Блестяща Цвети отново се разправи с Винъс

Българката достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън
Обновена: 28 юни 2011 07:54 | 27 юни 2011 19:18,
363
Блестяща Цвети отново се разправи с Винъс
Снимка: Reuters

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова записа поредната си фантастична победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

След като в третия кръг от надпреварата нашето момиче взе сладък реванш от поставената под номер 2 в основната схема Вера Звонарьова, Цвети отстрани и 5-кратната носителка на трофея и бивша номер 1 в световната ранглиста Винъс Уилямс с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Още от първите минути на срещата американката разбра, че заканите, които отправи преди двубоя ни най-малко не са смутили младата пловдивчанка, напротив – Пиронкова стартира двубоя максимално концентрирано и с лекота печелеше подаванията си.

В шестия гейм (при резултат 3/2) Цвети нанесе първия си решителен удар в двубоя, когато успя да пробие подаването на Винъс, като трябва да отбележим, че и днес форхендът на пловдивчанката бе на висота.

Оттук до края на сета българката бе пълновластна господарка на корта и образно казано прати в нокдаун именитата си съперничка, като в края на частта дори за втори път проби подаването й.

Възходът в представянето на Цвети продължи и във втория сет, когато отново след ранен пробив българката дръпна в резултата, но този път Уилямс отговори моментално и стигна до рибрейк за 2/3.

Две сгрешени сравнително лесни драйв волета от страна на Винъс дадоха нов пробив аванс за първата ни ракета, която този път успя да удържи преднината си и така за втора поредна година да отстрани една от най-силните тенисистки през последното десетилетие.

Последното препятствие към втория пореден полуфинал в надпреварата пред младата ни състезателката е поставената под номер 8 в основната схема Петра Квитова.

 Още тенис

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
1
 
7
 
! Отговори
черноземски преди 13 години
всеки се занимава с това което може примерно тя играе тенис вие *** и прости злобари пишете в чата други спасяват човешки животи всеки според възможностите
249
4
 
3
 
! Отговори
257-ми е прав преди 13 години
Да отиде да даде нещо за сираци, за болници...и т.н..Да направи нещо за хората, въобще толкова бедни и болни хора има. Е тогава ще я възхвалявам и почитам.Ама на много от вас ви е трудно да възприемете това,да си дадете парите за благотворителност. Иначе се изкарвате големи патриоти.
248
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво толкова сте се прехласнали бе хора? Цвети та Цвети... Бог ми е свидетел,че нито и завиждам,нито ме интересуват парите и,дори ми е симпатично момичето,но все-пак това е само една игра-получава ръкопляскания и нищо повече.Вие какво вече се превземате все едно от това зависи бъдещето на планетата.Хайде направете и един паметник и се кланяйте цял ден пред него.Що за "велик" успех е да победиш в някаква игра?Да направи нещо добро за хората,да спаси живот,да нахрани някого-това е да си велик!
247
7
 
5
 
! Отговори
до Стефи преди 13 години
Точно това ти казвам,че не съм получавал нищо а и нищо не им искам. На различни езици ли говорим?Просто няма правда в тоя живот,това е .Можем да се прекланяме пред хора като Левски и Ботев ама пред тая с жълто на устата,никога!
246
2
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 13 години
ура за Цвети! мачкай Цвети! за финал и що пък не купа !!!!! ние сме с теб !!!!!
245
2
 
15
 
! Отговори
d преди 13 години
браво цвети все така до върха
244
3
 
13
 
! Отговори
Тъпите коментари преди 13 години
Са на платените хора на Гоце и серГЕЙ. Тези хора само злоба могат да сипят.Те не се радват на нищо. *** в България колкото искаш, най-добре е да не им обръщаме внимание.Браво Цвети, нормалните хора те харесват и се радват заедно с тебе.
243
1
 
3
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 13 години
230 НЕ Е ЧОВЕК
242
2
 
6
 
! Отговори
Стефи преди 13 години
За 246: Жалко,че си правил всички тези неща само, за да те потупат по рамото...или за пари,за които говориш непрекъснато.И поради липсата на облаги, оплюваш едно момиче, което прославя България, така ли???..не разбирам такива хора.
241
1
 
4
 
! Отговори
249 преди 13 години
ами ми припиши й тогава апартамента си,шмат
240
2
 
7
 
! Отговори
А така преди 13 години
Браво на Цвети.И предишния път когато побеждаваше се чуха противоречиви коментари.Аз съм щастлив и горд.СТАТИСТИКА в 227 е казал всичко.Това за третата група най-много ме изкефи.Но като погледнеш това дали наши спортисти,специалисти,музиканти и прочие постигат признание и успех у нас и по света,с нищо не променя жалкото съществувание на ***.На бай *** не му пука за международното положение,но и на международното положение не му пука за бай *** се пееше в една песен.И пак УСПЕХ ЦВЕТИ!
239
1
 
7
 
! Отговори
сс преди 13 години
малииии кви коментари. що така бе хора
238
1
 
8
 
! Отговори
sev преди 13 години
Браво на Цвети,върха е да имаме един истински герой най-сетне,а не измислен от някой жълт вестник.
237
5
 
7
 
! Отговори
до Стефи преди 13 години
Аз ли какво съм направил? Ами например съм работил 30 години, като имам и безвъзднездни работни дни за строеж примерно на читалище, гасене на пожари и помагане при наводнения!!!!!!! Дори едно потупване по рамото не съм получавал.
236
2
 
4
 
! Отговори
varnenski glarus преди 13 години
iskame q gola!! oohh aaah mmm YEAH daite daite aaaaHH!!
235
13
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 13 години
до 242: Радвайте се ,няма лошо,тъжното е че колкото и да четкате тая ,пак ще си легнете със скъсани и празни джобове . Тя си *** и си печели доларчетата а вие си викайте УРА.
234
1
 
10
 
! Отговори
Стефи преди 13 години
Не съм от ничий щаб, не го познавам момичето. Не разбирам защо си толкова настроен срещу нея? Какво си направил ти за страната си??Просто се гордея, че е българка и показва на всички какво е да имаш талант и въпреки условията тук, да играе на тяхното ниво!
233
0
 
18
 
! Отговори
за 234 преди 13 години
Бакшиш, ние можем да се радваме и без да сме прекарали някого... съмнявам се, че ме разбираш
232
19
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 13 години
Да,да, какво толкова е направила? Разбирам да е спасила хора,да е направила нещо за държавата или за света ,че да я хвалят толкова.Еми за тази си работа взима кинти,какво толкова!
231
2
 
12
 
! Отговори
контравъпрос преди 13 години
234-ти,А на какво да се радваме?На лентичките на Бойко ли?Пиронкова поне постига нещо реално и със собствени сили,а не е само на думи...Същото се отнася и за всеки успех на Български спортист или отбор.И печелим това,че хората научват и нещо положително за България,а не само простотии и че тук живеят завистливи и мързеливи хора...