Надеждата ни в бокса Рами Киуан тръгна с победа

Следващият му мач е с австралиец на 1/8-финал
28 юли 2024 15:09, Петър Бойчев
23
Надеждата ни в бокса Рами Киуан тръгна с победа
Снимка БГНЕС

Рами Киуан разгроми с пълно единодушие поляка Дамиан Дурхач в първия кръг на категория до 71 килограма на олимпиадата в Париж. Така следва бой с Шанън Дейви (Австралия), който миналата година идва на турнира "Странджа" и отпадна в първия кръг.

Рами започна леко колебливо и в първия рунд трима то съдиите дадоха предпочитание на съперника му. След това обаче българинът влезе в играта си и взе безапелационно другите две части. Съперникът му опита и нечиста игра, като получи две официални предупреждения.

"Познавах го много добре. Правили сме спаринги и с нищо не ме изненада. Наистина влязох малко колебливо, но сякаш усетих не само хората в залата, но и тези пред екраните. След втория рунд всичко си дойде на мястото", сподели боксьорът от Червен бряг.

"Не знам много за следващия си съперник. Не е излизал много от Австралия. Сега ще го гледам на видео и ще се подготвя за боя. Ще съм по-спокоен и продължавам да се боря за златото", допълни Рами.

Треньорът ни Жоел Арате също бе доволен от представянето на Рами. "Само в първия рунд имаше колебание", заяви кубинецът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
браво! преди 1 месец
Браво на младежа! Успех и занапред!
5
7
 
6
 
! Отговори
А Иван Костов преди 1 месец
да не би да е по-бял и по-българин от Рами? Ами Кирчо и той ли е българин? А Пасито, Лорер и останалите продажници, тях що не ги броим за небългари?
4
4
 
13
 
! Отговори
Стига сте писали преди 1 месец
глупости. Момчето е родено в България и майка му е българка. Баща му е роден в Сирия, но е дете на палестински бежанци. А пък българите като си кръщават децата с типично "блъгарски" имена като Кая, Ия, Джулия и други подобни, не се възмущавате, а?
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рами предполагам е кръстен на баба си Радка
2
4
 
8
 
! Отговори
За който не знае преди 1 месец
Рами Киуан е бял и говори перфектен български. Произхода му е сирийски.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този на снимката направо е симпатичен сравнение с РАМИ, това не е Рами