Валентина Георгиева е на пето място на финала на прескок в Париж

Златото завоюва звездата на световната гимнастика Симон Байлс
3 авг 2024 20:50, Анисия Иванова
11
Валентина Георгиева е на пето място на финала на прескок в Париж
Снимка: БГНЕС

Валентина Георгиева се класира на пето място на финала на прескок при жените на турнира по спортна гимнастика на Игрите в Париж.

18-годишната българка, която е дебютантка на най-големия спортен форум, изпълни много добре и двата си прескока. Първо тя изпълни "Юрченко" с два винта и получи 14.100, след което "Цукахара" с винт и половина и беше оценена с 13.866 точки. Така Георгиева получи средна оценка от 13.983 и зае петата позиция.

Самото класиране на финала е огромен успех за възпитаничката на Филип Янев. Тя се завърна в спорта след продължително отсъствие заради контузия на коляното.

След 32 години България отново имаше финалистка при жените на най-големия спортен форум. На олимпийските игри в Сеул 1988 Диана Дудева печели бронзов медал на земя, който е първи в историята на българската женска спортна гимнастика.

Любопитното е, че Георгиева повтори постижението си на своя треньор Филип Янев, който се класира на пето място на прескок на Игрите в Атина 2004, съобщава Gol.bg.

Златото очаквано завоюва звездата на световната гимнастика Симон Байлс. Американката беше безупречна и в двата си изключително сложни прескока и триумфира с 15.300 точки

27-годишната Байлс завоюва седми златен медал в кариерата си общо десети от Олимпийски игри. Освен това тя взе третата си титла от френската столица след тази в индивидуалния многобой и в отборната надпревара с тима на САЩ.

Защитаващата титлата си от Токио 2020 на този уред Ребека Андраде (Бразилия) взе среброто с 14.966 точки след два отлично скока. Бронзовото отличие завоюва американката Джейд Кери с 14.466.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
6
 
! Отговори
демократ преди 1 месец
Ходи го прескочи ти като у въздуха направиш два винта и приземиш успешно
9
7
 
3
 
! Отговори
Да хаха преди 1 месец
Какъв елит в прескочи кобила? Боже, Боже. И това се води спорт. Пууу
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 6 И какво общо има темата колко медали и а България с постижението на момичето та спамиш. С 40 състезателя толкова.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво! Много добро представяне.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Забележително ли е "постижението", че България е извън първите 51 страни с медали? На мен не ми се струва. Държави като Словения, Словакия, Taджикистан, Фиджи, Етиопия вече имат медали, даже не по 1. Косово е с 2 само досега.
5
2
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Сериозно, уравновесено момиче ! Без някаква излишна превзетост излезе и се класира сред световния елит в този много труден спорт! Само на 18 години. Да се надяваме, че успехите ще продължат !
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина забележително постижение! Пожелавам и да има и силна конкуренция в България. За спортна гимнастика за жени в България твърде малко се говори.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поздркавления! Браво! Все така и занапред!
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Редно е да се уточни победителят женски мъж ли е или мъжка жена ?
1
3
 
15
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Браво! Това е успех за България!