Глобалният срив засегна и Олимпийските игри в Париж

Спортисти може да закъснеят заради проблемите
19 юли 2024 14:35, Красимир Ангелов
5
Глобалният срив засегна и Олимпийските игри в Париж
Снимка: БГНЕС

Организаторите на Олимпийските игри в Париж заявиха, че са изпитали проблеми, свързани с глобалния IT срив. Проблемът възникна само седмица преди началото на игрите, предаде АФП.

Аварията предизвика хаос в компютърните системи по целия свят, като спря полетите в САЩ, прекъсна телевизионните предавания в Обединеното кралство и засегна телекомуникациите в Австралия.

"Париж 2024 е наясно с глобалните технически проблеми, засягащи софтуера на Microsoft. Тези проблеми оказват влияние върху IT операциите на Париж 2024“, съобщиха организаторите.

Още по темата
"Техническите екипи на Париж 2024 са напълно мобилизирани, за да смекчат въздействието на тези проблеми, и сме задействали планове за действие при извънредни ситуации, за да продължим операциите", допълниха те.

Проблемът засяга системата за акредитация, като някои хора не могат да вземат пропуски преди церемонията на 26 юли на река Сена.

Сривът може да засегне и пристигането на спортисти, чиито полети са били отменени, след като олимпийското село на спортистите посрещна първите си гости на 18 юли.|

Рано тази сутрин към Париж потеглиха и първите български спортисти, които ще се настанят в олимпийското село. Това са плувците Любомир Епитропов, Петър Мицин и Габриела Георгиева, както и Кевин Пенев и Валентина Георгиева от спортната гимнастика.

Другият ни представител в плуването Йосиф Миладинов ще пристигне във френската столица директно от Швейцария на 28 юли. В следващите дни и други от българските представители ще заминат за Олимпиадата. Утре за Франция летят петимата ни боксьори - Хавиер Диас, Радослав Росенов, Рами Киуан, Станимира Петрова и Светлана Станева.

Първи във Франция, в град Дижон, пристигнаха тримата ни представители в щангите, като те ще се насочат към Париж в следващите дни. Това са Иван Димов, Божидар Андреев и голямата ни надежда за златен медал Карлос Насар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
руски плъхове са прегризали централния кабел в морето и океана
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно се получи, защото масово се пише софтуер на база облачни услуги. Сега клиентите видяха, че само по себе си ползването на облака може да е риск. Очаквам поне на ниво корпорации да започне отказ от облачни услуги и натиск системите да се сменят с такива на място в организацията. Ще е интересно близките години и бая програмисти ще трябва да си променят изцяло начина на работа.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дървениците са нахапали IT и те са объркали актуализацията.
1
1
 
4
 
! Отговори
Я па тия! преди 1 месец
сега за кривата организация и мърсорията - Микромекия ще им е виновен!

Спонсорирани публикации