часа
тъпотията е всеобща, няма хора, които да са учили как се прави организация на днижението, как се управляват потоците хора и коли, измерване, зависимости във 24 часов режим, седмично натоварване, сезонно натоварван. не може да съчетаваш ляв завой на сфетовар зелен и зелено за пешеходци. Най лесното е да разделиш потоците. НАЛИ УМНОКРАСИВИ ТЪПЧОВЦИ СОФТУЕРИСТОТ ДС..................УЖАСЪТ Е ПЪЛЕН И БРУТАЛЕН, ОПИТНИТЕ ХОРА СВЪРШИХА/ИЗМРЕХА И СЕГА СЛАБОУМИЕТО ЦАРИ ПОВСЕМЕСТНО В ДЪРЖАВАТА
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Нищо не разбираш, чeнгecарско отроче! Подавай оставка!
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Задръстванията са заради ремонта на фаза проучване на СОП!
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А ПОНЕЖЕ СОФИЯ РАСТЕ, НО НИКОГА НЕ ОСТАРЯВА, ЗАДРЪСТВАНИЯТА ЩЕ СА ВЕЧНИ!!!...
81
2
 
8
 
! Отговори
Мда преди 3 часа
Терзиев - корупция ще има, докато има пари! Гениален умнокрасавец, който нито е умен нито красив ...
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
докато селяните паркирате по веолалеите си хвърча с 20-30 по тротоарите с тротинетката мамавииишеееба
79
0
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 часа
Тротинети, еднорози, и договор чета да има, васа
78
3
 
4
 
! Отговори
Дзъ преди 3 часа
Има задръствани защото на едно четричленно семейство с току що навършили пълнолетие младежи се падат от 3 до 5 колици - за мама, за тати, за тййновете по една и поне една служебна. Тааа така
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Върнете жителството!!!!
76
9
 
3
 
! Отговори
Пореден преди 3 часа
Има задръстване щото шоферите са мега флегматични...само бааавни тромави несигурни решения цяла вечност тръгваме след като вече е зелено или говориме чатиме по телефона... Прекомерно предпазливите дето карат с 30 км/ч да не земе да изкочи динозавър или пълзиме в завоя все едно има лед нищо че е лято...и като сметнеме че няма читаво светофарно калибриране за зелена вълна.. Хората сме си некадърни не е тайна.
75
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 3 часа
защо са издадени 350 разрешения за нови строежи стига с това застрояване нямаменужда повече от бетон искаме само дървета и въздух в люлин новото строителствое на наи мръсните и шумни места нямаме вече въздух и светлина спрете се вечеот пушкин до люлин3 авт 111 се взема за 2 часа вкараите контрола в тази линиямасово пъртниците са без билети
74
2
 
13
 
! Отговори
Десен избирател преди 3 часа
Тепърва от ПП ще съжаляват, че инсталираха това ДС отроче начело на София. Когато цялата ти рода много дълги години са били престъпници от ДС, хранел си се и си израснал при тях, няма как в последствие да си способен да работиш за благото на гражданското общество. Кириле, пак омаза положението! Асенчо, да си държи под контрол нагона към нацепените батки.