Терзиев: Задръстванията ще продължават, докато София се развива

Целта ни е столицата да стане европейски град
17 окт 2024 10:56, Анисия Иванова
176
Терзиев: Задръстванията ще продължават, докато София се развива
Снимка: БГНЕС

От една страна чувам, че заради многото ремонти и строителство имало огромно задръстване, от друга страна се казва, че няма никакви ремонти и строителство. Не знам каква е причината да бъде свикано това извънредно заседание на Столичния общински съвет. Такива заседания се свикват, когато има нещо извънредно. Това заяви кметът на Столична община (СО) Васил Терзиев на брифинг преди извънредното заседание на местния парламент, на което ще бъде изслушан за трафика в града.

„Задръствания има и ще продължава да има, когато се увеличава населението и има толкова много автомобили. Нашата амбиция е да подобрим инфраструктурата на града, за да може да караме по едни европейски улици и да не си чупим краката по тротоарите, когато вървим. Задръствания ще продължи да има, докато този град продължи да се развива. Не сме ние първите, които сме затваряли, за да се построи - дали околовръстно, дали булевард. Надяваме се да реализираме това да имаме транспортен модел, за да може да станем модерен европейски град“, каза още Терзиев. Той обяви, че предстои отваряне на кръстовището на улица „Опълченска“ и булевард „Сливница“.

„Софиянци трябва да знаят, че докато се подобрява транспортната инфраструктура, докато се строи метро, няма как да не изживеят тези неудобства“, каза още Терзиев, цитиран от БГНЕС.

От своя страна председателят на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София)“ Борис Бонев съобщи, че са положили изключително сериозни усилия и много внимание на подготовката на днешния брифинг и сесия на СОС със специалисти в областта на психиатрията.

„Поставяме на ГЕРБ диагнозата на патологичните лъжци“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от София
Иван Таков: Общината плаща половин милион хонорари на адвокати
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
1
 
! Отговори
1346 преди 21 минути
То ясно, че трафика е проблем на всеки пренаселен град, но като правите ремонти на възлови пътища, правете го като професионалисти, а не като ди.ва.ци! Няма обходни маршрути, няма адекватна маркировка и обезопасяване!!! Аааа, извинявайте забравих, че фирмите на "батко и братко" още не са достигнали тоя етап на еволюцията. Лятото минавах няколко пъти през Солун. Строят нова пътна връзка. Ми, няма никъде спиране на движението. С пръскачки се мокри за да не се вдига прах. Също като в България нали?
191
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 54 минути
София преди 30 години трябваше да почне да ръсте на площ, а не да се строи в съществуващите квартали. Поредица кметове и главни архитекти са виновни за сегашното състояние и типично по български всички забравят откъде е проблема.
190
0
 
3
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 56 минути
ВЗИМАЙТЕ И ПЛОВДИВСКИТЕ СЕ-ЛЯ-НИИИ! СЕЛЯН-ДУРИ-ИИ, МАРШ В СОФИЯ!
189
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 57 минути
Той ( Тя) носа си с упътване не може да открие, столица " управлява", според както му наредят
188
1
 
0
 
! Отговори
Тетрис трафик. преди 1 час
Няма НИКАКВА причина. АМА НИКАКВА причина, да карате близко до колата пред вас. Нито ще го изпреварите, нито нищо. За какво карате толкова близо? Да си махате ли? Гейoвe такива
187
0
 
0
 
! Отговори
тетрис трафик преди 1 час
До Анонимен - до 185. Мушват се, ама не винаги. Пробвай. И освен това той не се набива пред теб а се набива веднага зад оня отпред и ти пак имаш място, но трябва да караш на няколко коли растояние - така си щадиш накладките и феродото, автомобила се товари като спираш и тръгваш.
186
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не че при Фандъкова беше добре и не бих гласувал скоро пак за тях, но при Терзиев положението става все по-зле. Разбира се през цялото време бяха от отговорност.
185
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Тетрис ТрафикДА ОСТАВИШ И ВЕДНАГА НЯКОЙ ОТСТРАНИ СЕ МУШВА ПРЕД ТЕБ А ТИ СИ СТОИШ НА ЕДНО МЯСТО *** ТАКЪВ.
184
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
ПАРТИЗАНСКО-ДЕСАРСКО ВНУЧЕ БЕЗРОДНО.
183
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Оня плъх Хекемян пак ровил за сиренце.
182
1
 
0
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 час
до Тетриса:):)Не те знам от кой град си и как си оставяте там дистанция,но тук малко да отвориш от предния и на секундата някой те засича и се набутва:):):)Е затова не оставяме дистанция в София:):):)Иначе това с дистанцията в Казанлък например или Сливен може и да стане:):):)
181
2
 
1
 
! Отговори
ГАЗ-СПИРАЧКА-ГАЗспир преди 1 час
Ако карате бавно с 5-10-20 км/ч, няма да ви се налага да биете спирачки постоянно. Но вие всички сте пилоти от Формула 1, как ще карате бавно.....
180
2
 
1
 
! Отговори
Д И С Т А Н Ц И Я преди 1 час
карайте с дистанция и няма да има задръствания, но като сте прocти.
179
5
 
2
 
! Отговори
Тетрис Трафик преди 1 час
Задръстено е, защото не спазвате дистанция. Не разбирам защо трябва да карате на един метър от предния. Не ви ли светка лампичката, че ако оставите 2-3 коли растояние, трафика ще се облекчи. Иначе карате един в друг и стават ситуации на заклещени маневриращи и постоянно нарушаващи водачи. Не разбирам наистина защо не оставяте пространство пред колите. Това не е тетрис
178
8
 
2
 
! Отговори
Оставете го преди 1 час
Оставете кмета да поработи 2-3 години. Не може всяка седмица да си измисляте скандали. Ставате жалки.
177
3
 
4
 
! Отговори
мГЕРБ преди 1 час
Пак ГЕРБаджийски фейкове, сценки. Гръмки изказвания, игри на думи, костюми, грим, прически, аксесоари, презентации. ГЕРБ е партия на театрото. Не решават никакви проблеми, само искат да вземат властта. Сега са хванали трафика. А не казват, че фирмите, които ремонтират пътищата са техни. По тяхно време нямаше отворен булевард. Ремонтираха ремонтите на неща, които те са построили. Безумие!
176
0
 
3
 
! Отговори
Въпросчета преди 1 час
За сега няма признаци да искате София да е европейски град. По скоро довършвате обекти на ГЕРБ и не се вижда желание да промените София към добро. Работят се проекти в южните, източните и централни райони. В другата част се работи Рожен и от скоро моста на Бакърена Фабрика, но за него не се работи по довеждащи и отвеждащи трасета? Ще има широк и хубав мост между два тесни пътя на Адам Мицкевич?
175
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ама вземете направете някакви мерки , вместо да говорите глупостите!! Веднага давам идея - дайте им на такситата правото да карат по бус лентите, като рейсовете да имат предимство! Може ли цяла лента да е празна през повечето времето , докато другите се чудят как да прелетят!!! Друго - по - малко пешеходни пътеки на всеки милиметър!!! Тия пешеходците са супер нагли и хич и не се оглеждат! Аман от европейските ви глупости!
174
3
 
2
 
! Отговори
В гърчия преди 1 час
В Гърция има километрични задръствания, защото хората са богати и всеки има автомобил. В България е същото. В бедното бай Тошево време българите нямаха коли и не е имало задръствания. Там е разликата.
173
0
 
1
 
! Отговори
стоян преди 1 час
Спрете селяните с колите.Незабавно.Нещата със селските коли са извън контрол.Ако не можеш оставка и вън.