В Норвегия тръгват към премахване на системата ВАР

Феновете са против използването на видео повторения
30 юли 2024 13:13, Петър Бойчев
3
 В Норвегия тръгват към премахване на системата ВАР
Снимка БГНЕС

Норвежката футболна асоциация може да изостави системата ВАР, съобщава TV2.no. Въпросът ще бъде обсъден на футболния конгрес през март 2025 г. След това видео асистента на реферите може да бъде отменен, ако мнозинството гласува за това.

Дотогава ще бъде създадена работна група, която да проучи предимствата и недостатъците на ВАР в норвежкия футбол. Групата ще се състои от представители на клубове, фенове, играчи, треньори и съдии и ще се ръководи от външен специалист.

В Норвегия феновете са против използването на система за видео повторения. Заради изполването й ултраси започнаха да хвърлят рибени глави по време на мача между "Розенборг" и "Лилестрьом" от първенството.

В английската Висша лига също имаше идея за премахване на ВАР. Въпреки това на общо събрание мнозинството от клубовете подкрепиха продължаването на използването на системата за видеоасистент на рефера. От 20-те клуба само "Уулвърхемптън" гласува против, пише 24 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Трябва да се въведе достъп на официалните лица и капитаните на отборите до съдийската стая половин час преди началото на мача, на почивката и половин час след края. Така съдийските грешки ще се намалят до минимум - всяко решение ще трябва да се обосновава.