Пловдивският кмет обяви война на Симеон Дянков

Финансист №1 драснал писмо до ЕБВР да не дава заем на града
27 май 2010 12:37,
167
Пловдивският кмет обяви война на Симеон Дянков
Славчо Атанасов. Снимка: БГНЕС

В люта словесна битка влезе пловдивският кмет Славчо Атанасов с финансовия министър Симеон Дянков.

Повод е снощното писмо на Дянков до Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в което министърът е поискал от европейските експерти да не разглеждат проекта за пътната инфраструктура на Пловдив.

Dnes.bg припомня, че след дълга война с областния управител Иван Тотев градоначалникът надделя и общинските съветници гласуваха местната власт да тегли от ЕБВР заем от 30 милиона евро.

Още по темата

Парите ще се използват за основно ремонтиране на 300 малки вътрешноквартални улици в Града под тепетата, чиято пътна настилка не е подменяна от 20 години.

"Парадоксално е, че в деня, в който Дянков стопира нашите амбиции, пред Борда на директорите на ЕБВР той обяви, че ще тегли държавен заем за справяне с кризата. Това е политически удар срещу гражданите и бизнеса в Пловдив.

Няма да позволя на никого да се отнася с Пловдив като с третостепенна колония. Такъв акт не помнят дори годините на най-голямото политическо противопоставяне и мракобесие", заяви Атанасов.

Той ще настоява за спешно заседание на Сдружението на общините в качеството си на член на Управителния съвет.

Градоначалникът се закани още, че ще се обърне към президента Георги Първанов и ще сезира посланиците на всички европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
като гледам оценката май има хора, които искат Гергов да ви е кмет...а гоце парвеню, областен...лелееее ужас
55
8
 
9
 
! Отговори
дд преди 14 години
Нека Дянков да бъде изяден от папуняк
54
1
 
7
 
! Отговори
Петър преди 14 години
Честно казано, нищо не разбирам вече. Всички се плюят, всеки плюят, всеки плюе. Не искам 100-годишна демокрация; не искам тоталитаръзим затова ще стана йога-домашен помощник. Ще си намеря някоя хубавица, дето иска да я масажирам по вратлето и да и държа чадъра при дъжд и ще мидитираме, заедно. Абе вие полудяхте ли? Я се оправете улиците! А дали ще е от държавния бюджет или от заем - решавайте си. Нима оправянето на улиците е свързано с демокрация? Мисля, че трябват пари, материали, машини, хора?
53
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пловдив винаги сме имали едни от най-слабите кметове в България. Славчо е със сигурност най-некадърният кмет, който сме имали. Не съм привърженик на Герб, още по-малко на ДПС и БКП, които лично аз считам за най-голямото зло на държавата, но истината е че Славчо е много зле. Единственото хубаво при него е, че ако не беше той имаше вероятност да е Гергов, което щеще да е сигурен фалит за града- Дано при следващите избори се появи свестен и знаещ човек
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дават ги по нтв на живо. може да им видите некадъриета на платените пловдивски ***.
51
9
 
9
 
! Отговори
Критик преди 14 години
Дянкофф Еврейска подлого *** си със МИР...
50
9
 
15
 
! Отговори
Antoaneta преди 14 години
обичам този град откакто се помня и хората -също.Всички мои пловдивски познати и приятели са изключително интелигентни и умни хора.Колкото до отпора на г-н Атанасов, само така! Нашата Фандъкова има на какво да се научи....ако и позволят свише...
49
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пловдив да се отделя към Гърция, гърците и без това чакат този момент от 2000 години...:)там поне за 1 година ще направят 5-6 магистрали, а балъците от другите ес ще плащат гръцките дългове..пловдивчани няма да имат проблеми с езика - цяла северна гърция доста добре се справя с българския...а дянков да си руча пиците..
48
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Недейте да обръщате пак София срещу останалите градове. Аз съм софиянец и мога да кажа, че Пловдив е един прекрасен град. Това, че властимащите правят простотии не е повод да се мразим. За пореден път се доказва вицът, че в ада казанът с българите няма нужда някой да го пази
47
6
 
14
 
! Отговори
Гледам преди 14 години
Дянков не вярва, че при Славчо всичко ще е прозрачно. Има ли някой тук който да вярва че Славчо е 100% честен и непокупен?
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Едно трезво мнение на трезво мислещ човек......жалко, че повечето са *** без приоритети в живота и искат с магическата пръчка да се оправи всичко или с пари на заем...........без значение от цената....лизинга да върви както се казва.
45
11
 
17
 
! Отговори
Палач преди 14 години
Искам Дянков на бесилото, тоя фанатично настроен самозванник.
44
2
 
0
 
! Отговори
Гола Вода преди 14 години
един спеееециален поздрав :) vbox7/play:b32f6a18 с много обич хахаха
43
16
 
7
 
! Отговори
опа преди 14 години
по полека България не само София и Пловдив ,какъв заем тия от друга държава ли са пловдив и тоя кмет трябва да се съобразява с политиката и икономическото положение в цялата страна
42
3
 
3
 
! Отговори
chach преди 14 години
Petre Plovdiv e dobro miasto za jiveene a sofia ne e.aaz sam ot onia sviat.
41
8
 
15
 
! Отговори
от пловдив преди 14 години
Не съм сигурна, че подобен заем е нужен точно за тази цел. Живея от 15 години на централен булевард в Пловдив и при всеки дъжд, всички сме в паника. Булевардът става океан, а мазета и магазини се наводняват. През месец се пука централен водопровод (който е полаган през 1953-4 год.). Писна ми. Славчо Атанасов е пълен неадекватник. Куцат му приоритетите. А и това, че щял да се оплаче на Първанов, ми идва в повече. Славчо е кмет, благодарение на гласовете на ГЕРБ. За мен е ***!
40
9
 
20
 
! Отговори
ГЕРБушко преди 14 години
Недоносчето за пореден път си показа рогата...!!! За спортната зала на София може от бюджета да се отпуснат 110 милиона лева, а за улиците във Пловдив не може да се вземе заем....Във каква страна живеем....
39
10
 
8
 
! Отговори
Гола Вода преди 14 години
абе със всичките ви блестящи изказвания Майнички долни как пъплите по цялата земя... научете се да правите ляв завой стига влизахте в насрещното платно пък ще земат и да ви оправят и улиците...
38
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На тоя Дянков каквато му е мутрата такъв му и акъла. Пълен ***.
37
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 14 години
БРАВОС!РОНАЛД РЕЙГЪН - ВРАГ No1 НА ОБЩИНА ТУТРАКАН!