С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа

Новата цел пред Росен Плевнелиев. Търсят се инвеститори
Обновена: 23 авг 2011 14:44 | 23 авг 2011 12:31,
254
С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа
Снимка: БТА

"Поставяме си нови цели – гражданите в България до няколко години да пътуват до Бургас за три часа както с влак, така и с кола по "Тракия", обяви регионалният министър Росен Плевнелиев.

"Тепърва държавата ще инвестира в интегриран градски транспорт, и то не само в София", обясни Плевнелиев и отбеляза, че новата цел на правителството е добра възможност за инвестиции на български и чуждестранни фирми.

Министърът заяви, че едно предприятие за производство на локомотиви или трамваи в България ще има всички перспективи да печели държавни поръчки.

"Нали не очаквате държавата или общината да построи завод за трамваи. Частната инициатива е добре дошла. Това, което ние гарантираме, е бъдещ пазар... Ще подменяме и българските железопътни линии. Стартира и програмата на Световната банка за рехабилитация и реконструкция в цялата зона на мрежата", коментира той.

"Ние гарантираме дългосрочна визия и приоритетност. Инфраструктурата е тотален приоритет на тази партия и на това правителство", заяви Плевнелиев.

Още по темата

Двамата с кмета Йорданка Фандъкова подписаха договор за интегриран градски транспорт в София по ОП "Регионално развитие".

Общата стойност на проекта е 62 млн. евро, като 50 млн. от тях са безвъзмездни.

"Повече от година и половина отне подготовката на проекта. Ползата за София ще бъдат 50 нови тролейбуса", похвали се Фандъкова.

"Това, което правим сега относно автобусите, тролейбусите и трамваите, е етап едно... вече работим по етап две не само със София, а и с другите шест големи града на България", обясни Плевнелиев, като поясни, че сумите по проектите ще се удвоят.

"Това е гарантирано, защото МРРБ вижда огромния смисъл, Брюксел също, и ние вече приоритизираме градския транспорт. Смисълът е вече хората да не висят по спирките, да не се блъскат в неклиматизирани автобуси и тролейбуси и всяка градска машина да бъде съобразена и удобна за инвалидите", поясни министърът.

Плевнелиев обясни и действието на т.нар. умни светофари, които ще бъдат монтирани в столицата: "Умният светофар разпознава датчиците, които има във всяка една машина на градския транспорт. Това са над 800 машини, които ще бъдат оборудвани с подобни датчици. 20-те умни светофара на София ще разпознават машините и ще калкулират времето, за което да стоят на зелено, за да може да ги пропуснат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
5
 
! Отговори
зевзек преди 13 години
До 49 - Разтоянието до Бургас е 411 км, което означава че няма как със 130 км в час да стигнеш за 3 ч точно:) Последните 20 км трябва да превишиш скоростто и бургазлийските катаджии да те спрат и да си нахранят семействата))))
57
4
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Роска, Данче само да вметна че светофарите може да имат датчици за автомобилен поток. Няма лошо градския транспорт да е с предимство, но сложете един умен светофар на Левски и Цар Освободител, който да не пропуска депутати с предимство, а да следи трафика и да пуска и колоната от паметника Левски. 10,22 прави сте имал е в предвид София, но когато построи магистралата за Пирот и Цариброд, ще могат и българите извън орязана България да стигат до Бургас за 4-5 часа :)
56
5
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 13 години
Я ме светни как се кара със 130 средна скорост?Питам за средна, а не разрешена.
55
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Момчо, по ъкъла ти се познава. През 2008 г.светът беше в криза, а България направи растеж от 6.1%. Последните 2 г. светът растеше с 5% годишно, а България се сриваше с толкова. Тиквочът ни върна с години назад. ЧПИ по времето на тройната бяха 24 млрд. евро, през тази година са НУЛА - това е защото инвеститорите "вярват" на мутртенското правителство и на "професионалиста" Плювналиев.
54
6
 
1
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
И да добавя в предния си коментар. Семейството ми живее в САЩ !!!
53
7
 
1
 
! Отговори
българин преди 13 години
43, щом животно като тебе е на Черномориет, спокоен съм - там ще пукнеш или от дрисък или от ракия менте. Айде, юруш и останалите от ГЕРБ, та да се отървем барем от някои от вас!
52
3
 
3
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
45 ::: Абе ***. Прадядо ми е бил изселен от комунистите още през 40-т. Дядо ми е лежал в Белене за пропаганда с/у "любимата червена партия". Майка ми и баща ми са от основателите на БЗНС и СДС в началото на 90-те. 95-та вече бяха аут от политиката, защото не могат да лъжат и крадат, каквото се правеше тогава. Еми на *айка ти в ****, ако още 1 път ме наречеш червен !!!
51
10
 
3
 
! Отговори
ЗЛОБЕН КОМУНИСТ преди 13 години
ХОРА, ЛЪЖАТ ВИПИ АРХВЪРЛЯТ ВИ ПРАХ В ОЧИТЕПОПУЛИЗЪМОТВЛИЧАТ ВИ ВНИМАНИЕТО ОТ ВАЖНИТЕ НЕЩААБЕ, ..................НЕКА ДА Е ГАДОСТ!
50
4
 
3
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Западна България за нищо си я нямате.... Вярно е, че стратегически и географски не е много изгодна, но все пак е България! То не бива само едната изгода да е решаваща!
49
3
 
10
 
! Отговори
евала 40 преди 13 години
и ще добавя - който мисли че станишко и ко направиха нещо хубаво бърка жестоко - те трябваше да създадат добро икономичска среда, която да удържи на кризата, но вместо това крадоха и с г*за си и надуваха строителния балон.
48
5
 
12
 
! Отговори
До 42. преди 13 години
Много си плитък. На Магистралата разрешената скорост е 130км/ч х 3 часа = на 390км. точно толкова е разтоянието до Бургас... СПРЕТЕ ДА МРЪНКАТЕ ***!
47
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, като излезе статия, че ще се гради нещо, веднага изкачат "гладните безработни" и започват да плюят. Само от новини за убийства и изнасилвания сте доволни... Дай Боже гореспоменатите неща да се случат! А колкото до "феновете" на магистралите, вие така и не разбрахте, че основната им идея не е едни хора от София да ходят до морето по нея, а смисълът е доста по-длбок, но вие сте над тези неща...
46
2
 
0
 
! Отговори
noname преди 13 години
po stila na pisane i iskaza si li4i 4e sa edni i sashti plateni ot komunistite pisari da pishat sreshtu GERB
45
3
 
1
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
43 ::: Отговори ми само на 1 въпрос ?! - Ти *** ли си или да ?!
44
7
 
4
 
! Отговори
работещ преди 13 години
40, Momchil, неспасяем *** си, червен, на червената копанка. Като е толкова зле в САЩ, Гърция, Ирландия, Испания и Португалия, къде ги тия, умиращите американци и южноевропеци, защо не се блъскат за работа в ГЕРБава България, хем по новите "магистрали"? Ами все *** като тебе отиват там, на лошото, в САЩ най-вече, по далаверита на червенита ви мафии. *** нагъл!
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този мрънкач е най-голямият провал в мутренското правителство. Уж строителството на магистрали било приоритет, а там е най-голямия провал. За 2г. едва успяха да довършат някаква си "магистрала" от 18 км, която излезе златна на България - тоя на снимката и тиквата си делнаха едни 85 млн. с турците. На южната дъга 80 млн. делиха с ГБС. И май това е. А още 700м от едната лента на ломско шосе. И 5 торби с лъжи и обещания. Щели да построят 7 магистрали. За колко години?
42
7
 
7
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Бягай, крий се, бе доволният 32! Не стига ГЕРБавата ти агитация, ами ще ми плачеш, че наЗапад крадяли. Крадат, ама 10-20%, а не като вас, червените грабители от ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ, Атака и който още се сетиш - по 80%. *** червени, ненаяли се, ще ми грухтите, че сте направили нещо!
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъй тъй, а кой ще даде на хората автомобили които имат средна скорост 160 км в час, Пляво?
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идеално, а на всички мрънкащи драскачи мога да кажа - много поздрави от Черноморието! Не е лесно да почнеш да градиш нещо от нулата. Представете си, че сме 1990г. и тези неща трябва да се случат. ;)
39
5
 
11
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
29 ::: Не говори за "нас герберите", защото нито членувам в партията, нито съм гласувал за нея на изборите. И вземи малко си направи справка със световната икономика за последните 2 години - ръст/спад на цени, горива и полезни изкопаеми и тогава пиши простотии, че правителството вдига цените в БГ. Те са следствие от глобалната икономика, която бележе СПАД, умнико! В САЩ в момента става все по-зле и по-зле например. Гърция фалира. Ирландия също. Испания и Португалия са на прага! Какво искаш ?!