Пускат ни аванта 2-3 години и сменяме топломерите

Сега стрували по 30 лв., обаче ни съветват да си купим такива с дистанционно, за да не ни притесняват по къщите
15 авг 2008 13:16,
31
Пускат ни аванта 2-3 години и сменяме топломерите
Снимка: Булфото

След 2-3 години ще започне поетапната смяна на топломерите в жилищните сгради, обяви председателят на Асоциацията на дружествата за топлинно счетоводство Тодор Кузманов.

Той посочи, че подмяната на устройствата ще става след изчерпването на батерията на уреда и няма да има масова кампания по замяната на старите топломери с нови.

В момента стойността на уредите за дялово разпределение е между 25 и 30 лева.

Абонатите сами ще плащат новите уреди и разходите по тяхната подмяна, като конкретните цени ще бъдат определени от съответния топлинен счетоводител, посочи Кузманов.

Той изрази надежда при подмяната по-голям брой хора да се насочат към използването на топломерите с дистанционно отчитане.

"По този начин ще се реши един от основните проблеми при отчитането на данните за дялово разпределение, ще отпадне нуждата от осигуряване на достъп до жилището", посочи Кузманов.

Той добави, че цената на топломерите с дистанционно отчитане е около 1.5 пъти по-висока от тази на традиционните уреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Така вече изобщо няма да се знае какво отчита топломерът и ще си измислят сметки колкото си искат.
9
0
 
0
 
! Отговори
§§§ преди 16 години
Не ползвам подобни услуги, но мисля (както всички останали), че вече се на*каха от искания. Не стига, че искат да се подменят, ама да са по разноски на "клиента", а пък и дистанционно да имат. А блутуут не искат ли? Мизерии !!!
8
0
 
0
 
! Отговори
алеле преди 16 години
с всеки изминал ден се убеждавам все повече че в България никога няма да се оправим. Сега топломери да сменяме... При управляващи с подобен манталитет и тава тотално отсъствие на Конституция не ни оставят много избор...
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мен този топломер ме кефи - беличък, хубавичък, толкова години си живея с него и неискам да се разделям. Тъпо е някой насила да те кара да правиш нещо което неискаш, утре ще дойдат и ще кажат че радиаторите трябва да сменим на наши разноски - Хайде всички от топлофикация във пеща и да си е*ат мамата. На който не му изнася да си купи топломер и да дойде в удобно време да ми го смени. Аз пари за вальо 'топлото' недавам.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да си сменя топломерите ли? Че аз тия сегашните си ги харесвам! Проучил съм закона буква по буква, никой не е длъжен да си сменя топломерите и никой не може да те накара да го направиш. Глейте си живота, до 2 години Топлофикация няма да я има и всичко ще се опрости! Топлете се и дори няма нужда да плащате!Забележка: Работя в Министерството на икономиката и енергетиката и съм съвсем наясно с нещата.
5
0
 
0
 
! Отговори
Choco преди 16 години
И естествено топломерите са така направени, че да не може да се смени само батерията, а трябва подмяна на целия уред...
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
-Ало,енергото ли е?-Не,топлофикация.-И на вас да ви е.ба майката!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо аз трябва да си сменям топломера?На мен този си ми харесва.Който му се е прищяло да дойде да ми го смени за негова сметка,но в ден който аз ще им определя.Баси наглеците тези от топлофикация.
2
0
 
0
 
! Отговори
deba igovniarite преди 16 години
тази услуга, в сегашният си вид е жестока измама! мамят ни и си траем! трябва де се плаща само това, дето сме изразходвали! ако не искаш да ползваш услугата им- се отказваш! сега сме роби на разни монополисти- това е истината и си траем! заробили са ни едни кръвопийци! по света клиента винаги е прав! тук- *** ми е прав!
1
0
 
0
 
! Отговори
A преди 16 години
Нямам думи вече !Чудят се как да смъкват пари. Сега пък топломерите били за смяна!Долна пасмина!!!!!!!!!!!!