Пловдивският кмет обяви война на Симеон Дянков

Финансист №1 драснал писмо до ЕБВР да не дава заем на града
27 май 2010 12:37,
167
Пловдивският кмет обяви война на Симеон Дянков
Славчо Атанасов. Снимка: БГНЕС

В люта словесна битка влезе пловдивският кмет Славчо Атанасов с финансовия министър Симеон Дянков.

Повод е снощното писмо на Дянков до Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в което министърът е поискал от европейските експерти да не разглеждат проекта за пътната инфраструктура на Пловдив.

Dnes.bg припомня, че след дълга война с областния управител Иван Тотев градоначалникът надделя и общинските съветници гласуваха местната власт да тегли от ЕБВР заем от 30 милиона евро.

Още по темата

Парите ще се използват за основно ремонтиране на 300 малки вътрешноквартални улици в Града под тепетата, чиято пътна настилка не е подменяна от 20 години.

"Парадоксално е, че в деня, в който Дянков стопира нашите амбиции, пред Борда на директорите на ЕБВР той обяви, че ще тегли държавен заем за справяне с кризата. Това е политически удар срещу гражданите и бизнеса в Пловдив.

Няма да позволя на никого да се отнася с Пловдив като с третостепенна колония. Такъв акт не помнят дори годините на най-голямото политическо противопоставяне и мракобесие", заяви Атанасов.

Той ще настоява за спешно заседание на Сдружението на общините в качеството си на член на Управителния съвет.

Градоначалникът се закани още, че ще се обърне към президента Георги Първанов и ще сезира посланиците на всички европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
14
 
! Отговори
Пловдив преди 14 години
До Антон. Ти явно си поредния самозабравил се "софиянец" . Ако не беше Пловдив да ви приеме *** преди 2-3 години сега всички щяхме да плащаме гафа с *** на София. В крайна сметка пак пловдивчани останаха излъгани - няма и следа от обебащаното обезщетение за *** -мисля че ставаше въпрос за 20-тина милиона. Ако София си беше платила мизериите сега нямаше да иманужда от заем. А иначе държавата като не дава ,нормално е кмета да търси финансиране отвън-какво друго му остава.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гласувай тогава за ДПС и СерГей и Гоце-Архара. Гласувай за Александър Томов и Дон Цеци ***......те ще те оправят теб, и твоето семейство..
34
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Повече за Герб няма да гласуваме аз и моето семейство *** си Дянков *** си при мафиотите от световната банка
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе ти неразбираш ли че на този етап това няма как да се гарантира и схемата куче влачи рейс е в действие бе ....баси хората, говорите за некви идеални условия които са в държави в които има демокрация отпреди 100 години...
32
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** си Дянков *** си
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Теб ще ти бъде ли добре да разбереш, че си станал гарант/поръчител , без да знаеш и да си го искал, на някой който е теглил заем ?...
30
6
 
6
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 14 години
ne davat na plovdiv da si opravi ulicite
29
11
 
17
 
! Отговори
любопитко преди 14 години
Славчо, кво става бе, няма ли някое ново имотче на тати да продадеш? действай, че мандатът свършва
28
7
 
16
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Славчо близалката на Гергов собственика на пловдив и свинар на бракониера гоце .. доносника лъжеца и убиеца на редки видове, шефа на ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ И МАГИСТРАТУРАТА .. МОЖЕ ДА ДА СЕ ОПЛАКВА БЕЗ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТА.. *** ХОДИ С НЕГО!
27
6
 
16
 
! Отговори
филибе кибик преди 14 години
Славчо достатъчно забогатя ___ Не му отпускайте кредит....ще гушне за себе си най-малко 10% от тези пари или 3 млн. евро54
26
6
 
13
 
! Отговори
Петър преди 14 години
Аз не съм от Пловдив. Не виждам причина да се блокира общински заем, ако се гарантира че ще се върне в срок, с лихвата. Разбира се, че трябва да има държавен контрол, над общините. Но не завистта да определя това, а ползата. И защо ли пък Дянков ще завижда на това? Нали ще го връщат от данъците на пловдивчани. Ако не вдигат данъците им, заема не би пречил, а и би асфалтирал крайните квартали. Пък и е туристически град. Едва ли Софийски кмет ще завижда на Пловдивски? Столицата винаги ще е с пари.
25
12
 
12
 
! Отговори
p преди 14 години
Като община Пловдив си тегли заеми и си ги връща после. Този защо се меси селянина. Не стига че не плащат на общ. Пловдив парите за миризливите софийски отпадъци, ами и се вре където не му е работа. ***, очилат, гей!
24
10
 
15
 
! Отговори
пловдивчанин преди 14 години
По смешен кмет Пловдив не е имал в историята си. Догодина цялата компания - Гоце, Гергов, Славчо Атанасов, Слави Трифонов и т.н. ще получат як червен картон.
23
4
 
12
 
! Отговори
Антон преди 14 години
Проблема е че иска заем от Европейската банка за развитие. Кой е тоя ***, че ще иска пари на заем от там ? Тия дето викат за София има пари, а за Пловдив няма - парите на София не са заеми от ЕБВР. Така че СлаФчо да не си прави разни планове, ами да си стяга бюджета на града и като иска да ремонтира улици да направи един проект с европейско финансиране, а не да търси лесни заеми.
22
6
 
15
 
! Отговори
Майна преди 14 години
Слафчо е най- некадърния кмет който сме имали! Срам за нашия красия град! Мръсен далавераджия!
21
3
 
6
 
! Отговори
chach преди 14 години
do:Petar Zavist moi chovek zavist.ako be6e borisov kmet na plovdiv dosega 6tiaxte da ste selo.
20
2
 
14
 
! Отговори
Петър преди 14 години
А, защо да не се отпуснат парите на община Пловдив, за проекти? Ако тя гарантира ввръщането им, в срок, какъв е повода?
19
5
 
19
 
! Отговори
Ужасен съм преди 14 години
Значи,за София пари може ,а за Пловдив не може!!!Та пловдив е един от най-посещаваните от турсити градове има много древни постройки.Затова са нужни хубави пътища.
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нали Джанков тъкмо днес каза, че инфраструктурата е основен приоритет? Сега пък Пловдив да не си ремонтира улиците... Не може ли ремонта да се извърши, да викнат ББ(атман) да "переже лентата" (за рейтинг) и всички доволни.
17
3
 
1
 
! Отговори
chach преди 14 години
do 15:Ami izgonete go po navreme da ne e kasno posle.