Бой на стадиона и победа на Турция в първия й мач от Евро 2024

Вдъхновител на победата се оказа Арда Гюлер
Обновена: 18 юни 2024 22:24 | 18 юни 2024 21:45, Нели Христова
25
Бой на стадиона и победа на Турция в първия й мач от Евро 2024
Снимка: БГНЕС

Турция най-после започна с победа на голямо първенство, след като възпитаниците на Винченцо Монтела надиграха с 3:1 Грузия в първи мач от група F на Евро 2024. Вдъхновител на победата се оказа Арда Гюлер, който вкара приказен гол за 2:1. Другите попадения за турците бяха дело на Мюлдюр и Aктюроглу, а почетния исторически гол за Грузия отбеляза Жорж Микаутадзе, пишат от Gol.bg

Мачът започна с натиск на турските футболисти, които веднага създадоха опасни положения. Първо в шестата минута след центриране от корнер Айхан стреля опасно покрай вратата, а четири минути по-късно отново Айхан стреля, но топката рикошира в гредата и се разходи по голлинията зад вратаря Мамардашвили.

Грузинците отвърнаха с първия си удар когато Меквабишвили стреля опасно, но Гюнок изби топката в корнер.

Превъзходството на турците даде резултат в 25-та минута, когато лошо изчистване на грузински защитник прати топката на крака на Мерт Мюлдюр, който с мощен шут не остави шансове на Мамардашвили за 1-0. В следващата си атака футболистите в червено вкараха нов гол, но намеса на системата ВАР отмени попадението заради минимална засада.

Грузинците успяха да се съвземат и в 32-та минута вкараха исторически първи гол на голямо първенство, когато пробив отляво на Кочорашвили завърши с центриране по земя, а непокритият Жорж Микаутадзе от няколко метра матира Гюнок за 1:1!

Малко по-късно отново Микаутадзе имаше шанс да вкара втори гол, но останал сам от десетина метра стреля на сантиметри от гредата,

Действията след почивката започнаха отново с натиск на футболистите на Винченцо Монтела. В 57-та минута Чалханоглу стреля мощно от статично положение, но Мамардашвили успя да спаси със сетни сили.

Турците отново излязоха напред, когато в 57-та Арда Гюлер с много силен и точен удар от 25 метра взриви феновете по трибуните в Дортмунд. Пет минути по-късно Грузия имаше чудесен шанс за нов изравнителен гол, но ударът на Кочорашвили срещна напречната греда на турската врата. Турция можеше да реши всичко четири минути преди края, но Мамардашвили отново бе на висота спасявайки удар с глава на Язъджъ.

Грузия се опита да достигне до изравняване и в продължението на мача имаше отличен шанс да го стори, но Кочорашвили от няколко метра не уцели вратата на Турция. Улисани в атака грузинците оставиха вратата си празна и бяха наказани, когато Aктюроглу останал сам вкара топката във вратата и подпечата победата на Турция!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от Спорт
Феновете на Турция и Грузия се сбиха
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 седмица
До Тенгри канвулгаросите не са варвари, а пpocтаци, татарино мазен
12
4
 
0
 
! Отговори
Берберикли Калъч преди 1 седмица
Акбаликараголеклирлар сикиджан сикиджан пара веаджам.
11
3
 
2
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 седмица
До ИСТИНАТАХристиянството - религията на робите;)))) Хахахахаха, християнина Кубрат. Глъвак, Аспарух гат *** тука, тогава трябва да е бил мюсюлманин, оти в същинска Плиска до Борис, нема ни една черква. На гълвоци и гълваци кат тебе, интернета е като нужник на отходните мисли. Още повече, ако беха ристиение, ромеите щеха да пишат. Тие, българите са ристиени, ама амлко като арменците и щеха ги анатемосат, а те казват "варвари". После" Българите сториха много добрини на християните..."
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-добрия мач досега на това европейско. Браво на Грузия за мъжката игра. Може ще да е равен лесно. Ардата ги наказа лошо обаче. Ете това е гола! Турция ще смачкат Португалия като нищо
9
8
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА по ДАТИ преди 1 седмица
БЪЛГАРИТЕ са били наемници на Рим и Константинопол където техни владетели с ниският ранг КНЯЗ приемат ХРИСТИЯНСТВОТО..............по-късно Тюрките ги ПОРОБВАТ и в самият ТЮРКСКИ ХАГАНАТ някакъв вероятен РОБ НА ТЮРКИТЕ наричащ се българин почитал Тангра.....................ХРИСТИЯНСКИЯТ ИМПЕРАТОР КХАНАС ЮБИГИ КУБРАТ ОСВОБОЖДАВА БЪЛГАРИТЕ ОТ ТЮРКСКО РОБСТВО
8
1
 
12
 
! Отговори
Гегата преди 1 седмица
Какъв бой , две агитки се замеряха с пластмасови бутилки през ограта. Бой на стадиона -горещ ветер. Иначе това беше най-добрия мач до сега 97 мин на пълни обороти , красива игра и голове .Грузия са доста корави не случайно отстраниха бившите европейски шампиони Гърция в пряк двубой.
7
4
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 седмица
БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЕ СА ПОЧИТАЛИ Тангра.............БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛИ с ранг КНЯЗ са изповядвали ХРИСТИЯНСТВОТО много преди Фалшификаторите българофоби с тяхното само ЕДНО такова уждоказателство от ТЮРКСКИЯТ ХАГАНАТ където БЪЛГАРИТЕ са нещо като РОБИ чак до ХРИСТИЯНСКИЯТ ИМ ОСВОБОДИТЕЛ КХАНАС ЮВИГИ КУБРАТ................
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Йоан Кантакузин както и политическият му ВРАГ западноевропейката АНА САВОЙСКА са от ПОЛУБЪЛГАРСКИ ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД..............примерно Ана САВОЙСКА твърдяла че е толкова КРАСИВА защото имала български примеси а полубългарина Йоан Кантакузин се заигравал с РАЗЛИЧНИ турски бейлици канейки ги в Европа но Европа е завладяна от МОНГОЛОИДНАТА РАСА АРМИЯ на Турският Султан Баязид а не от ОСМАНЛИЯТА като след това МОНГОЛОИДНАТА АРМИЯ на Баязид го АРЕСТУВА и Султана е показван в клетка от Цирка Тимур
5
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Турците са най интересната нация в света!Умеят и се нагаждат към всякакви ситуации!Имат уникална история,умеят да бъдат добри воини,да строят,упорити са,почнаха да имат добри постижения и в спорта.Имат бронз от световното,имат и клубна европейска шампионска титла,в момента жените им са най добри в света по волейбол,в борбата,щангите също са добри!Ето,че на пьрвия си мач показаха много добър футбол!Дошли са от Средна Азия но работят и произвеждат като европейците!Ашколсун!
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом е нямало мъжки ласки, всичко е наред.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е как кой, грък е бил- Йоан Кантакузин ги поканва в Европа като съюзници, да ги праща да колят българи и сърби.Даже дава дъщеря си на султана.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 1. Кой го интересува ?
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тцт тцъ тцъ ако напишете още една статия за тоя мач и всичко ще си проличи