МВР потвърди: 25 работници в Брест са получили по 50 лв.

Парите са давани в присъствието на кандидата за кмет на политическа партия ГЕРБ
21 мар 2009 14:55,
131
МВР потвърди: 25 работници в Брест са получили по 50 лв.
Снимка: Булфото

25 работници на фирма за обувки в село Брест са получили по 50 лева в присъствието на кандидата за кмет на ГЕРБ, стана ясно след полицейска проверка, съобщи пресцентърът на МВР.

В съобщението на пресцентъра се посочва, че днес в с. Брест, община Гулянци, се провеждат частични избори за кмет.

На 20-и март в полицейското управление в община Гулянци е получен сигнал, че в сградата на шивашки цех в селото, собственикът на фирмата и съпругата му, раздават на работниците суми в размер на 50 лева. Парите са давани в присъствието на кандидата за кмет на политическа партия ГЕРБ, съобщава БГНЕС. Сумите са раздавани като аванс към заплати.

Полицейска проверка установила, че във фирмата, в която се правят заготовки за обувки не са раздавани заплати от месец декември 2008 година. За времето от 20.30 часа до 21.00 часа на 20 март около 25 работници са получили пари. Банкнотите са били в две пачки по сто къса с номинал 10 лева, изтеглени от банка на 18 март 2009 година.

Служители на МВР в Гулянци са разпитали хората, получили пари. Изясняването на обстоятелствата около инцидента продължават.

На 13-и и 14-и март служители на предприятието са стачкували с искането за изплащане на дължимите им заплати. Протестните действия са прекратени след намеса на кмета на община Гулянци и не се е стигнало до ескалиране на социално напрежение. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

Помолен за коментар, председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви : "Не бих искал да коментирам информацията за купуване на гласове от страна на ГЕРБ на днешните частични избори за кмет в плевенското село Брест, защото това е министър (Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи – б.р.), който знаем какви оперативни срещи правеше и от региона, от който е, е в състояние да направи всякакви оперативни комбинации.

Разграничаваме се и сме против купуването на гласове. Ако има образувано вече дознание, не искам да коментирам, докато то не приключи. Надявам се, че страхът в БСП е огромен и са готови да направят каквито и да е варианти срещу ГЕРБ, за да ни компрометират".

От своя страна бившият министър на вътрешните работи Румен Петков заяви: "Първо – за такъв тип провокация от страна на БСП е абсурдно да се говори, това може да го каже човек, който не стои сериозно в политиката. Второ – на мястото, където са раздавани парите, е бил кандидатът за кмет на ГЕРБ. Така че тук да се говори за провокация или за друг политически субект, е абсурдно. Трето – много e важно да се даде бързо отговор на въпроса за произхода на тези пари. 

Защото, ако те са от софийски клон, трябва да припомним, че преди дни в село Брест бяха и г-н Бойко Борисов и г-н Цецо Цветанов. Ако са от софийски клон, въпросът е кой ги е занесъл в Брест. Защото, поне аз не мисля, че в Брест има човек, който може да тегли такива пачки и да раздава такива банкноти. Така че г-н Цветанов да си огледа вътрешния двор в партията и тогава да търси оправдание с други политически сили, с други личности.

Манталитетът "Крадецът вика "Дръжте крадеца" в случая е избуял до невиждани висоти. След като това си го позволява една политическа сила по такъв брутален и циничен начин, правоохранителните органи трябва да са изключително мобилизирани и трябва достатъчно бързо и категорично да има съответните наказания 

Аз за себе си нямам никакво съмнение какво се е случило в Брест. Мисля, че на този етап и полицията и прокуратурата действат достатъчно адекватно."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕРБ са героите на Алеко Константинов - Дочоолу и Гочоолу
69
0
 
0
 
! Отговори
фен преди 15 години
ДЕВЕТ КАТЕГОРИЧНИ ИМПЕРАТИВА ОТНОСНО КОМУНИСТИТЕ Ползва се като ръководство за действие, когато човек попадне в ситуации, в които действат комунисти. 1.Комунистите винаги печелят първия рунд. Нормалният човек обикновено е нормално зает и няма да плете мрежи и конспирации.Комунистите пък основно с това се занимават.И затова в момента, когато човек разбере, че срещу него има някаква комунистическа акция, той вече е загубил първия рунд. 2.Комунистите винаги се оливат. Макар по далечен спомен от Хегел комунистите да говорят за мяра, те не разбират за какво става дума - и непрекъснато нарушават мярата на нещата. И се натъкват на съпротивлението на материята, наречена човешка природа и човешки дела.От там нататък комунистите имат два пътя: да пречупят материята с терор;или ако не прилагат терор, да се оплетат в нея, оливайки се на всяка крачка.. 3. С комунист не се спори. Причината е проста;логиката на комуниста не е логика на другите.И победа в спора с него не може да има. Това първо.И второ; в спор, когато губи , комунистът винаги промена правилата на играта.Пример:ти му говориш за свобода, той ти обяснява че в Америка бият негърчетата. 4.С комунист се бии на светло. По традиция комунистите провеждат бойни действия на тъмно - далеч от прожектора на публичността.Извадени на светлината на публичността, те увяхват като вампири.Светлината е основният съюзник в борбата срещу комунистите. 5.Комунистът е винаги с една идея по нагъл , отколкото си предстявяш. При подготовка на стратегии за борба срещу комунистите този отрезвяващ принцип винаги трябва да бъде заложен. 6.Поставен пред избор да ти свие номер или да не ти свие номер - комунистът по - скоро ще ти свие номер. Имайте го предвид при неминуемите в нашето ежедневие положения, в които все пак трябва да се свърши работа с комунисти. 7.Комунистите не могат да приложат повече от едно усилие по един повод. Ако ти си поводът, стискай зъби, докато мине усилиято.Ако се окаже, че си го надживял - минаваи в настъпление. 8.В пряка схватка между комунист и свободен човек,комунистът по правило губи. Свободният човек, бидейки независим,разполага с ресурси, за които комунистът дори не може да си досети:гъвкавост,бързина,висока ефективност,маневреност.А комунистът е несвободен и зависим човек - и го е страх, най -вече от неговите си партийни началници.Това го сковава и го прави лесен противник. 9.Комунистите в крайна сметка винаги губят. Когато упражняват масов терор,крайната сметка може да се забави с поколения.Ако не упражняват терор, крайната сметка идва неочаквано - дори за техните противници - бързо!
68
0
 
0
 
! Отговори
а преди 15 години
ako 25 гласа ще решат вота браво на БСП значи 50 гласа ще стигнат на Бойко да състави сам кабинет голями смешници са БСП
67
0
 
0
 
! Отговори
питащ преди 15 години
"В късния следобед завърши заседанието на вътрешната комисия, на което стана ясно, че Румен Петков е протекъл в разработка на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) за наркотици под прякор Запалката, и че политици, сред които Димитър Дъбов от БСП и Милен Велчев от НДСВ, са спирали разработки на службата. "
66
0
 
0
 
! Отговори
до 50 преди 15 години
Политиците неса слуги ,те са КРЪСТНИЦИТЕ
65
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
Егати слугарското МВР.Що не вземе да провери що работниците от 4 месеца не са получавали заплати?И когато може би и са се оплакали хорицата на някойи той е решил да им помогне да си получат поне малка част от паритесе вдига вум до небесата?Или може би шефа на въпросната фирма много го е заболяло от това че се е изръсил 25x50 леваи е звъннал на аверчето Р. Петков.Интересно как се купуват избори с 25 'купени' човека?И то 'купени' със собствените си пари.Тез *** от БСП хептен се оляха!що Р. Петков като депутат не пита защо хората не са вземали заплатите си?
64
0
 
0
 
! Отговори
off преди 15 години
В коя държава можеш да станеш МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИЯТ РЕД ако си с 4 дела следствен!????????Къде го има тва ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ или да станеш евродепутат като другарката ПРЪМОВА грижеща се за прават на потребителите ПЪК НЕ СИ ПЛАЩАЛА ПАРНОТО 2 ГОДИНИ !????САМО КОМУНИСТИ И МАСОНИ МОГАТ В ***
63
0
 
0
 
! Отговори
БСП(БКП) Е МАФИЯ преди 15 години
..... ХОРАТА СИ ПОЛУЧАВАТ ДЪЛЖИМИТЕ ИМ СУМИ СЪС СЪДЕЙСТВИЕ НА КМЕТА , НОРМАЛНА ПРАКТИКА ! В ПЕРНИК ЧЕРВЕНАТА КЪМЕТИЦА КУПУВАШЕ АЧИК , АЧИК В ДЕНЯТ НА ИЗБОРИТЕ И КАКВО - НИЩО ! ДА БЯХА Я КАСИРАЛИ ?!
62
0
 
0
 
! Отговори
Стария преди 15 години
Драги форумци,умната с писането,на другарите силата им е в дебненето.През миналата година са проследили 300 хиляди разговора на граждани без разрешение от съда. Сега драпат яростно да запазят в Закона за електр.съобщения тази възможност и чрез "независимата" ДАНС да правят всички ни "оперативно-интересни". Това е стилът на т.н. столетница!!!!!!!
61
0
 
0
 
! Отговори
bobs преди 15 години
Хе, ентусиаст. Тръгнал да цака Петков. Брой до десет преди това. Ако можеш:)))
60
0
 
0
 
! Отговори
petdesetak преди 15 години
Хора, вземете им 50-те лева и гласувайте по съвест!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Честните гербери те с такива неща не се занимават боже боже моля те пази България защо си я изоставил в ръцете алчни крадливи политици, ако те има помогни ни да няма съпрузи на министри с маибах, брат гушнал милиони от пътни поръчки, мургини окрали милиарди , *** и лъжливи гъзолисци преливащи от партия в партия заради келипира, моляте боже помгнини тези да ги няма на земята, искрено и от съзце ти се моля, прибери си ги, оттърви честния и отруден работлив народ от тези изверги
58
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Ima v BG edni glasyvashti,koito vari gi ,pechi gi ,vse si e taq ,a pak hich ne sa malko,koito taka ili inache shte se prodadat.Ta kato sa za prodan,to si e qsno che shte gi kypqt.Vaprosat- e koi i s kakvo? Ne znam B Borisov shte moje li da nadcaka s negovite zaemi milionite na BSP?
57
0
 
0
 
! Отговори
matematika преди 15 години
gerb niamat pari da kupuvat glasove MURGINA OTKRADNA TOLKOVA 4E MOJE DA DADE NA VSEKI BALGARIN PO 1000 LV -PROSTA MATEMATIKA E KOI KUPUVA GLASOVE
56
0
 
0
 
! Отговори
киро на кирия преди 15 години
Няма нищо СЛУЧАЙНО !???9Да не би в ВИСШЯТ СЪВЕТ НА БСП другаря СВИНАР ГЕРГОВ да влезе щото е добър и умен????случайно????НЕ ТОЙ Е МАСОН И СИ Е ОСНОВАЛ ПЛОВДИВ ЗА НЕГОВ ЛИЧЕН ГРАД!???РУМЕН ПЕТКОВМ И ТОЙ МАСОН!???случайно ли е че подкрепя за шеф на НАТО МАСОНЧЕТО САЛОМОН ПАСИ щото бил добър!????нали БСП бяха против НАТО И БАЗИТЕ ИМ В БЪЛГАРИЯ !???????КВО СТАНА КАКО СИЙКЕ!??????????????????????????????
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
който и да дойде все ще го ядем накатан на 3 ката:)))
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Глупости,не ми трябва да гласувам за ченге!Ще гласувам за АТАКА!
53
0
 
0
 
! Отговори
Лед преди 15 години
Вариантите са два - доброто и лошото ченге.Изборът е богат и ваш!
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бе то е ясно. Още сега да вземат властта и да командват.Какво ще ни разкарват като маймуни по избори.100% Бойчо и толкоз.
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И на мен никой не ми е предлагал:(((