Ядосана, Светлана поиска да свали ръкавиците срещу мъжкараната Ю Тин Лин

Българката загуби от скандалната тайванка
Обновена: 4 авг 2024 13:12 | 4 авг 2024 12:37, Александър Попов
473
Ядосана, Светлана поиска да свали ръкавиците срещу мъжкараната Ю Тин Лин
Снимка: Lap.bg

Светлана Каменова падна от боксьорката от Тайван Лин Ю Тин в категория до 57 кг.

Тя беше брутално ощетена срещу скандалната тайванката Ю Тин Лин и остана на крачка от медалите в категория до 57 кг на Олимпийските игри в Париж. Българката дори поиска да свали ръкавиците още след втория рунд в знак на протест, но треньорът й Борислав Георгиев я убеди да доиграе срещата, в която победата бе присъдена на съперничката и с 5:0 съдийски гласа.

Канадският рефер Джефри Верхоген допусна груба игра срещу българката - влизания с глава, с лакти, без да дава официално предупреждение.

Мачът

Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова загуби с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) съдийски гласа действащата шампионка от Азиатските игри и номер 1 в схемата в Париж - Лин Ю-тин от Тайван

34-годишната българка, която дебютира на Олимпиада, изигра добър първи рунд срещу двукратна световна шампионка от Истанбул 2022 от Ню Делхи 2018, която използваше неспортсменски прийоми като удари с лакти и влизане напред с глава, но съдията Джефри Верхувен (Канада) не я предупреди официално, въпреки че й направи няколко забележки. Реферите край ринга присъдиха минимално предимство на азиатката, но във втория рунд, който също изглеждаше равностоен, те дадоха и петте си гласа за Лин, с което на практика двубоят беше предрешен. В третата част Каменова се хвърли в атаки, но това не донесе съществен успех.

Българката отказа изявление след края на мача.

Веднага след двубоя пък Каменова беше поздравена от председателят на БОК Стефка Костадинова, която проследи двубоя от трибуните.

Българката изглеждаше много ядосана след двубоя и не пожела да коментира нищо. Тя премина покрай чакащите я журналсти и подхвърли: "Изследвайте я за хромозоми".

Азиатката е една от двете боксьорки, заедно с алжирката Имане Хелиф, които бяха отстранени от световното първенство по бокс през 2023 г. в Делхи, тъй като според Международната боксова асоциация (IBA) са се провалили на тест за определяне на пола. Въпреки това Международният олимпийски комитет, който организира боксовия турнир в Париж, настоява, че двете боксьорки отговарят на нужните изисквания, за да се състезават при жените. В последните дни темата около Ю-Тин и Хелиф придоби водеща популярност на Игрите в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече официално няма Олимпиада ! Подигравка с жените в спорта. Интерсексуалните избират женските дисциплини защото не могат да победят биологични мъже!
238
7
 
4
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 месец
Малко детайли в спора: разправиите между МОК и МБФ (международна боксова федерация) са поради факта, че мафиозите от олимпийския комитет поискаха да свалят руснака и да сложат свой човек. Обаче корумпираните членове на федерацията си презибраха пак него защото плати по-добре. И това не е единствената федерация на която руснаците слагат ръка по този начин. Мафията в спортните организации и корупцията са нещо в реда на нещата. Спомнете си скандалите със Сеп Блатер.
237
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Папеса Йоана????? Имало ли е папа жена? Както каза наскоро Бойко Борисов: " Всичко добро за България е дошло от запад". Пускате всичко от запад!!!
236
1
 
8
 
! Отговори
uha преди 1 месец
А за какъв дявол има бокс, щанги и борба за жени? Кой ги измисли тия извращения? Щом има мъжки спортове за жени ще има и такива измами. То има и художествена гимнастика за мъже, синхронно плуване и други женски спортове за мъжа ,ама не са олимпийски спортове.
235
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светлана, както е била ядосана, трябваше да светне едно кроше на треньора си. Защо, защо я е накарал да продължи?
234
1
 
12
 
! Отговори
Ми тю от дюписету преди 1 месец
Жените не искат мъжете да ги бият и имат право, права и чудеса! Е нека ги бият пендеразите да видим какво ще кажат, *** имат повече права и от жените (почти като депутат отдюписе)и никой не може нищо да им забрани. Ха-ха-ха!
233
0
 
1
 
! Отговори
до 295 преди 1 месец
Такава олимпиада се проведе в действителност, не помня миналата или по-миналата година. В началото имало много заявени участници, но се е провалила с гръм и трясък. Не помня точни в коя европейска страна беше,май някоя скандинавска, но може и да греша. Наистина имаше и предварително са обявили "дисциплините".
232
2
 
4
 
! Отговори
Жените нямат място преди 1 месец
в бойните спортове
231
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да видим дали ще изкочи още некоя мнима жена, явно е на мода сега... :))
230
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре де, нали преди около 50г. е имало такива заигравки в женските спортове и от тогава са въведени тестовете за пол, за да няма повече такива измами. Сега с тия уж "модерни" европейски схващания се връщаме назад в развитието си?!? За какво са ни такива, които ни теглят назад? Ей, прави ще излязат комyнистите с лафа им за "упадъчната западна цивилизация"! Ми те все назад вървят!
229
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Олимпиадата в париж предложи и друга новост/ атракция: В джудото имало състезания без категории . В тях се явил французин 140 кг над 2 метра ръст срущу кореец 175см 81 кг. Познайте кой е победил! Ако вярваме на Макрон, че организаторите показват същността на Франция, помислете си каква е същността на Франция, водеща страна в ЕС. И накъде иска да води.
228
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двамата господа Лин и Иман са вкарани в този заговор, за да бъде премахнат бокса от олимпиадата през 2028г. Всичко е планирано до последния детайл.
227
1
 
6
 
! Отговори
Байхой преди 1 месец
Саше, брат и ти си минал на другия бряг: "мъжкараната", "тайванката", "шамионката". Ще ти го обясня достъпно за интелекта ти: който пуска вода като теб се нарича "МЪЖ", ако и чучура му е по-голям от твоя...
226
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пикая на Бантустан!!!
225
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Решението е много просто. Както има младежки олимпийски игри за младежи, както има параолимпийски игри за хора с физически увреждания, така може да има и педерада за хора с тежки психически увреждания. Е никой няма да я гледа, ама поне няма да ни занимават с шизофренията си. Могат да си въведат каквито си искат дисциплини- мъжко влакче, троика (чеверме), най-дълбоко гърло, най-широко О и пр.
224
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В олимпийските игри на Брикс няма мъже. Няма и жени. Само Вова гледа в пустото.
223
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Островът Сейнт Лусия има повече медали и е далеч пред Бантустаня. Факт! Вие още сте с грандомания.
222
3
 
3
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Г-жа/н Каменов/а е толкова жена колкото Хайвер Ибаинес е българин. А тайванеца е жена, колкто Пеевски е шампион по художествена гимнастика.
221
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Световната боксова федерация като дава 50000 долара на италианката за компенсация, че е ощетена да спечели медал от срещата си с мъж на ринга, ще даде ли компенсация на унгарката и българката? Или и там има наши и ваши?
220
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двамата дежурни дженъдр коментатори пишат ли, пишат. Полово неутрални, мозъчно недоразвити, като всички провърженици на "новото нормално". После защо хората псували "новото нормално". Не само ще псуват, но и ще побийват хората, скоро при това. Пък оня от Тайван следващия път дано да се намери някоя да го набие, ще ми е голям кеф.

Спонсорирани публикации