Станимира Петрова и Петър Мицин ще са знаменосците на Париж 2024

Българската делегация ще наброява 115 души
26 юни 2024 12:55, Елка Василева
3
Станимира Петрова и Петър Мицин ще са знаменосците на Париж 2024
Снимка: архив, БГНЕС

Боксьорката Станимира Петрова и плувецът Петър Мицин ще бъдат знаменосци на българската делегация на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, съобщиха от Българския олимпийски комитет (БОК) след Общото събрание на организацията.

Церемонията ще се състои на 26 юли 2024 г., а състезанията ще продължат до 11 август. Българската делегация ще наброява 115 души със спортисти, треньори, медицински щаб и официални лица. Ръководител ще бъде председателят на БОК Стефка Костадинова.

България има 41 квоти за 45 спортисти индивидуално и отборно, като две от тях са за Мицин и Петрова. Плувецът, който само преди седмица бе част от щафетата на България, подобрила националния рекорд на 4 по 100 в свободния стил, ще вземе участие на 400 и 800 метра в същата дисциплина.

България ще има четирима плувци на Олимпиадата.

Двукратната европейска шампионка Станимира Петрова пък ще се включи в турнира по бокс за дами в категория до 54 кг. България ще бъде представена от петима боксьори на Олимпийските игри в Париж. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Миш-маш
Таро хороскоп за 28 юни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Бау преди 2 дни
До 2! Едно време пропагандата ги наричаше ,,деятели"! 70 екскурзианта, на които вие плащате екскурзиите! И запомнете - спортиста отиде на 1 -2 олимпиади и край! Деятелят може да посети 20 олимпиади за цялата си деятелска кариера! Професор Шойлев бе жив и в клиниката му попаднах в една стая на трима деятели! Само единия играл футбол някъде 1960 г., кръстни връзки, операция в Австрия, край на кариерата и деятел, другите - направо деятели! Само се хвалят кой къде обикалял по света като деятел!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
115 души делегация, спортисти 25, останалите официални лица..
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ЩОМ НЕ МОЖЕ ДА ПЛУВА ЗНАЧИ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ЗНАМЕНОСЕЦ. ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ ПОТЪНА.