Блестяща Цвети отново се разправи с Винъс

Българката достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън
Обновена: 28 юни 2011 07:54 | 27 юни 2011 19:18,
363
Блестяща Цвети отново се разправи с Винъс
Снимка: Reuters

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова записа поредната си фантастична победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

След като в третия кръг от надпреварата нашето момиче взе сладък реванш от поставената под номер 2 в основната схема Вера Звонарьова, Цвети отстрани и 5-кратната носителка на трофея и бивша номер 1 в световната ранглиста Винъс Уилямс с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Още от първите минути на срещата американката разбра, че заканите, които отправи преди двубоя ни най-малко не са смутили младата пловдивчанка, напротив – Пиронкова стартира двубоя максимално концентрирано и с лекота печелеше подаванията си.

В шестия гейм (при резултат 3/2) Цвети нанесе първия си решителен удар в двубоя, когато успя да пробие подаването на Винъс, като трябва да отбележим, че и днес форхендът на пловдивчанката бе на висота.

Оттук до края на сета българката бе пълновластна господарка на корта и образно казано прати в нокдаун именитата си съперничка, като в края на частта дори за втори път проби подаването й.

Възходът в представянето на Цвети продължи и във втория сет, когато отново след ранен пробив българката дръпна в резултата, но този път Уилямс отговори моментално и стигна до рибрейк за 2/3.

Две сгрешени сравнително лесни драйв волета от страна на Винъс дадоха нов пробив аванс за първата ни ракета, която този път успя да удържи преднината си и така за втора поредна година да отстрани една от най-силните тенисистки през последното десетилетие.

Последното препятствие към втория пореден полуфинал в надпреварата пред младата ни състезателката е поставената под номер 8 в основната схема Петра Квитова.

 Още тенис

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
1
 
24
 
! Отговори
Невероятна е преди 13 години
нашето момиче..пък и прилича на жена. Сестрите са като анаболни кентаври
229
1
 
4
 
! Отговори
за 230 преди 13 години
*** простия си ми ти....
228
2
 
27
 
! Отговори
Дани преди 13 години
За кой ли път се убеждавам,че българите сме злобни човечета.Какво била направила?Ами направете и вие нещо,че да чуе за вас цял свят,печелете пари и ще ВИ кажем БРАВО.Момичето може,печели си парите по честен начин,и ако някой не знае,наградните фондове на турнирите се разпределят между участниците.Злобейте си,Цвети да продължава все така!
227
1
 
13
 
! Отговори
аххахах преди 13 години
от краи време само спорта носи радост на българина!браво на цвети най-малкото я уважавам че не е като оная казакстанчева каде за някаква смешна цифра отиде да играе за казакстан и евала на медиите че непишат нищо за нея предполагам че просто няма закакво.
226
1
 
8
 
! Отговори
za 232 преди 13 години
А ти от кой щаб си бе ,пръдло? От тоз на некадърниците, а?Кой си ти и с какво би привлякъл нечие внимание...пис офф
225
16
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 13 години
Вие дето се радвате, какво печелите от цялата работа?
224
20
 
3
 
! Отговори
до Стефи преди 13 години
Имам чувството ,че си от щаба на Пиронкова ,май са ти платили добре за да я обсипваш с хвалебствия по сайтовете хаха
223
1
 
25
 
! Отговори
Стефи преди 13 години
Момичето мачка наред и то не някакви хванати от гората, а класни тенисистки... защо да не получи пари?!?! Злобата погубва, човече, откажи се от нея
222
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако го прави без нищо за България да и пляскам ама тя взима цял 1 000 000.*** алчната
221
19
 
4
 
! Отговори
до СТАТИСТИКА преди 13 години
Е кажи какво толкова е направила:), сега като е победила някой,дай да й лижем *** и да й падаме на колене,нали това й е работата.И затова ще вземе не малко пари- и на това ли да се радвам?
220
2
 
24
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Браво Цветиии !!! Страхотна си , желая ти все повече успехи и щастие !!!
219
3
 
48
 
! Отговори
СТАТИСТИКА преди 13 години
Ето че е време да направим анализ на коментарите.Разделяме ги на три групи:1. Хора които разбират от тенис и знаят какво Цвети е постигнала.2. Патриоти които и да не разбират от тенис се гордеят че това момиче прославя България по света.3. Нещастни миризливи умопомрачени селендури на които им липсва действителен живот. За тях всеки успех на някой е нещастие. Те закусват,обядват и вечерят със злоба. Те обикновено умират от злоба.
218
32
 
4
 
! Отговори
222-ри преди 13 години
Скапвала се е от тренировки в кревата хахахахаха ,този спорт е глупав,ако взема ракетата без да съм тренирал ще ги спукам хахахаха,как може да се дават такива пари за тоя *** спорт хихихихихи
217
2
 
17
 
! Отговори
жени преди 13 години
Браво на момичето!
216
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господ де с теб Цвети днес беше блестяща:)Всички трябва да сме горди с тебМного касмет следващите ниаколко дни.
215
2
 
21
 
! Отговори
Бахур преди 13 години
Правдата, *** 211-и, е че докато ти си мушкал препек след препек в хоремага на сИело, момичето се е скапвала от тренировки на корта. И за това сега изкарва. А ти копаш, защото само затова те бива. 'Аре бегом на бостана...
214
1
 
21
 
! Отговори
Марти преди 13 години
Шматков,Шматков,верно си шматка...Явно нямаш и понятие що е то спорт и как се става световно известен спортист.За да успееш блъскаш от най-ранна възръст по 10 часа в залата или на стадиона.А като успееш,по 24 часа...Милиони никой не дава даром на спортистите.Набий си го в шматкавата глава..а пък специално за тениса,не знам за Пиронкова,но за Надал са похарчени над 1,5 милиона $ преди да поне да печели стотинки...Така че,не говори за неща от които нямаш пониятие...
213
1
 
21
 
! Отговори
Стефи преди 13 години
Цветито е истински шампион!!! Относно умнотиите на Шматков.... изобщо не е "надута" от своите успехи. Казвам го от личен опит, виждала съм я и знам как се отнася с хората, които я поздравяват! И добре, че е въпросното "село", на което си я пращаш, че да тръгват от там едни от най-великите спортисти на България!!
212
21
 
3
 
! Отговори
Гневно от село преди 13 години
Разни момченца и момиченца на по 20 години станаха милионери
211
1
 
16
 
! Отговори
revlio преди 13 години
бравовъпреки че България и обърна гръб когато и се налагаше