Белгия надви Румъния с 2:0 на Евро 2024

Лукаку влиза в историята с трети отменен гол в първите два мача от Евро 2024
23 юни 2024 07:30, Нели Христова
5
Белгия надви Румъния с 2:0 на Евро 2024
Снимка: БГНЕС

Белгия тресна с 2:0 Румъния в среща от втория кръг на Група "Е" на Евро 2024. Селекцията на Доменико Тедеско доминираше на терена на "Райненергищадион" в Кьолн и заслужено взе поправителния си изпит след поражението от Словакия на старта на шампионата, съобщават от Gol.bg.

С този успех "червените дяволи" завързаха тотално и интригата в групата. След двете завъртания и четирите отбора са с по 3 точки – с по една победа и загуба.

В герои за бейлгийците се превърнаха Юри Тилеман, който откри резултата още в 73-ата секунда на двубоя, и Кевин де Бройне, узаконил победата в 80-ата минута. Успехът от трибуните видя кралят на Белгия Филип, който подкрепяше отбора с членове на кралското семейство.

Срещата ще се запомни и с отменения гол на Ромелу Лукаку. Нападателят прати топката в мрежата на Флорин Ница в 63-ата минута, но се оказа, че е в изключително тънка засада. Така Лукаку влиза в историята с трети отменен гол в първите два мача от Евро 2024.

Последните срещи в потока са на 26 юни. Тогава Белгия ще играе с Украйна, а Румъния излиза срещу Словакия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Спорт
Генчев стартира с победа начело на Левски
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Бидон с деменция, от както има ВАР, кой е съдията не е толкова решаващо, ама нормално е дърта копейка да живее още в отминала епоха - когато бил млад, много, много отдавна... ХАХАХАХА
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До 2, при Х на мача Белгия - Украйна, най-вероятно се класират и двата отбора - единия като първи или втори, а другия като един от най-добре класираните трети отбори в групите
3
5
 
1
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 6 дни
да сложат столтенберг за съдия на последния мач на украйна
2
4
 
1
 
! Отговори
По същество преди 6 дни
Как Украйна продължава само не ми е ясно? Белгия като спука Украйна от бой и головата им разлика отива на кино. Единственият им шанс е ако Румъния бие с много Словакия, което ме съмнява. Даже Румъния да бие с 2:0 Словакия, Украйна пак би излетяла в такъв случай. Ако Словакия бие Румъния с 3:0, Украйна пак излита. Ако Румъния и Словакия направят равенство, Украйна излита. Общо взето шансът на Украйна е мноооооооого малък.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Правилно, Украйна трябва да продължи.