Пловдивският кмет обяви война на Симеон Дянков

Финансист №1 драснал писмо до ЕБВР да не дава заем на града
27 май 2010 12:37,
167
Пловдивският кмет обяви война на Симеон Дянков
Славчо Атанасов. Снимка: БГНЕС

В люта словесна битка влезе пловдивският кмет Славчо Атанасов с финансовия министър Симеон Дянков.

Повод е снощното писмо на Дянков до Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в което министърът е поискал от европейските експерти да не разглеждат проекта за пътната инфраструктура на Пловдив.

Dnes.bg припомня, че след дълга война с областния управител Иван Тотев градоначалникът надделя и общинските съветници гласуваха местната власт да тегли от ЕБВР заем от 30 милиона евро.

Още по темата

Парите ще се използват за основно ремонтиране на 300 малки вътрешноквартални улици в Града под тепетата, чиято пътна настилка не е подменяна от 20 години.

"Парадоксално е, че в деня, в който Дянков стопира нашите амбиции, пред Борда на директорите на ЕБВР той обяви, че ще тегли държавен заем за справяне с кризата. Това е политически удар срещу гражданите и бизнеса в Пловдив.

Няма да позволя на никого да се отнася с Пловдив като с третостепенна колония. Такъв акт не помнят дори годините на най-голямото политическо противопоставяне и мракобесие", заяви Атанасов.

Той ще настоява за спешно заседание на Сдружението на общините в качеството си на член на Управителния съвет.

Градоначалникът се закани още, че ще се обърне към президента Георги Първанов и ще сезира посланиците на всички европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
11
 
16
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 14 години
Славчо Атанасов да обясни откъде има часовник за 15 000 лв. на ръката си,пък тогава да обявява войни на вятърни мелници!!!!!
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Докато София е столица на България ! И това е нормалното...П.С.Не съм Софиянец и не живея в София.
14
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този Дянков трябва да си ходи голям е ***!
13
7
 
21
 
! Отговори
пппп99 преди 14 години
Ако София беше си платила за ***,от този заем нямаше да има нужда.Докога България ще се дели на София и всички други.
12
3
 
19
 
! Отговори
Vik преди 14 години
Славчо, ти видя ли какво става като богохулстваш /против Герби и Св.Св. Бойко/..............
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В този форум непишат само Софиянци , просто Пловдивчани да не си мислят че тези които са против това са само от София !!! Щото после като Гърците ще ревете България да ви помага както ЕС помогна на Гърция ....временно..
10
4
 
9
 
! Отговори
chach преди 14 години
goliama voina se vodi naposledak mejdu Sofia i Plovdiv.Kmeta na Plovdiv e goliam pich obichaite si go.a sofeto sa boklusi..mnogo pozdravi ot valensia
9
3
 
4
 
! Отговори
we преди 14 години
"сеедно" - такава дума няма неграмотнико!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Познавам такива деца, които взимат пари на заем от които им падне и после родителите им връщат и се чудят как да се оправят. Колко е смешно от страни и как потъват все повече и повече.
7
16
 
23
 
! Отговори
и аз преди 14 години
Големи умници и приказливци сте бе! Значи са софия може да има пари и бат ти Биберойко може да покрепя смешната фандъчка а за Пловдив неможе нещо да се направи. Нестига че дидянков недава парите за *** на шопите ами сега и се противопоставя. Да ги гледа работата и да се замисли малко, стига да приказва без да мисли и да има покрепата от обществото. Срамно е да взима решия срещу народа.
6
1
 
8
 
! Отговори
pege преди 14 години
от къде ще дойде искрата на бунта?
5
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То сеедно в семейството двама да работят а някое от децата да ходи да троши само пари и отгоре на това да взима на заем без да иска съгласието на родителите......и къде ще му излезне края така ?!? Пловдивчани да си пречукат кмета с тояги.
4
29
 
22
 
! Отговори
3 преди 14 години
Как така ще си гласуват да теглят 30 милиона бе, *** тарикатите. Това нали се пише на сметката на България после. То *** така кмета на некое умрело селце ще иска заем от 10 милиона и после гаранта България да плаща....Това да не им е както в Гърция преди векове на градове - полиси. Пловдивчани трябва да си утрепят управниците с камъни....щото първо те ще изгорят...
3
4
 
15
 
! Отговори
GORSKIA преди 14 години
а така трябва да се воюва :)
2
17
 
22
 
! Отговори
Антон преди 14 години
А към кой друг да се обърнеш бе СлаФчо, освен към твоя покровител Браконер Шарлатанов ?!?! 30 милиона евро щял да тегли за ремонт на малки улички. Отивай да теглиш заем от затвора по-добре - раиран костюм и одеало.
1
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
браво! те софийските селяни са имат за голямото добрутро. НА всички коли с номер "С" трябва да им се сложи виза за Пловдив. Само пречат.