Сани на родна земя: Петото място е победа за България

Има смисъл да се борим, обяви у нас сноубордистката ни
Обновена: 20 фев 2014 14:43 | 19 фев 2014 11:38,
49

Снимка: БТА

"Благодаря много, трогната съм от посрещането", заяви 5-ата от дисциплината бордъркрос на Олимпийските игри в Сочи Александра Жекова.

Българката с най-доброто представяне на Олимпиадата беше посрещната на столичното летище от десетки фенове и журналисти, които я затрупаха със сувенири и цветя.

Още по темата
"В честната игра няма място за злоба. Защото всеки се бори за победата и влага много труд. Това е спортът, не знаеш кой ще спечели. Не мога да обвинявам някой, че и той се бори за победата. Но мисля, че това е една голяма победа за България, защото все пак съм на финал. Там са държави като Австрия и САЩ например, които влагат много повече средства в подготовката. За мен лично това е голям успех", заяви Жекова, отговаряйки на въпрос как приема постъпката на италианската сноубордистка, която реално я лиши от медал.

"Няма място за яд, защото това е резултатът ни от четири години труд. Цяла България и целият свят видя, че има смисъл да се борим. Надявам се оттук нататък да имам подкрепата на държавата, за да продължа напред", коментира още тя.

Сноубордитската ни допълни, че все още не прави планове за Зимните игри в Пьончанг през 2018-а година. Сани обясни, че сега й предстои кратка почивка, след което два старта за Световната купа - в Швейцария и в Испания, а задачата е да се придвижи малко по-напред в битката за кристалния глобус.

Попитана кое е било най-доброто й спускане на цялата Олимпиада, Жекова отговори: "Най-доброто каране, което съм правила, е на тренировка. Все не мога да го направя на състезание. Може би ми трябва време, за да се отпусна и да го покажа и там".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Венелинчо преди 10 години
И аз ти благодаря Сани!
40
1
 
1
 
! Отговори
до Еленита преди 10 години
"Със сигурност щеше да е с медал, ако не беше онази тъпачка."1. По чуждите преси пише, че българката е бутнала италианката, та не знам на кого да вярвам...2. Ако не бяха паднали, италианката щеше да вземе медала, така че все тая...
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Една Словения има двойна олимпийска шампионка, а ние с нашите дезориентирани туристи трябва да героизираме едно 5-то място, сега я блъснала италианка, преди си счупила опашката, тя изобщо има ли някъде първо място, освен в България? И как изобщо се състезава със счупена опашка, та и на танци ще ходи?!
38
2
 
2
 
! Отговори
Миро преди 10 години
"Има смисъл да се борим, обяви у нас сноубордистката ни" Четете ли драги българи? ИМА СМИСЪЛ ДА СЕ БОРИМ !!! БРАВО САНИ !!!!
37
3
 
2
 
! Отговори
Еленита преди 10 години
Със сигурност щеше да е с медал, ако не беше онази тъпачка. Толкова ме е яд. Но все пак Сани показа борбен дух. Дано сега държавата не се отдърпе, а я подкрепи както подобава на един шампион. Защото тя е заслужила това.
36
3
 
5
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Не мога да повярвам що за злобари има на този свят!Сани, божествена си! На фона на цялата помия ти си бисер! Достойна, умна, красива, борбена! Браво!
35
2
 
8
 
! Отговори
do 25 преди 10 години
Пич, какви лишения, какви пет лева?Никой насила не ги кара да стават спортисти? Като не могат, трудно им е, да се отказват, вместо да ни излагат. По-добре никакво участие, отколкото резил. Беларус е с 5 медала, а уж са бедни, мизерни и тоталитарна. Неудачник си ти, щом си мислиш,че 5 място е нещо велико- това показва ниските ти критерии. Ако аз не изпълня успешно дадена задача, а вземам пари, ще съм безработен, а няма да ме изкарват герой. Някои хора имате нужда от reality check..
34
0
 
6
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
20 милиона бюджетски средства са похарчени за смехотворното ни представяне на олимпиадата. Единствено Сани заслужава да участва, нито един от останалите некадърници изобщо не трябваше да бъде изпращан, за да се пестят пари. Ние сме най-бедната държава в Европа, а пилеем пари за подготовката на "чичовото", а всичките ни кадърни олимпийци отдавна са в чужбина.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само с мерак и пари не става!!!Позор!Престанете да ни промивате мозъците с лъжи!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите като народ сме *** и лесно манипулируеми.Писна ми парите за масовия спорт да се крадат от народа и да отиват "в най-бързата бяла жена в света", "Сани-гордостта на Сочи",боксьора-наркотрафикант и двамата "професионални" тенисисти, получаващи яки пари от министерството.С тези пари биха се построили много спортни съоражения за НАС.
31
5
 
3
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Много гроэно мамино татюво чедо хайде да потанци може и да эабърше нещо след като австриеца я неще
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей ЛУЗЪРИпрестанете да превъзнасяте всеки бездарен маргинал само защото има мерак за нещо, а тати и мама могат да му го купяттова ли е спорта?Загубеняци5 мястоне збравяйте, че има някоя дето е 39 мястои на последнокаква е разликатавсе ЛУЗЕРИза 5-то място какъв медал дават?тиквен или от капачка от буркан
29
3
 
7
 
! Отговори
иванов преди 10 години
България трябва се гордее със Сани Жекова, но не само заради класирането й на пето място, а и заради спортментския дух, който тя демонстрира.
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
5-то място и победа?хахахахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахахахападението е пълно1-во място е попедавсичко останало е загуба!
27
7
 
2
 
! Отговори
Брумел преди 10 години
Най-тъжното е, че високият спорт е семеен - бащи и майки са треньори на децата си и те нямат интерес да подготвят по-добри от тях. Шуробаджанащината трябва да бъде забранена.Така ще се разшири основата на спортната хпирамида и повече момичета и момчета ще имат шанса да се появат по световните състезания.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Един Българин до 27Ами виж сега, докато половината хора се радват на 5-то място и го смятат за постижение, а другата половина се бият в гърдите че сме голямата работа... подобрение няма да дойде.За да стане по-добре човек, първо трябва да осъзнае, че е зле. Иначе не става.Както е тръгнало, на следващите зимни игри ще се бием в гърдите, че сме успели да пратим 1 човек...
25
0
 
10
 
! Отговори
Един Българин до 27 преди 10 години
Ако знаеш и мен колко ме боли от всичко това... но пък и ние си седим вкъщи и гледаме как всичко отива по дяволите и само се дъвчем едни и същи теми - Бербатов не се раздавал с фланелката - отказа се, родоотстъпник стана. Стоичков бил ***, Сани била не знам си каква - ако всички полагахме поне минимума от техните усилия - щяхме да сме мнг мнг по-напред. Идеята ми е, че трябва да уважаваме чуждите успехи, да полагаме усилия и пак ще станем успешна нация, с бездействие няма как да се случи!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според wikipedia Беларус е даже една идея по-беден от БГ, но в същото време имат 6 медала на тия игри... 5 от които златни...
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като цяло го даваме доста зле на зимни игри, на летните... ставаме прогресивно зле. Ето крайните класирания за БГ на летните игри от последните десетилетия:9, 7, 3, 7, 18, 22, 16, 33, 42, 63Така като гледам тренда е към... изпадане...
22
2
 
6
 
! Отговори
аман вече преди 10 години
Абе вие дето почнахте Сани, що не търсите сметка на биатлона, че са последни, що не търсите сметка на ДЪРЖАВАТА, че плаща толкова социални на ромите, че не ги интегрира, че не откриват обещаните работни места, че не работи по инфраструктурата, че няма прозрачност на данъците ви, че не изкоренява сивата икономика, а се нахвърлихте анонимно над едно красиво и бих казал доста успешно в своята област БЪЛГАРСКО МОМИЧЕ? Направо ме е срам от такива вас!