С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа

Новата цел пред Росен Плевнелиев. Търсят се инвеститори
Обновена: 23 авг 2011 14:44 | 23 авг 2011 12:31,
254
С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа
Снимка: БТА

"Поставяме си нови цели – гражданите в България до няколко години да пътуват до Бургас за три часа както с влак, така и с кола по "Тракия", обяви регионалният министър Росен Плевнелиев.

"Тепърва държавата ще инвестира в интегриран градски транспорт, и то не само в София", обясни Плевнелиев и отбеляза, че новата цел на правителството е добра възможност за инвестиции на български и чуждестранни фирми.

Министърът заяви, че едно предприятие за производство на локомотиви или трамваи в България ще има всички перспективи да печели държавни поръчки.

"Нали не очаквате държавата или общината да построи завод за трамваи. Частната инициатива е добре дошла. Това, което ние гарантираме, е бъдещ пазар... Ще подменяме и българските железопътни линии. Стартира и програмата на Световната банка за рехабилитация и реконструкция в цялата зона на мрежата", коментира той.

"Ние гарантираме дългосрочна визия и приоритетност. Инфраструктурата е тотален приоритет на тази партия и на това правителство", заяви Плевнелиев.

Още по темата

Двамата с кмета Йорданка Фандъкова подписаха договор за интегриран градски транспорт в София по ОП "Регионално развитие".

Общата стойност на проекта е 62 млн. евро, като 50 млн. от тях са безвъзмездни.

"Повече от година и половина отне подготовката на проекта. Ползата за София ще бъдат 50 нови тролейбуса", похвали се Фандъкова.

"Това, което правим сега относно автобусите, тролейбусите и трамваите, е етап едно... вече работим по етап две не само със София, а и с другите шест големи града на България", обясни Плевнелиев, като поясни, че сумите по проектите ще се удвоят.

"Това е гарантирано, защото МРРБ вижда огромния смисъл, Брюксел също, и ние вече приоритизираме градския транспорт. Смисълът е вече хората да не висят по спирките, да не се блъскат в неклиматизирани автобуси и тролейбуси и всяка градска машина да бъде съобразена и удобна за инвалидите", поясни министърът.

Плевнелиев обясни и действието на т.нар. умни светофари, които ще бъдат монтирани в столицата: "Умният светофар разпознава датчиците, които има във всяка една машина на градския транспорт. Това са над 800 машини, които ще бъдат оборудвани с подобни датчици. 20-те умни светофара на София ще разпознават машините и ще калкулират времето, за което да стоят на зелено, за да може да ги пропуснат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
2
 
! Отговори
Сламналийката преди 13 години
А селяните колко часа ще пътуват бе, Сламо!
37
9
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
затова за такива хитреци като теб около софия ров с крокодили, стена 10 метра с картечни гнезда - д*ба и гадните селяни. Наводниха ни града, замърсиха ни града, а сега на хитър петър се правят!! Стой си там от където си, ама ела си прибери гадните събратя, пък стигайте до "Китин" за колко си време искате. Не стига, че софийските данъци ви спонсорират на всички останали социалните помощи път тарикати доидохте вече! Ей селчо - get a job!!
36
5
 
8
 
! Отговори
алоооо преди 13 години
След като няма ясна СТРАТЕГИЯ за развитието на България, посочването на един, или друг приоритет и хвърлянето наляво и надясно на пари е пълна простотия. България се обезлюдьва, защото няма работа и доходи, няма малък и среден бизнес, няма вътрешно потребление. Първо върху това трябва да се работи, а инфраструктурата се прави, когато има кой да я ползва.
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
W burgas a ne wyw Warna
34
3
 
5
 
! Отговори
33321 преди 13 години
и един шоколад завива мармоти в станиол
33
4
 
3
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
този "много умен" министьр ще трябва да промени и закона за движение по пьтищата, в противен случай с подобни изказвания стимулира рекетьорските схеми от страна на кат. до каква степен простотията ги тресе тия гербери?! това е сльнчасало сьщество до не знам си кьде...
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плевня, ти си един умен светофар!!!
31
7
 
11
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
23 ::: То, че грабене има - има. Имало е и ще има. Повече от ясно е това. И на Запад е така, няма какво да ти обеснявам. Въпросът е да е с мярка и да има и за народа - т.е. поне малко и ние да усетим от "евро парите". Еми аз честно да ти кажа съм доволен за това, което се направи за последните 2 години относно инфраструктурата, сравнявайки го с изминалите 8 години (знаеш кой беше на власт). Е тогава такова крадене беше от комунагите и турците, че няма и на къде повече! Това имам предвид.
30
5
 
8
 
! Отговори
Ташунко преди 13 години
То добре да пътуваме ама с какво? Поне и бесплатен бензин зарейдаите и на всеки 10 км .по един ресторант бесплатен или поне на цени като в бюфета на парлмента.Защото с тези заплати кадето и да тръгнем до никаде няма да стигнем
29
7
 
20
 
! Отговори
Северна България преди 13 години
А Сев. България изобщо пресъствали във вашите мисли бе Росене?! на кучета ни яли! София та София!
28
12
 
12
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Умник 20, не знам кой мрънка и за какво, ама през "изминалите 2" ваши ГЕРБави год. нищо друго не направихте, освен да вдигнете цените с близо 50% (което тройната банда направи за 3,5 г.), да ни проглушите ушите с "магистрали", "интегриран транспорт" и пр., а на практика едвам ДОВЪРШИХТЕ 20ина км път, кщойто стана ЗЛАТЕН. За "бъдещите 10г." направо не ми се говори. Нали на Цветелинка Бокова софийска община и наля 700 000 лв. безвъзмездни да прави търговска верига от манастири. Това е, умник.
27
4
 
6
 
! Отговори
BG преди 13 години
Как 3 часа до Ст Загора бе пич??? Скоро пътувал ли си? С нормална скорост 120-130км/ч за 2 часа си на табела Ст. Загора. Баси разбирачите
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ухиленото мрънкащо лице на корупцията.
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що се напука асфалта по Люлин? Не планината а аФтомагистралата??
24
11
 
22
 
! Отговори
boqn4o преди 13 години
Цяла България реве от лоши пътища и лош градски транспорт. Сега ви го правят, вие пак ревете. Кажете си поне, платени драскачи на комунистите ли сте или просто сте вечно негативни и ако ще жизнен стандарт като в Швейцария да имаме, пак ще ревете?
23
4
 
3
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Егаси!Кат ме спрат на Тракията ще трябва да се оправдавам,че НЕ летя ниско!
22
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бе, Момчо. Какъв му е ясния план на ***? Като на мутрата и на Цвъко - грабене до дупка.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 10 - Много добре казано. Дали все пак някои ще отговори??
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След *** и физкултурника и този изпочупи глупомерите.
19
11
 
21
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
Аз не виждам на фона на нищото, което се извърши през последните 20 години относно транспорта в България и това, което се направи през изминалите 2 и също ясният план, който се очерта за бъдещите 10г. ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ САМО МРЪНКАТЕ БЕ ?! Пууууууууу няма угодия значи! Ясно е, че трябва работа, но това, че има пари от Европа за инфраструктура (определени само за нея) да не ги вземем ли, както беше до сега ?! Мислете малко трезво!