Каменова си осигури мач с мъжкараната Ю-тин

Българката победи Микаела Уолш
67
Каменова си осигури мач с мъжкараната Ю-тин
Снимка: Lap.bg

Българката Светлана Каменова се класира за четвъртфиналите в категория до 57 килограма на турнира по бокс на Игрите в Париж.

Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова направи отличен олимпийски дебют с успех над ирландката Микаела Уолш с 5:0 (30:27, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27) съдийски гласа.

Осмата поставена българка доминираше и в трите рунда срещу вицешампионката от Европейските игри в Краков 2019 и двукратна бронзова медaлистка от първенства на Стария континент Уолш и заслужено стигна до победата с пълно единодушие на реферите.

На четвъртфиналите на 4 август от 12:00 часа Каменова ще се изправи срещу действащата шампионка от Азиатските игри и номер 1 в схемата в Париж - Лин Ю-тин от Тайван, двукратна световна шампионка от Истанбул 2022 от Ню Делхи 2018, където на финала побеждава друга българка Стойка Петрова. Петрова в последствие стана олимпийска шампионка в Токио 2020.

Ю-тин не е преминала теста за пол на последното световно първенство и е една от двете атлетки заедно с друга боксьорка при 66-килограмовите Имане Хелиф, които са допуснати до участие в олимпийски състезания при жените. Азиатката стартира днес с категорична победа над Ситора Турдибекова (Узбекистан).

Каменова срещна Ю-тин на четвъртфиналите на последното Световно първенство в Ню Делхи през март миналата година, когато тайванката спечели, с което си осигури бронзовия медал. В последствие тя беше дисквалифицирана, а отличието беше присъдено на българката, тъй като Международната федерация по бокс обявиха, че азиатката не е преминала теста за пол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цели се в топките, момиче.
60
0
 
1
 
! Отговори
ГЕНИАЛНА ИДЕЯ преди 1 месец
До Банкеръ /9/ Ти имаш гениална идея - този женоподобен китаец Лин, ако е сложил протектор в най-долната част на корема си, значи не се мисли наистина за жена и взима предпазни мерки, характерни за мъж! Непременно трябва да се провери преди мача дали си е сложил протектор там!
59
0
 
0
 
! Отговори
дано преди 1 месец
каменова да го смели тва !
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ако има ябълка, няма слива" - стара тайландска поговорка.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днеса, престанете да говорите за тайванеца в женски род. Излагате се. Това е мъж и няма място в женския бокс.
56
0
 
3
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Да удря под пояса без да и пука нали е жена няма да я боли хаха.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано Светлето да го спука от бой тоя неопределения. Тя си знае къде да удря.
54
0
 
6
 
! Отговори
Няма проблеми преди 1 месец
Мъжкият азиатски ген е на нивото на сила на българският женски, може и да го смлати
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да се откаже нашето момиче. Ще излезе и ще се бие.
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боксьорките Имане Хелиф и Лин Ю-Тин имат адамова ябълка. Може да нямат външен полов орган на мъж, но те са биологични мъже. Ударите им могат да нанесат осакатяващи травми когато са насочени към жени. И въпроса не е дали ще се продължат да се бият, а дали Световната боксова асоциация ще им позволи за в бъдеще да се бият срещу жени. Щом Лин е дисквалифицирана след тестовете за пол в Индия през 2023, как ще допуснат да участват в бъдещи състезания?
51
0
 
10
 
! Отговори
Цирк и то пошъл преди 1 месец
Единственото хубаво нещо в тази Извратеняда 2024 е пича от Турция с дънките и тениската. Бас държа, че ще го заринат от професионални поръчки :-)
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От една страна наистина не трябва да излиза, но това ще има смисъл ако всички останали също се откажат.От друга страна целият свят, ще е с нея.
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ю-тин щом си бръсне лицето каква жена е?
48
0
 
5
 
! Отговори
До Както върви /40/ преди 1 месец
Навремето е правен експеримент. Научили шимпанзе да разпределя снимки според това какво е изобразено на тях. После му дали една купчина фотографии на хора и на различни животни, сред които и на една м.мyнa. Шимпанзето безпогрешно отделило снимките на хората в една купчина, а на животните в друга. Само снимката на м.мyнaтa сложило при снимките на хората. С други думи, м.мyнuтe си мислят, че са към нашата категория, а не към животинската. Значи може да пуснат горила да се бори с тежкоатлетите.
47
0
 
6
 
! Отговори
До 44 преди 1 месец
Това същество има външни полови белези на жена, но няма вътрешни женски органи. Няма къде да я удари.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не с мъжкараната, а с мъжа Ю Тин ще се бие.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера гледах лелята или някаква роднина на Лин, която много разпалено обясняваше, че Лин бил/а много разстроен/а и много страдал/а от всичко, което се говори.Но каква вина имат жените, които са полагали къртовски труд, за да стигнат до олимпиадата? Потърпевши са много хора.Ако МОК се опасява, че Лин Ю-тин ще ги осъди за дискриминация, не се ли опасяват, че много жените ще тръгнат да ги съдят за неспазване на критериите за пол?Трябва да има единни стандарти. Не може МОК да дава, а СБА да не дава.
44
1
 
9
 
! Отговори
Шпек Салам Народен преди 1 месец
С десен ъперкът(неволно) в слабините да провери мъж ли То.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно щеше ако Пулев обяви, че се е почуствал жена и го пуснат на ринга срещу съществата с XY хромозомите
42
2
 
14
 
! Отговори
джин с тоник преди 1 месец
Доколкото четох по темата и двете проблемни боксьорки са с в външни женски полови белези, но липсващи вътрешни. От там липса на женски хормони. Генетична грешка, 1:50000 раждания. Правилно би било да се състезават на параолимпийските игри.