Тютюнопроизводители блокират "Тракия"

Протестиращите искат още днес 180 млн. лв. премии
21 дек 2009 11:13,
129
Тютюнопроизводители блокират "Тракия"
Снимка: Булфото

Над 3000 тютюнопроизводители се събраха на протест край автомагистрала "Тракия".

За 15 минути те блокираха пътя за Пловдив край село Труд. В момента за движение се отваря само едно платно.

Те са се наредили на едното платно и всеки момент заплашват да блокират автомагистрала "Тракия".

Протестиращите пристигат с бусове и автобуси от Разградско, Кърджалийско и всички краища на страната.

Те очакват край село Труд, където са се събрали, да пристигнат министър-председателят Бойко Борисов, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, министърът на финансите Симеон Дянков.

Протестиращите заплашват да блокират митница Илинден, ако още днес не бъдат изплатени исканите 180 млн. лева премии от бюджет 2010 г.

"Както бяха преведени пари на фермерите и другите браншове, така и ние имаме право да получим пари, иначе ще фалираме", каза председателят на протеста Юлиян Кенански.

Около 1500 са протестиращите, очаква се бройката да се увеличи на 3000. Те образуваха флангова линия и с плакати, на които пише "Държавата печели от тютюна", "Държавата за едни майка, за други мащеха".

Четири общини от Гоце Делчевско в момента протестират пред митница Илинден. Там се изчаква решението на правителството и ако то не е в полза на тютюнопроизводителите, ще бъде блокирана магистрала "Тракия" край село Труд.

"Следващото действие е затваряне на митница Свиленград, както и на митница Илинден", каза Веселин Димитров, производител на тютюн от Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
Такава селения няма никъде. Европа е доста далеч от нас. Всеки говори без да е на ясно за какво става дума. Не само турци се занимават с тютюн. А ако някой тук схващаше за какво става дума,щеше да подкрепи протестиращете,или поне щеше да си трае. Да ама не. Бай *** си е Бай ***, к'во да говорим!
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз като производител на халюциногенни гъби също искам субсидии!
101
0
 
0
 
! Отговори
кк преди 14 години
Забраняват пушенето американските ***. Те в Америка забраниха и да закачаш пичките, така че ще се размножават с пъпкуване. А пушенето, къркането и любовта са вечни!
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами Доганчо да го пратят да им разпредели парите, нали той ги раздаваше.
99
0
 
0
 
! Отговори
**** преди 14 години
А бай Иван от долно нанагорнище като е производител на домати, някой да му е дал или обещал супсидии,след като няма договор с никого,и никой не го е карал да сее домати,така ще е, че и тези ревът за дърво, кой те е карал да сееш тютюн,стани земеделски производител и получавай субсидии,то не че и те са ги получили но имат някъкъв шанс поне.
98
0
 
0
 
! Отговори
Радо преди 14 години
Саздов аз цигарите дето ги пуша не идват от кърджалийско за твое сведение...
97
0
 
0
 
! Отговори
Говедарин преди 14 години
Абе у целио свет забраняват пушенето, теа субсидии искат, държавата да им плаща... Ми занимавайте се със земеделие, *** що требе да е с тутун? Щот до сега имало субсидия... Е догодина кат рекът от Европата йок на производството на тутун къде ше одите да ревете? У Брюксел? Одете ревете на Доган пред сарая да ви върне парете дет ви окраде и си накупи яхти, вертолети, сараи и кво ли не...
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за производителите на мак и марихоана ще има ли субсидии
95
0
 
0
 
! Отговори
Саздов преди 14 години
ако неса тези хорица да гледат тютюн,ще си пушите........прави са да искат парици.
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сега е момента да пратят ония с качулките да ги видим какви мъже са - да махнат от там медиите надалеч и да ги оставят да вкарат ред.За джегата никакви пари - дебело дърво само.
93
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
За да получаваш субсидия трябва да си регистриран производител и това е само едно..иначе вие сте ги издържали.. да ама не.
92
0
 
0
 
! Отговори
Boiko Trifonov преди 14 години
Не пич ти не ни плащаш нищо нашите пари от премиите идват от акциза не е от държавата , или от данокоплатеца. Държавата по официална информация печели над 2-3 милиарда лева от продадения тютюн произведен от нас. Така и немога да разбера защо коментирате нещо в което не сте запознати ? Защо сте телкова скиптично настроени към хора които си вадят парите с замеделие ? Защо?Защо хората да ходят в друга държва да си гледат отрасала с които си хранят семействата ..
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво се лъжем още, замеделието беше в ръцете на ДПС ,парите бяха откреднати и похарчени за глупости. Всеки производител ще страда ,тютюнопроизводителите като главен избирател на ДПС сами са си виновни.
90
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Какво им плащаш ти?Те ти плащат , на техен гръб лежиш!
89
0
 
0
 
! Отговори
Boiko Trifonow преди 14 години
Здравей , няма смисъл да коментираш нещо в което не си запознат. Знаеш ли колко смейства се изхранват от това. Да останат на улицата ли не само турците гледат тютюн , не аз не съм турчин гледаме доста декари , труда е не поносим но няма друга алтернатива всеки се бори така да се каже за едно *** хляб. За този коментар какво ти причим ние прозиводителите кадето с честен труд си вадим парите ? Защо си така настроен към производителите ?
88
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
На 2 3 4 5 6 7 8 10 декара *** какви лозови масиви никнат из кърджалиийско и пловдивско.. бизнес голям:)За тютюна има пазар и от него се печели. *** комунистическа страна , печалбите тук са от контрабанда. Било трудоемко и прочие ми така е.. но специфичното в тютюна е пазара за него. *** айде няма ви обеснявам вечно прави сте :)
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лозя бе как какво? Сам си отговори.
86
0
 
0
 
! Отговори
. преди 14 години
Ама сте всички толкова кьорави! Въпросът е принципен - да си отстояваш правата, не да мълчиш. Дори и да са провокирани от Доган или който и да е, хората са си прави. Доста добър пример ни дават...
85
0
 
0
 
! Отговори
Говедарин преди 14 години
Доган нали ви каза по изборите, че парите са у него, че той ги разпределял... Що дирите на магистралата тогава? Върете му на гости у сарая...Пуганци путурести...Паре немат, на рейсове се возат...Кък става таа работа?
84
0
 
0
 
! Отговори
Nick преди 14 години
Днес сутринта по BTV показаха снимки на Ахмед Доган - на една огромна яхта струваща доста милиони - тя е купена с парите на тези тютюнопроизводители!