Десислава Ангелова се класира на 6-о място на скиф в гребането в Париж

Нидерландка спечели титлата
Обновена: 3 авг 2024 12:07 | 3 авг 2024 12:06, Елка Василева
12
Десислава Ангелова се класира на 6-о място на скиф в гребането в Париж
Снимка: Lap.bg

Десислава Ангелова се класира на шесто място на скиф на турнира по гребане на Игрите в Париж 2024.

26-годишната българка, която дебютира на Олимпиада, преодоля дистанцията от 2000 метра на гребния канал във Вер-сюр-Марн за 7:33.19 минути.

Ангелова тръгна добре и се движеше четвърта в първите 300-400 метра, след което постепенно загуби скорост и финишира последна във Финал А.

Тя е първата българка на олимпийски финал в гребането от 16 години след световната рекордьорка Румяна Нейкова, която триумфира в същата дисциплина на Игрите в Пекин 2008.

Златото спечели шампионката от последните две световни първенства Каролин Флорайн (Нидерландия). Тя поведе от началото и не даде шанс на конкурентките си, като финишира за 7:17.28 минути.

Защитаващата титлата си от Токио 2020 Eма Туиг (Австралия) този път остана втора с 7:19.14 минути, а с бронза се окичи Виктория Сенкуте (Литва) с 7:20.85 минути, която с мощен финал успя да изпревари с малко повече от половин секунда бронзовата медалистка от последните две Световни първенства Тара Рини (Австралия).

Другият български представител на олимпийския турнир по гребане Кристиан Василев се нареди 14-и на скиф при мъжете, след като завърши втори във Финал С по-рано днес.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
6-то място не носи медал!
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво! Достойно представяне, стъпка към следващи успехи. Пожелавам успех на всички състезатели представящи страната!
8
2
 
3
 
! Отговори
до Българин преди 1 месец
6-то място и БРАВО викаме? Робското мислене от вековете дотам ни е довело. Да сезадоволяваме с трохи. Не ви е срам бе! Ще викаш браво когато вземе някой българин/българка медал. Всеки е отишъл за медал и да се качи на почитната стълбица. Другото е без значение. Браво каза...
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Петров А какви условия и заплати си мислиш,че взимат сега спортистите извън футбола,за да имат стимул да спортуват. Всичко става с пари. Ако ти кажат,че ти дават заплата 1000 лв на месец ,за да станеш гребец дали ще се съгласиш. Какви резултати очакваш да има.
6
2
 
3
 
! Отговори
До петров преди 1 месец
Природата се е uзraврила с теб
5
5
 
5
 
! Отговори
Петров преди 1 месец
Шести, последен, сигурно е успех, но медал е още по голям успех. Особено за страна, която като Народна република България е имала олимпийски шампиони и се е класирала в челната десетка по медали с истински спортисти а не с днешните позьори и техните жалки клакьори
4
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Бравона Десислава ! Шести на Олимпиада е голям успех !На полуфинала времето й показа, че няма да успее да се пребори за медал,но трето място на полуфинала, участие в финала и шесто място са огромен успех ! Браво !
3
3
 
9
 
! Отговори
До 1,2 преди 1 месец
Колко си жалко...
2
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредния български турист на държавна издръжка за да се разходи из клоаката Париж.
1
14
 
5
 
! Отговори
Петров преди 1 месец
Точно да победя и станах последна. Това е спорта животът продължава.