Тютюнопроизводители блокират "Тракия"

Протестиращите искат още днес 180 млн. лв. премии
21 дек 2009 11:13,
129
Тютюнопроизводители блокират "Тракия"
Снимка: Булфото

Над 3000 тютюнопроизводители се събраха на протест край автомагистрала "Тракия".

За 15 минути те блокираха пътя за Пловдив край село Труд. В момента за движение се отваря само едно платно.

Те са се наредили на едното платно и всеки момент заплашват да блокират автомагистрала "Тракия".

Протестиращите пристигат с бусове и автобуси от Разградско, Кърджалийско и всички краища на страната.

Те очакват край село Труд, където са се събрали, да пристигнат министър-председателят Бойко Борисов, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, министърът на финансите Симеон Дянков.

Протестиращите заплашват да блокират митница Илинден, ако още днес не бъдат изплатени исканите 180 млн. лева премии от бюджет 2010 г.

"Както бяха преведени пари на фермерите и другите браншове, така и ние имаме право да получим пари, иначе ще фалираме", каза председателят на протеста Юлиян Кенански.

Около 1500 са протестиращите, очаква се бройката да се увеличи на 3000. Те образуваха флангова линия и с плакати, на които пише "Държавата печели от тютюна", "Държавата за едни майка, за други мащеха".

Четири общини от Гоце Делчевско в момента протестират пред митница Илинден. Там се изчаква решението на правителството и ако то не е в полза на тютюнопроизводителите, ще бъде блокирана магистрала "Тракия" край село Труд.

"Следващото действие е затваряне на митница Свиленград, както и на митница Илинден", каза Веселин Димитров, производител на тютюн от Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
в чужбина може да са по-евтини,ама са генно модифицирани и вредни.юял ли си череши в Германия ?имат вкус на хартия.освен това водят до напълняване,може да си докараш 20 килца отгоре само за 6 месеца.
62
0
 
0
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Гледал съм 2 год. - по 2 декара. Ама ти сигурно и декар не знаеш какво е ...***.
61
0
 
0
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Спокойно, и химическата индустрия ще фалира. С това некадърно управление можеш да си сигурен...Я да видим къде биха могли да се ориентират тютюнджиите...домати и краставици или др. земеделски продукти? Че от чужбина, понеже и субсидиите им са по-големи, са по евтини и тукашните ще фалират...освен Тикви да произвеждат, те са на мода сега.
60
0
 
0
 
! Отговори
% преди 14 години
Нека бъдем коректни и българи отглеждат тютюн не са само турците.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хахахх турчетата взеха да се вясват.56 май е такъв.по шльокавицата ще ги познаете,те не могат да пишат на български, освен това компютъра им не е кирилизиран
58
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Тютюна е специфична култура, при все и пазара за нея. В нормалните страни да отглеждаш тютюн е високо заплатено!Не само турци отглеждат тютюн *** така ви изнася да говорите..наричайте ги турци ,правете ги такива..*** после да не се сърдите като го поемате!
57
0
 
0
 
! Отговори
do 36 преди 14 години
izvinyavay iskah da kaja-46
56
0
 
0
 
! Отговори
tutunoproizvoditel преди 14 години
mul4ete we lapenca viy ko razbirate ot tutunoproizvodstvodaje si nqmate pravoto da pi6ete komentari pod statiqta koyto e ot grada da si vari u kanalizaciqta i da ne izliza pove4e ot tam
55
0
 
0
 
! Отговори
Говедарин преди 14 години
Одете ревете пред на Доган сарая...Кат немате паре как идете с автобуси? Кат по изборите ли?Плъхове..
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОВА Е ТО - ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ИМАТ ПОВЕЧЕ ПРАВА ОТ БЪЛГАРИТЕ.ВИЕ ДА СТЕ ЧУЛИ БЪЛГАРИН ДА ПОЛЗВА СУБСИДИИ ИЛИ ПОМОЩИ ОТ ЕС ?ПЛАЩАТ ДАНЪК ПО 20 ЛЕВА НА МЕСЕЦ,ПЕЧЕЛЯТ ПО 2 БОНА ГАРАНТИРАНО,ЗАРАДИ СУБСИДИЯТА.
53
0
 
0
 
! Отговори
do 36 преди 14 години
abe *** ,v moeto selo ima mnogo bilgari koito proizvejdat tutun ,i te li da otidat v anadola...mirzelivetso takiv...Toz koyto naistina si pe4eli sis pot na 4eloto,si zaslujavat.
52
0
 
0
 
! Отговори
belle преди 14 години
Ка пък не- субсидии и премии за тютюн?! Предпочитам тези пари да отиват за субсидии на полезни култури и стопанства. Който иска премии- да ги вземат от джобовете на пушачите, аз не съм пушач и иска най-накрая да се забрани пушененто на открито, по улиците , изцяло в заведенията. Къде бяха досега да се "преквалифицират" на други , полезни разстения?!
51
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
и аз искам субсидии, имам малка фермичка за опиумен мак, трудно е, на полицая сухо, на митничаря сухо, едвам връзвам двата края. ако държавата не осигури субсидии за българските производители на опиумен мак, афганистанците ще ни смажат с ниските си цени.
50
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
По времето на Мария Антоанета пастите са си били по достъпни от хляба. Правилно си го е казала жената. През бг комунизма и шоколади нямаше за простосмъртните и ти си гледал тютюн колкото овцата вълчета!Ми дайте да поканим тези хора в София и да им построим по една панелка. Като сте толкова за здравето на нацията ае чист въздух в Софето колкото щеш:)
49
0
 
0
 
! Отговори
до капо ди тути фрут преди 14 години
слушай ве ,пинко,никй не ти е длъжен да ти изкупува тютюна.аз се занимавам с химия,да не би някой да ме субсидира мен ?тогава и аз изкам субсидия годишно държавата да ми изкупува 2 тона някакъв химичен продукт и аз да си докарам доход по 50 бона годишно.в крайна сметка когато няма сметка в тютюна,ще се ориентирате другаде.ти знаеш ли колко металурзи в Кремиковци бяха съкратени ?какво мислиш правят сега ?знаеш ли ,че над 5000 строителни фирми фалираха,какво правят сега хората ?
48
0
 
0
 
! Отговори
% преди 14 години
Защо са тези огромни субсидии при тютюна? Да си го гледат без тях. Другите как се справят без допълнителни субсидии? А до колко е отровено полето е друга тема, както и кои са алтернативните култури за силно замърсени почви.
47
0
 
0
 
! Отговори
jeko преди 14 години
1. Обучението си го гледам и си работя по специалността - програмист и не мрънкам на мама и тате за щяло и нещяло!2. Живеем в свободна страна и мога да пиша каквото искам, а не в комунистически режим.3. тютюнопроизводителите от много години само се оплакват, че нямало пари, а в Старозагорско могат и други неща да се отглеждат, от него край съм и нали виждам полетата.4. Аз какво съм им направил, че да блокират една от най-главните пътни артерии.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
никакви пари эа вас , марш в анадола!
45
0
 
0
 
! Отговори
. преди 14 години
Мхм... и след като знаете кой е виновникът, ами подведете го под отговорност, бе, сладки герберчета...
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Иван костов навремето каза че не може държавата да изкупи тютюна .След този отказ доган започна кампания срещу костов и последваха коалиции с царя и с комунистите.А турците и помаците гласуват 100 % за дпс ей за това.Доган защитава интересите им.А учителите например не защити защото те в по-голямата си част са ***.Сега ще видим пак ли от ес ще наредят нещо както за новините.95 %от тютюнопроизводителите са турци и помаци.