Блестяща Цвети отново се разправи с Винъс

Българката достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън
Обновена: 28 юни 2011 07:54 | 27 юни 2011 19:18,
363
Блестяща Цвети отново се разправи с Винъс
Снимка: Reuters

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова записа поредната си фантастична победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

След като в третия кръг от надпреварата нашето момиче взе сладък реванш от поставената под номер 2 в основната схема Вера Звонарьова, Цвети отстрани и 5-кратната носителка на трофея и бивша номер 1 в световната ранглиста Винъс Уилямс с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Още от първите минути на срещата американката разбра, че заканите, които отправи преди двубоя ни най-малко не са смутили младата пловдивчанка, напротив – Пиронкова стартира двубоя максимално концентрирано и с лекота печелеше подаванията си.

В шестия гейм (при резултат 3/2) Цвети нанесе първия си решителен удар в двубоя, когато успя да пробие подаването на Винъс, като трябва да отбележим, че и днес форхендът на пловдивчанката бе на висота.

Оттук до края на сета българката бе пълновластна господарка на корта и образно казано прати в нокдаун именитата си съперничка, като в края на частта дори за втори път проби подаването й.

Възходът в представянето на Цвети продължи и във втория сет, когато отново след ранен пробив българката дръпна в резултата, но този път Уилямс отговори моментално и стигна до рибрейк за 2/3.

Две сгрешени сравнително лесни драйв волета от страна на Винъс дадоха нов пробив аванс за първата ни ракета, която този път успя да удържи преднината си и така за втора поредна година да отстрани една от най-силните тенисистки през последното десетилетие.

Последното препятствие към втория пореден полуфинал в надпреварата пред младата ни състезателката е поставената под номер 8 в основната схема Петра Квитова.

 Още тенис

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Владо !!!!!!!!!!!!!!!!!Точно така !На всички провокатори-***!
269
10
 
3
 
! Отговори
ДО владо преди 12 години
толкова се радвам че ей сега ще го преместя от десния в левия крачол
268
0
 
6
 
! Отговори
ДО 274 преди 12 години
Я СЕ ЗАВРИ НА МАЙКА СИ В *** БЕ ***!
267
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора не се връзвайте на долните провокатор/и в този форум.Всичко се пише с цел да се очерни българското.Ние се гордеем с Цвети и я обичаме!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Тя е българка и ние много се гордеем с това.Успех Цвети!Да си жива и здрава!!!!!!!!!!
266
2
 
11
 
! Отговори
Владо преди 12 години
Къв *** трябва да си за да не се радваш на всяка победа на български спортист ,който и да е той какъвто и спорт да практикува. Престанете с тоя *** спам и изкуствено безразличие та дори и гняв .Днес гя направи повече отколкото повечето от вас ще направят през целия си безличен и скучен живот.
265
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българки проституират в Германия от бедностПечат Електронна поща Бъдете първият коментирал!Оценете статията1 2 3 4 5 (0 оценки)Ужасяващ пазар на роби и евтино месо, който лишава жените от всякакво достойнство - тази диагноза е от репортаж на германската телевизия ЦеДеЕф, в който се разказва за българските *** в Германия.Един път седмично в старата част на Щутгарт пристига автобус от България и докарва поредната пратка жени. Те не разбират немски език. Искат да работят като ***, за да изхранват с парите роднините си в България: деца, съпрузи, родители. Проституция от бедност - диагнозата е от репортаж, поместен на сайта на Втора германска общественоправна телевизия ZDF. Жените работят под огромен натиск, защото желаят в най-кратък срок да спечелят колкото е възможно повече пари, за да си тръгнат обратно, разказва пред ZDF Сабине Констабъл - представителка на здравните власти в града.Съсипани животиОт нейните думи става ясно, че през последните години проституцията поради бедност се е превърнала в печеливш икономически бранш, който постепенно е изместил с дъмпинговите си цени предишната уседнала проституция. От експлоатацията на източноевропейките печелят всички, само не и самите жени: собствениците на публични домове например, както и онези, които дават стаи под наем и вземат от жените безбожни цени - между 50 и 140 евро за стая, плюс 25-те евро на ден и на стая, които се заплащат на финансовите служби.80% от проститутките в Дортмунд са от БългарияТова принуждава жените да работят на все по-ниски цени, да разсипват здравето си и самите себе си. Междувременно тарифите за обслужване на клиент са паднали до около 15 евро, нежеланите бременности били често явление, също и абортите. Жените изпращат парите в родината си, където 150 евро са всъщност доста прилична сума, пояснява още служителката на здравните власти в Щутгарт. Според нея много от жените са силно травматизирани: Това е ужасяващ пазар на роби и евтино месо, който лишава жените от всякакво достойнство, казва тя.
264
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вместо да ходите на свиждане на поредния тежко болен магистрат вие пишете във форумите я веднага самопожертвователно всеки да дари по един орган за съдийката
263
4
 
3
 
! Отговори
до 266 преди 12 години
Аз пък мразя такива изхвъргачи,натегачи и *** като теб. Аре бегай да си гледаш тениса да ме не нервиш а другото остави на нас.***!
262
8
 
3
 
! Отговори
до умопомрачените преди 12 години
Бре Цвети имала много придворни шутове бе,я как викат Урааа, :))) като че ли ще им даде нещо от *** си:)
261
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Цветито ни накара днес да се гордеем, че сме българи. 266 - напълно прав си, радвам се, че има хора, които го осъзнаватq
260
3
 
4
 
! Отговори
номбър 264 преди 12 години
интересно ми беше колко трябва да са умни тука за да напишат близо 300 коментара за една простотия пфффф,бля бля бля бля бля
259
1
 
9
 
! Отговори
до 244 преди 12 години
Ти *** ли си ...? Жената с пот си прави пари , шапка и свалям . Браво на Цвети , а ти .... ти върви да издоиш някоя крава . Продай млякото . Вземи парите , и си ги изпий в някоя кръчма . Мразя хора като теб.... Които завиждат на успели в живота ... Ще можеш ли да спиш спокойно , ако - е с празни джобове? *** ......... УРААААААААААААААААААААААА за Цвети
258
1
 
13
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Щом принц Уилям и Кейт станаха на крака да и ръкопляскат, сигурно не е малка работа...
257
2
 
14
 
! Отговори
angel преди 12 години
Всеки път , когато прочета коментари във някой форум, все повече разбирам защо България е на това дередже. Е нЕма толкова ***, злобен, завистлив и долен народ. Такава била, онакава била, ама защо взимала толкова пари.... Ами, ти ли искаш да взимаш толкова пари , бе , сельоооо? За какво ? За това , че не можеш да пишеш без правописни грешки ли? Бил бачкал. То не е само да бачкаш, ами и да бачкаш качествено, да имаш акъл в главата и да ти стиска да предприемеш нещо в тоя живот. А не само да си чоплиш носа и да броиш на хората парите. Цвети била взимала много, а ***-не, нормално- баща и не е дремал в селската кръчма, а си е инвестирал и последната стотинка в момичето години наред и сега ето ги и резултатите. Тия хора колко нерви са похабили, колко труд , само те си знаят. Със сигурност нямат време да влизат и по *** форуми и да четат/пишат простотии. Докато наш *** дай му да пръска злоба и да брои чуждите пари, и да подценява чуждия успех, защото не може да се радва. Живи и здрави, много сте прости.
256
11
 
2
 
! Отговори
до ?? преди 12 години
Голяма работа станала, пръкнал си се в няк`ъв *** селски хамбар, пффф, простотии.
255
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е като са простотии защо ги четеш
254
1
 
9
 
! Отговори
sev преди 12 години
do 257До предишните двама,не искам да обиждам,но не мога да се сдържа и да кажа,че сте малки тесногръди човечета.Прехласваме се по Цвети,защото е млада,хубава,интелигентна,с приятно излъчване и в момента тя е БЪЛГАРИЯ за пред света,тя ни представлява и Уимбълдън го гледат белите хора по света.Радвам се,че в момента БЪЛГАРИЯ за пред света не е див псуващ ***(ритащ футбол),не са крадящите *** по западните хипермаркети,не са корумпираните политици,не е турски ***,а е един човек с когото
253
15
 
3
 
! Отговори
?? преди 12 години
голяма работа станало, победила в някаква *** игра пффф ,простотии
252
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
изкарала си е парите шеси ги харчи както иска нема да ги дава на вас безумците
251
1
 
9
 
! Отговори
Стефи преди 12 години
До 256: Трябваше още в началото да забележа, че има личен момент при теб и да не се дразня от писанията ти..Може и да не е спасила човек и да не е Ботев или Левски, но все пак е направила нещо велико за годините си. Защо не се запознаете с историята на Уимбълдън, коя е В.Уилямс, В.Звонарьова, на какви кортове играят те и на какви се играе в България и може да разберете поне отчасти защо се радваме :) ако не разберете-ваш проблем. ;)