"Гражданската отговорност" - два пъти по-скъпа

Поскъпването се налагало, защото само така можело да се компенсират огромните загуби на застрахователите
22 окт 2008 12:27,
86
"Гражданската отговорност" - два пъти по-скъпа
Снимка: БГНЕС

Цените на застраховките "Гражданска отговорност" ще се променят, съобщи Ралица Агайн, заместник-председател на Комисията по финансов надзор.

По думите й това се налагало, защото резултатите в момента показвали огромна загуба за почти всички застрахователи - близо 40 млн. лв. за първите шест месеца на годината.

"Очаква се плавно движение на цените нагоре за година-година и половина и в края на този период поскъпването вероятно ще е двойно", каза тя.

Според нея едно бъдещо поскъпване трябва да компенсира загубите на застрахователите, защото "това е най-евтината застраховка и тя се продава под своята себестойност", каза тя.

"Когато КФН промени регулацията и премахна минималните цени от 120-140 лв., застраховките паднаха до 60-80 лв. в резултат на изключителната конкуренция в този отсек от пазара", допълни Ралица Агайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
каско преди 15 години
Застрахоизнудвачите да фалират като са на загуба, аз какво да направя...
44
0
 
0
 
! Отговори
iupiii преди 15 години
Дано полицата за първа група стане 300 лева , а най хубаво този продукт изобщо да се заличи от лицензиите на КФН и да се върнеме в първобитното общество - да си се тепаме при ПТП и да решаваме проблемите с бой.
43
0
 
0
 
! Отговори
до iskam.kuche преди 15 години
iskam.kuche земи си куче, ходи си пеша и си дръж трътката при семейството а не бачкай по празниците, та да ни обслужваш (и печелиш), щото ако стане колкото предлагаш, само ти ще си я плащаш (ако изобщо имаш кола) голяма разбирачка си ай марш обратно на село в обора откъдето си дошла
42
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 15 години
...да не стане като при данъците - високи ставки - ниска събираемост.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пиленце, като е на загуба един застраховател да вдига цената. Ако няма клиенти, понеже другите застрахователи държат по-ниски цени - да фалира.
40
0
 
0
 
! Отговори
Коце преди 15 години
Не съм таксиджия и никога няма да стана.Исках да кажа че всеки в българия си мисли че колата е евтино нещо но не е.И от нея трябва да се печели само.
39
0
 
0
 
! Отговори
iskam.kuche преди 15 години
Не се заяждайте със засрахователите трътки такива! По Нова година пак ще увиснете за полица в последната минута без да ви пука че някой дава дежуртсва за да ви обслужи вместо да е със семейството си. Репи с репи
38
0
 
0
 
! Отговори
пич преди 15 години
а бе застрахователя нас не ни интересува какви са загубите на застрахователите нито калпавата им политика но ти ми кажи като си отворен нима в България се плащата такива застрахователни суми ,каквито се плащат в Европа и кога в България са платили на лицата от пострадалия автомобил а?
37
0
 
0
 
! Отговори
iskam.kuche преди 15 години
Много сте ми забавни всички мушмороци тук изявяващи се. Съчетания като "вдигам полица" , "няма статистика" .. еми как да ви кажа - ако се бутене в сайта на КФН вместо да цвърчите тука по форумите може да намерите отговори на някои неща. А щетите по ГО на МПС ( защото има още 330 вида Г.О. за която даже не сте и чували) са два вида - възникнали и обявени (за които се знае колко пари ще отидат) и възникнали , но необявени (при тях например се води следствие за установяване на вината , правят се медицински комисии или се проучва практиката за да видим колко пари да искаме) . Тъй че пиленца тея 40млн даже не отразяват всичко , защото частта на необявените не е ясно дали ще се вмести в планировките изобщо. Размера е реалистичен и аз ще съм искрено щастлива да се вдигнат цените най-накрая защото извинете ама с полица за 100 лв не се плаща прегазения крак на баба пенсионерка която иска 4 000. Много ще ми е кеф застраховката да стане 500 лева за да се принуди българина да стопанисва една кола ,а не една за него, една за жената , 2 за децата и 4 за шурулейко си. аман.
36
0
 
0
 
! Отговори
застраховател преди 15 години
Абе г-н брокера... Като и представа си нямаш от застраховане и застрахователна политика, що се обаждаш бе??? Я провери Алианц, ДЗИ, УНИКА, Булстрад колко са на загуба и тогава си отваряи смърдящата уста!! Незнам къде другаде по света се продава едногодишна застраховака ГО за 60 Евро. Я се информирайте малко бе!
35
0
 
0
 
! Отговори
SD преди 15 години
Защо няма разлика в цената за шофьори, които са предизвикали щети и колито не са???
34
0
 
0
 
! Отговори
Брокер преди 15 години
Да се твърди,че застрахователите търпят загуба е толкова смешно.Всеки който се занимава със застраховки (и сложи ръка на сърцето) ще каже същото.Не трябва да се промиват по този начин мозъците на хората-дайте да вдигаме полиците,защото застрахователите изнемогват.Кои застрахователи?Големите и сериозни компании не се включват в тази сметка.И не виждам как ще вдигнат за толкова кратък срок полицата 2 пъти защото процента застраховани автомобили ще падне и на държавата ще и бъдат наложени санкции.Така,че Ралица да изнесе фактите с всички подробности за всички компании а не само "има загуба от 40мил.лв".
33
0
 
0
 
! Отговори
водач на МПС преди 15 години
Цялата уйдурма е с една цел-трябва да си сменят пОршетата с по-нов и по-мощен модел ! С поне 580 коня под капака !Иначе изостават от модата !
32
0
 
0
 
! Отговори
svircho преди 15 години
BOLI ME GAZA
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Следващата стъпка сигурно ще е да накарат собствениците на коли в един блок да създадат юридическо лице и то да е отговорно за плащането на гражданската отговорност:)))
30
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 15 години
... били 40 млн. На 4 млн автомобила - падат се по 10 лв от всяка застраховка ГО. За година - по 20. Което и става. Вчера проверих - за моята кола (1800 куб) миналата година платих 129 лв; сега ми искат около 150.А другото, както се казва, са момински мечти.
29
0
 
0
 
! Отговори
Къне преди 15 години
Коце, и ти като си таксиджия, как ще се справиш с новите застраховки? Ще направиш километъра левче, а минутата 50ст? Успех! Гарантирам ти, скоро няма да я караш тая кола по работа...
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и за БСП става :)))
27
0
 
0
 
! Отговори
А следващата преди 15 години
година пак гласувайте за НДСВ.
26
0
 
0
 
! Отговори
Коце преди 15 години
Супер да ги направят 10-пъти по-скъпи и всички които си карат колата за гъзария да спират да правят задръствания .Цамо тези които си вършат работа с колата да си ги карат