МВР потвърди: 25 работници в Брест са получили по 50 лв.

Парите са давани в присъствието на кандидата за кмет на политическа партия ГЕРБ
21 мар 2009 14:55,
131
МВР потвърди: 25 работници в Брест са получили по 50 лв.
Снимка: Булфото

25 работници на фирма за обувки в село Брест са получили по 50 лева в присъствието на кандидата за кмет на ГЕРБ, стана ясно след полицейска проверка, съобщи пресцентърът на МВР.

В съобщението на пресцентъра се посочва, че днес в с. Брест, община Гулянци, се провеждат частични избори за кмет.

На 20-и март в полицейското управление в община Гулянци е получен сигнал, че в сградата на шивашки цех в селото, собственикът на фирмата и съпругата му, раздават на работниците суми в размер на 50 лева. Парите са давани в присъствието на кандидата за кмет на политическа партия ГЕРБ, съобщава БГНЕС. Сумите са раздавани като аванс към заплати.

Полицейска проверка установила, че във фирмата, в която се правят заготовки за обувки не са раздавани заплати от месец декември 2008 година. За времето от 20.30 часа до 21.00 часа на 20 март около 25 работници са получили пари. Банкнотите са били в две пачки по сто къса с номинал 10 лева, изтеглени от банка на 18 март 2009 година.

Служители на МВР в Гулянци са разпитали хората, получили пари. Изясняването на обстоятелствата около инцидента продължават.

На 13-и и 14-и март служители на предприятието са стачкували с искането за изплащане на дължимите им заплати. Протестните действия са прекратени след намеса на кмета на община Гулянци и не се е стигнало до ескалиране на социално напрежение. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

Помолен за коментар, председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви : "Не бих искал да коментирам информацията за купуване на гласове от страна на ГЕРБ на днешните частични избори за кмет в плевенското село Брест, защото това е министър (Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи – б.р.), който знаем какви оперативни срещи правеше и от региона, от който е, е в състояние да направи всякакви оперативни комбинации.

Разграничаваме се и сме против купуването на гласове. Ако има образувано вече дознание, не искам да коментирам, докато то не приключи. Надявам се, че страхът в БСП е огромен и са готови да направят каквито и да е варианти срещу ГЕРБ, за да ни компрометират".

От своя страна бившият министър на вътрешните работи Румен Петков заяви: "Първо – за такъв тип провокация от страна на БСП е абсурдно да се говори, това може да го каже човек, който не стои сериозно в политиката. Второ – на мястото, където са раздавани парите, е бил кандидатът за кмет на ГЕРБ. Така че тук да се говори за провокация или за друг политически субект, е абсурдно. Трето – много e важно да се даде бързо отговор на въпроса за произхода на тези пари. 

Защото, ако те са от софийски клон, трябва да припомним, че преди дни в село Брест бяха и г-н Бойко Борисов и г-н Цецо Цветанов. Ако са от софийски клон, въпросът е кой ги е занесъл в Брест. Защото, поне аз не мисля, че в Брест има човек, който може да тегли такива пачки и да раздава такива банкноти. Така че г-н Цветанов да си огледа вътрешния двор в партията и тогава да търси оправдание с други политически сили, с други личности.

Манталитетът "Крадецът вика "Дръжте крадеца" в случая е избуял до невиждани висоти. След като това си го позволява една политическа сила по такъв брутален и циничен начин, правоохранителните органи трябва да са изключително мобилизирани и трябва достатъчно бързо и категорично да има съответните наказания 

Аз за себе си нямам никакво съмнение какво се е случило в Брест. Мисля, че на този етап и полицията и прокуратурата действат достатъчно адекватно."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
don vito преди 15 години
Хора, по-добре да гласуваме за истински мафиоти, отколкото за техните слуги политиците!!! Проумейте го!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
26 г преди 15 години
Ми аз ще взема 50лв, пък ще си гласувам за които си искам. :) *** досега никой не ми е предлагал :(
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕРБ и в Бургас купуваха гласове!Абсолютни мафиоти!Джамий ще ми строят,я марш в дупката от която пропълзяхте.
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А е *** , няма да ми казваш ти за кого да гласувам ясно ли ти е!Аз не съм като тебе ГОЛЯМ ПОЛИТОЛОГ и още не съм решил за кого да гласувам и за това мисля че имам право да се колебая и влиая от обстоятелствата.Ай изчезвай и не ме дразни повече,платен драскач такъв!
46
0
 
0
 
! Отговори
Твърда глава преди 15 години
Напоследък след всеки гербов гаф спешно някоя социологическа проституираща агенция обявяваше много висок процент за герба.Очаквайте ако не днес, до понеделник поредните съкрушаващи проценти.Иначе на предните избори в една *** секция над 98% бяха за ГЕРБ.
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а какво е агромах.Кой печели от държавни поръчки.Като знаеш напиши и ние да научим.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
дори и да са дадени тези 50 лв .на някой хора не им харесва за високата тарифа ,че биха минали с парче хляб 2 кебапчета и халба бира
43
0
 
0
 
! Отговори
26г преди 15 години
схемата е ясна ЕС фонд(или общ. бюджет) - Мазен Комунист - фирма на лижещ г..за на комунистта, - Мазен Комунист. Но най-лошото е, че не си делят чистата печалба(което е приемливо), ами разделят си 90% от парите и с останалите 10% за симолация и паравани ги харчат. МНОО МЕ ЯД
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕРБ купуваха гласове и на изборите в Нова Загора преди 2 години!!
41
0
 
0
 
! Отговори
Boris преди 15 години
Бойкоооо, Бойкооо, тръгнал си Румен Петков да работиш:))) Къде отиваш, може би:)))
40
0
 
0
 
! Отговори
До 30 преди 15 години
А от 1988 г. до 2002 г. когато започна голямото тройно химическо чистене на имиджа на поредния спасител каква беше наградата - ушите на Т. Живков и милиончета от мутренски бизнес.Вижте, човека не е лош, но не му е работа да се занимава с управление.Капацитета му е да управлява две пожарни коли, от които едната в резерв.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Правилно 2-ри. Всички купуват гласове. И на местните избори в Бургас през 2007 г. ГЕРБ пак купуваха гласове - в *** квартал и точно по селата, там става най-лесно! *** народ лесно се управлява.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз за собствените си позиции съм наясно и никога не се колебая-няма да гласувам за комунистите -бсп и атака и никога за турците и царя лъжец.А за това че на теб не ти стига ума да разбираш нещата си е твой проблем;Ясно кой е овчар.
37
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 15 години
Румен Петков да отговори -БСП купи ли вече държавните служители като им преведе заплатите този месец?там черно на бяло личи превода и точната сума и наставленнията на техните началници за желание за втори мандат -така че да гласуват!
36
0
 
0
 
! Отговори
26 г преди 15 години
Бойко е пич, и човека работи! Наградите не са му само от БСП, дори и от България! Болен кви заслуги има към България!!!!???? Ами Сергей....???!!!! ПРЕМИЕРЪТ НИ. Той всъщност от къбе се пръкна? Сигурно Овчаров и ко са си казали:"Я кво симпатично и послушно момченце, идеален е за Премиерче на БЪЛГАРИЯ. Да плача ли, да се смея ли незнам....
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А напоследък АГРОМАХ печелят всички обяествени поръчки, пътища, канализации подменят а бе изписват държавни пари.
34
0
 
0
 
! Отговори
смех преди 15 години
това означава другарю Петков/ЗАПАЛКАТА/-ЧЕ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ВЕЧЕ СА ПОДКУПЕНИ ОТ БСП!Та нали те получават заплати от тройната коалиция-ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ВЕЧЕ СА КУПЕНИ!Много *** логика!какво да очакваш от една запалка!"изяснява се случая"-още по тъпо.Тогава изясняващите са ПОДКУПЕНИ предварително,със превода на заплатите им.Моля да се провери!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЩОМ И БОЙКО УПРАЖНЯВА ТАЗИ ПРАКТИКА ЯСНО И ТОИ ШЕ Е КАТО СТАНИШЕВ А ИНАЧЕ САМО СЕ КАРАТ В МЕДИИТЕ ЗА ПАРЛАМА ПРЕД НАРОДА. АЗ САМ ОТ БЛАГОЕВГРАД И ВИДЯХ ВЕДНЪЖ БОЙКО СЪС СОБСТВЕНИЦИТЕ НА АГРОМАХ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЗНАЯТ ТВА Е ФИРМА ЗА ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ. ОКОЛО БОЙКО ИМАШЕ ОХРАНА. СПОРЕД МЕН ТОИ Е СЛЕДВАЩАТА АЛТЕРНАТИВА НА БСП.
32
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 15 години
Това е устава на доносниците в и около МВР /ДС/ и в милиционерската партия
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
щом р. петков има пръст в това разкритие -всичко е негова нескопосана измислица.Защо се говори за пачки а сумата е една пачка.Около 25 работника значи може и да са 20.20 ПО 50 лева е 1000 лв.В една пачка по 10 лв има 100 банкноти.Още от това става ясно че има измислици и преувеличения.Щом комунист подава сигнала винаги трябва да се има едно наум.