Терзиев: Отвореното кръстовище "Черни връх" - "Каблешков" намалява задръстванията

Искаме София не просто да се движи, а да лети, пише кметът
18 окт 2024 10:10, Елка Василева
29
Терзиев: Отвореното кръстовище "Черни връх" - "Каблешков" намалява задръстванията
Снимка: архив, БГНЕС

Днес отворихме новото кръстовище на бул. "Черни връх" и бул. "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

Още по темата
На 20 октомври ще заработи и участъкът при бул. "България" и Околовръстния път. Тази важна връзка ще премахне друго от големите задръствания в района, посочи столичния кмет.

Терзиев обясни, че в София се работи усилено върху създаването на транспортен модел, който ще позволи да се решават транспортните проблеми в реално време и да бъде въведено технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура.

"В София днес има около 800 000 автомобила, като 70 000 нови коли се регистрирани само тази година. Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук няма място за бързи предизборни обещания и временни решения", коментира кметът.

До края на месеца отваряме още няколко ключови булеварди, защото искаме София не просто да се движи, а да лети. По-лесно, по-бързо, по-гладко, пише още столичният кмет. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Страната
Жилищата в страната поскъпват по-бързо от софийските
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Това което реално са направили е да махнат паркинга които беше в едната лента и да я отворят за движение. Тази част е изградена от години и е дълга около 100 метра. До самия булевард Тодор Каблешков има километър и половина още и трябва да се мине по Хенри Ибсен както си е било винаги
8
2
 
15
 
! Отговори
Абе преди 3 часа
Цяла София е в дупки не кратери. Скрийте го тоя. На Ботевградско посока тангентата можеш да фръкнеш с 30. Много много по зле и от Фандъка
7
14
 
3
 
! Отговори
Софианец преди 3 часа
Нищо няма да върви докато не изкорените и последния корумпиран гербер. Това е трудна задача, но този мандат трябва да се поставят основите, за да може София да върви напред.
6
13
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 часа
Терзиев, с наследството от последните 16 години нямам как София даже да върви! Презастроена, нагъчкана, без никаква инфраструктура, съзнателно и методично съсипвана с бутафорни ремонти на х5 цени, които 6 месеца след това се разпадат. Дори да успеете да оправите ремонтираното пак ще е постижение. Бъдете честни пред избирателите си! На нас ни е ясно че следващите 50години ще оправяме щетите на герб, които ще ви саботират по всички възможни начини.
5
1
 
6
 
! Отговори
адададдад преди 3 часа
Имало 70000 нове автомобили за една година, а колко са снети от регистрация къде ти е статистиката бе момко? или като всеки милионер си свикнал само да работиш с плюс, а минуса го забравяш... Оправданията не могат да скрият некадърността.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Защо всеки, докопал някаква власт, моментално излиза от реалността и почва да се рее в някакъв красив илюзиорен свят?
3
2
 
20
 
! Отговори
очевадно преди 4 часа
Очевадно е че за нищо не стават и тоя и Бонев. Хрантутници, бездарници,безидейници.
2
2
 
16
 
! Отговори
Мечка преди 4 часа
Нали щеше да има повече детски площадки зелени площи велоалеи а на края блокове и улици.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Цяла Бг занимавате от 5 дена с някакво софийско кръстовище... А, стига вече!