Тютюнопроизводители блокират "Тракия"

Протестиращите искат още днес 180 млн. лв. премии
21 дек 2009 11:13,
129
Тютюнопроизводители блокират "Тракия"
Снимка: Булфото

Над 3000 тютюнопроизводители се събраха на протест край автомагистрала "Тракия".

За 15 минути те блокираха пътя за Пловдив край село Труд. В момента за движение се отваря само едно платно.

Те са се наредили на едното платно и всеки момент заплашват да блокират автомагистрала "Тракия".

Протестиращите пристигат с бусове и автобуси от Разградско, Кърджалийско и всички краища на страната.

Те очакват край село Труд, където са се събрали, да пристигнат министър-председателят Бойко Борисов, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, министърът на финансите Симеон Дянков.

Протестиращите заплашват да блокират митница Илинден, ако още днес не бъдат изплатени исканите 180 млн. лева премии от бюджет 2010 г.

"Както бяха преведени пари на фермерите и другите браншове, така и ние имаме право да получим пари, иначе ще фалираме", каза председателят на протеста Юлиян Кенански.

Около 1500 са протестиращите, очаква се бройката да се увеличи на 3000. Те образуваха флангова линия и с плакати, на които пише "Държавата печели от тютюна", "Държавата за едни майка, за други мащеха".

Четири общини от Гоце Делчевско в момента протестират пред митница Илинден. Там се изчаква решението на правителството и ако то не е в полза на тютюнопроизводителите, ще бъде блокирана магистрала "Тракия" край село Труд.

"Следващото действие е затваряне на митница Свиленград, както и на митница Илинден", каза Веселин Димитров, производител на тютюн от Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
ВИЖТЕ ВСИЧКИ!!! преди 14 години
Колеги...тук във форума на днес.бг.... Искренно се надявам по - скоро да си идат от тоя свят всички където всяват омраза сред малцинствата в България. Няма статия в която да не е засегната изкуствената създадена еническа карта у нас... Драги стари *** националисти, в Европа сме вече, държите се като *** селяни.Помислете за САЩ и Япония и за атомните бомби изсипани над Япония, и вижте ги сега- в добри икономически отношения... Вие просто сте *** хейтъри и нищо повече... Благодаря !!!
82
0
 
0
 
! Отговори
Nick преди 14 години
Предлагам Ахмед Доган да си продаде яхтите и сараите - и със милионите от продажбата да плати на избирателите си тютюнопроизводители! Защото тези пари са откраднати от тях!
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ми що не си ходят в ТР, там да гледат тютюн и да си ги супсидират техните. Що аз трябва да плащам глупоста им? От години им се разправя, че субсидиите ще се спрът и, че трябва да засаждат други култури...
80
0
 
0
 
! Отговори
% преди 14 години
Няма премия за килограм произведен продукт.
79
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
*** изпълнен си с противоречия бе явно си либерал или новоизлюпен демократ. Каже ББ комуниста демократ съм вече и до вчерашните ***, демократи се пишат!Гласуваш с отвращение нали:)Ае от такива, като теб само главоболия. Куха фраза си ти.
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе я кажете колко декара точно гледате "работещите" научени на труд 1-2 ? 20 ?Като от над 1 кв км неможете да го докарате тогава имаите претенции не цяло семеиство да ми човърка една земичка 2 декара и да иска цяла година да е нахранено.
77
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Наглостта им няма край. Държават не е длъжна да ги издържа! Гледам по телевизията че и кадъните с шалварите са докарали.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво на смелите турци...Защото кафирите само от това разбират!!
75
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
И какво за лозя и рози допълнителни плащания няма ли?Какво да отглеждат хората бе!Сега,като не ще те хора по селата,като не искате да развивате тези районни ми поканиги в София бе ..
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кво ревете срещо производителите.Да вреден е ,но защо тогава не въведат данък --сланина.Да си затлъстял не е по малко вредно.Мерят те на Нова Година и ако тежиш в повече --данък за всеки излишен килограм.А субсидии има в цяла Европа,и затова произвеждат като луди и струва по малко от Българското.
73
0
 
0
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Слава Богу, научих се на труд и гладен няма да остана, щото няма срамен труд.Да му мислят мамините синчета, Калинчо мама...
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
67 68 Българина е произвел и хляба които е на масата ти при това без субсидии каквито ти си взел така ,че млък вече писна ми от социялно земеделие с 5 декара каманак или спираш да се занимаваш с това или млъкваш.А тютюн не мисли ,че само в родопите се гледа ,що уж гледащи тютюн в индустриялни количества само на документи познавам.Мен ми писна с тоя евтин рекет.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А бе недоносани гражданчета пишат за щяло и не щяло... турците гледали тютютн... хаха... я си го наврете в дупенцата градски и мълчете. Хората са се трудили през годинита при жегата,студ и т.н. за да можете ВИЕ глезлъовци да пушите по барчетата... ай на майка ви в в.гината и трайте. Щом са работили ще си получат парите... Ей никой не може де ви запуши 1 път завинаги устите ц ц ц!!! Българска работа както викат по Европата.....
70
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Гледал си ти, гледал си от старата си джипка и си се имал за шеф на вселената!
69
0
 
0
 
! Отговори
стана беля преди 14 години
по полека с коментарите да не обидите някой от странния екип на днес.тр
68
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Тикви отглеждат съмнителните комунистически типове доходи имат да доказват! явно си запознат със схемите.
67
0
 
0
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Българина няма пари и гледа да му е по-евтино, не качествено. И така сам си го зачуква. Амо *** да му обясняваш....той си знае неговото - щом от чужбина ми е по-евтино, от него ще си купувам...
66
0
 
0
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Много философия малко истина.Номера с Юзеирови не мина, сега са на ред тютюнопроизводителите.Харесва ми обаче,факта че Доган е обезверен и губи все повече почва под краката си.Склонен е на крайни мерки и накрая ще се самоизяде сам.За мене той винаги е бил посредствен политик.Просто останалите в парламента са неграмотни!!Той тия тарикатлъци ако отиде да ги прилага на някой депутат от долната или горната камара в Англия,каквито са хиени такъв шут в задните части ще му забият, че е чудо!!
65
0
 
0
 
! Отговори
% преди 14 години
Всяка култура си има своята специфика. Брал съм тютюн и имам понятие каква хамалогия е. Отглеждането на лозя и рози не е по-лесно. За зеленчуци да не говорим.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хора няма пари и аз съм с 2 лв джоба