Тур дьо Франс – етап България, стартира във Велинград

Над 2000 са участниците на двете дистанции от 102 км и 57 км
28 юли 2024 13:40, Петър Бойчев
8
Тур дьо Франс – етап България, стартира във Велинград
Снимка БГНЕС

Днес във Велинград стартира второто издание на най-голямото международно колоездачно състезание у нас – „Тур дьо Франс – етап България”. Над 2000 са участниците на двете дистанции от 102 км и 57 км. Старт на състезанието даде кметът на Велинград Костадин Коев.

През града минава част от трасето – от Триъгълната градинка по бул. „Съединение” през площад „Македония” и улица „Димитър Благоев” по жп прелеза пред „Клептуза” и към околовръстния път в посока пътя за Сърница.

От община Велинград призовават всички граждани и гости максимално да ограничат паркиралите автомобили по улиците, включени в трасето. За целта ще съдействат и служители на полицията и на общинското „Спортни имоти и пазари“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
3
 
! Отговори
Баааго... преди 1 месец
"Обиколката на Франция" - етап България ??? Не можете ли да му сложите име - Обиколката на България и да се спира вече с това чуждопоклонничество и слугинаж ?
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Beчe u oфuцuaлнo лu cмe в чyжga тepuтopuя?
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тюр дьо Шопляк. Във Велинград е пълно с фиркани и друсани Шопляци, снобари. Там на Ханчето преди гр. Септември ако тръгнат да ги проверяват с дрегер, 90% от тия шопляци няма да се приберат в село Сф. Всичко е +2 промила