Кирьос за Синер: Абсурдно! Крем, масаж...ясно

Оправданието на италианеца отприщи вълна от недоволство в тениса
21 авг 2024 11:36, Петър Бойчев
12
Кирьос за Синер: Абсурдно! Крем, масаж...ясно
Снимка БГНЕС

Новината, че световният №1 в тениса Яник Синер е дал две положителни допинг проби, но не беше наказан, а продължи да играе и печели, отприщи вълна от реакции, като нито една от тях не е с положителен тон.

Според появилата се информация, в рамките на осем дни Синер е дал две положителни проби за метаболитното вещество клостебол, което е стероид, използван за изграждането на мускулна маса.

Екипът на италианеца обаче обжалвал по най-бързия начин, като Международната агенция по интегритет, ITF и ATP са приели аргументите, че веществото е попаднало инцидентно в тялото му заради небрежност на неговия физиотерапевт.

Дори и това да е самата истина, в която едва ли много фенове на тениса и колеги на Синер биха повярвали, то липсата на санкция за световния №1 нямаше как да се приеме добре предвид факта, че в последните няколко години имаше тенисисти от топ 100, които получаваха своите санкции за пропусната допинг проверка, без да са давали положителен тест.

Напомни се и случаят със Симона Халеп, която в крайна сметка бе оправдана за своята положителна проба, но докато протече цялото разследване, тя бе със спрени права в продължение на месеци.

Вчера социалната мрежа "Х" гръмна с реакции около случая със Синер, а някои от тях бяха на негови колеги от света на тениса. Ник Кирьос например нарече ситуацията абсурдна и написа: "Абсурдно - независимо дали е случайно или не. Щом даваш две положителни проби със забранен стероид, трябва да бъдеш наказан за две години. Твоето представяне е било подобрено от това вещество. Масаж, крем ... ясно".

Очевидно Кирьос приема с насмешка обяснението, че веществото е попаднало в организма на Синер след масажиране на място около рана. Небрежност от физиотерапевта, след която стероидът е попаднал в тялото.

Французинът Лука Пуй зададе въпрос какво се случва с неговите колеги, които получиха наказания от по три години извън тениса без да са давали положителен тест, а само заради пропусната проверка.

Неговият пост бе споделен от бившия член на топ 10 Денис Шаповалов, който зададе въпрос: Как ли се чувства всеки наказан тенисист, когато на световния №1 му се разминава?

Американецът Тенис Сандгрен пък написа, че АТР просто пази тези тенисисти, които носят пари на организацията, а тяхно наказание ще е удар по имиджа на организацията.

Очаква се вълната от реакции да продължи, а още с появата на новината за Синер бе ясно, че това е "цъкаща бомба", която вероятно ще има тежки отражения върху тениса, пише дир.бг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Спорт
Фил Фодън е футболист на годината в Англия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Ноле е номер 2 преди 3 седмици
Приятелството с Джокович провали Кирьос.
11
0
 
1
 
! Отговори
Ноле е Симулант преди 3 седмици
Кирьос е срам за тениса!
10
1
 
1
 
! Отговори
МАСАЖИСТЪТ преди 3 седмици
Докато го масажирах, мускулната му маса се увеличи двойно. Не от препарата за увеличаване на мускулната маса, а от масажа! ХА, ХА, ХА!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ако са умни да го целят с яки топкови удари по краиниците и му крадътпикнята. Наличието на прозрачна кожа по крайниците прави *** нещо като парциаленАлбиньос, което говори единствено че не е пил достатъчно химикали за разграждане на допинговите тестери, поради което в тялото му останали малко количества.А Акапрас, и тоя ли се е за Надалил с теа мускулатурна система изглеждаща като отрупване на костите с краставични формати на мръвките - и допълнителни плачка ли плачка като чичко го ислашака
8
2
 
4
 
! Отговори
Справедлив преди 3 седмици
Света се разпада както и справедливостта. Време е да се премахне и капиталистическата олигархично-мафиотската система " демокрация " и всеки народ и държава да поеме собствен независим път на развитие.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Помним и как се разправиха с Шарапова. Беше първата жертва на масираната атака на аглосаксонците срещу руските спортисти. Медикамент произвеждан в една от прибалтийските републики, помагащ за по-бързо възстановяване след тренировка. Иначе неговите западни аналози не са забранени??!! Помним и каво разкриха руските хакери. С диагнозата и лекарствата които бяха позволени на сестри Уйлямс и за парасъстезалки не ставаха!
6
2
 
11
 
! Отговори
Атлантически ценност преди 3 седмици
Представете си само , ако такова нещо се бе случило с Джокович.До сега да са му взели абсолют о всички купи и да е лишен до живот от тениса
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кафявата рана са му масажирали вероятно. Там много бързо резорбира всякакви кремчета и лубриканти.
4
2
 
21
 
! Отговори
Смех, смех преди 3 седмици
"Което не се купува с пари, купува се с много пари". Нали не сте забравили? Ех, мили спомени - онези хакерчета като показаха списъците с "терапевтичните изключения" за сестричките Уилямс и за Надал, такива хубави химически коктейли бяха... И всички алчни ***.епки забъркани в печалбите от професионалния спорт се правят на ощипани за масовия проблем с допинга, когато на тренировки или след края на кариерата умират хора на 25, 30, 35 години...
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Wada се превърна в кална яма.
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако беше Гришо, щяха да го закарат на гилотината. Сигурно и санкция на негово име щяха да кръстят.
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те нали и онези много великите сестри се оказаха астматички и законно си взима стероидите, вижте ги какви горили слуЧаено нали?