5000 протестират, искат ски-център Паничище

Митингът е организиран от община Сапарева баня заради 18 природозащитни организации, които настояват за стопирането на проекта
1 мар 2008 14:27,
26
5000 протестират, искат ски-център Паничище
Снимка: Снимки

Около 5000 жители на общините от бившата Дупнишка околия участваха в протестен митинг в защита на изграждането на ски-център Паничище в Сапарева баня.

Митингът бе организиран от община Сапарева баня заради 18 природозащитни организации, които настояват за стопирането на проекта.

Пред събралите се хора управителят на основния инвеститор "Рила Спорт" Славейко Стайков увери, че приключилите наскоро проверки не са констатирали незаконно строителство и до края на седмицата ще започне изграждането на лифта с хеликоптери.

Местните хора започнаха подписка в защита на курорта, съобщи БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нека си бетонират и нивите и горите. И тези селяци, както и онези по морето не са чели баснята за алчния човек, който убил златната си кокошка.
4
0
 
0
 
! Отговори
Gosho преди 16 години
Те и у Банско така бяха за в началото. Вече съжаляват. А до 10 години няма и да са останали местни в региона, ако не се изселят ще ги изселят. Та същото и тук. А природата и резервата не са техни, не са на тия 5000 души дето живеят там. Те са по закон на ония 7000000 дето живеят в държавата. Така, че тяхното алчно и локално мнение не би трябвало да е чак толкова важно ако се нарушава държавна собственост и закон. Все пак демокрацията би трябвало да бъде диктатура на мнозинството. Въпроса тук е какво си мисли мнозинството, и дали ще бъде зачетено мнението му?
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
благодаря, мамино детенце
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ами докато има такива като теб ще е така, глупакооооооооооо
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
бедни хора с ниски доходи продават кон за кокошка, всички сме така, аз продадох 13 декара земеделска земя от наследство за да си купя компютър на втора употреба...