След потопа в Добри дол: Риба и патици плуват в градините

Водата е унищожила стотици декари земеделски площи
5 сеп 2014 16:09,
16

Снимка: Илиян Велков

Хората в Добри дол ловят риби в дворовете си, а патици плуват в залетите градини. Пътната инфраструктура е разрушена. Това се вижда в селото няколко часа след като язовир Добри дол преля и заля къщите.

Приливната вълна удари селото през нощта. Тя е била висока близо един метър и е наводнила къщи и дворове, удавила е домашни животни. Евакуирани бяха повече от 20 човека в селото.

Още по темата
Причина за наводнението са падналите за кратко време 108 литра дъжд на квадратен метър.

Водите от язовира са унищожили стотици декари земеделски площи. Съборени са селскотопански постройки и огради. Унищожени са посевите в селото. Има и удавени животни. Екипи на пожарната отводняват засегнатите имоти.

Комисия от община Първомай описва щетите. Кметът на града Ангел Папазов съобщи, че ще поиска помощ от държавата, за да се справи с бедствието.

Силните дъждове в последните часове предизвикаха наводнения в различни части на страната. Бедствено положение е обявено в Берковица. В дуловското село  Долец са заплашени от двуметрова вълна. Наводнения има и край Бургас, където туристи бяха блокирани на остров Света Анастасия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: наводнениеЯзовирдъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До ЧУХАма ти Ореха ли хвалиш,най много да отнесеш някоя плюнка.
11
4
 
2
 
! Отговори
ЧУХ преди 9 години
ПО НОВА ТВ КАЗАХА , ЧЕ НАВОДНЕНИЯТА СА ПРИЧИНЕНИ ОТ ПОРОИТЕ , А НЕ ОТ ОРЕШАРСКИ! ГОСПОДИ, НАЙ-ПОСЛЕ - НАВЯРНО *** ОТ БАНКЯ ВЕЧЕ Е УСПЯЛ ДА ПРЕВЗЕМЕ БЪЛГАРИЯ!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анархо- демократичен 2Вярно е , но и друго е вярно, че същият този народ, пак ще си хвърля *** в реките и деретата и пак ще си гласува за БСП-то и ДПС-то!После пак ще реве !
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНТИМУТРА 6 Лъжеш МУТРО, вие ревяхте , че Бойко и Цецо се струпали в с.Бисер !
8
1
 
4
 
! Отговори
ne40 преди 9 години
раи за патици и гьски.....и жаби
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще се раздават помощи, хотата ще се трепят да си строят как да е къщичките, а на пролет язовирите пак ще прелеят (за тях няма да останат парици и силици) , УМНО СЕЛО
6
1
 
5
 
! Отговори
антокомуняга преди 9 години
Управлението на бсп и дпс не даде един лев за укрепване на язовирните стени и почистване на коритата на реките през 20 годишното си управление от което последиците ги усещаме сега!!!Пак за тези престъпници да гласувате и тогава ще видите какъв потоп ни чака след още един"коалиционен" мандат!!!
5
13
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Управлението на Борисов не даде един лев за укрепване на язовирните стени и почистване на коритата на реките от което последиците ги усещаме сега!!! Дянков каза, че пари НЯМА!!!!Пак за този престъпник да гласувате и тогава ще видите какъв потоп ни чака след още един гроб мандат!!!
4
1
 
7
 
! Отговори
Zidarov преди 9 години
Басейнова дирекция, която отговаря за нивата на реките и язовирите е под опеката на ДПС, не съм чул да се махнали някой "експерт" от там. Какво чакат да се наводни цялата държава ли? Прав е Кутев за връзката м/у СПИН и социализъм, чума е минала след управлението на БСП.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ГОСПОД ДАВА ЗАЕТО ,ЗАЩОТО МУ ПИСНА ОТ НАШАТА НАГЛОСТ ,АЛЧНОСТ И ИДИОТИЗЪМ ! ГОРКО НИ ,КАКВО ЛИ НИ ЧАКА ,ЗАЩОТО УЖ СМЕ ХОРА АМА НЕ СМЕ ЧОВЕЦИ !
2
0
 
19
 
! Отговори
анархо- демократичен преди 9 години
Народът ни е с *** хрисим характер - изсичат се гори задръстват се корита на реки с *** от язовирите само се печели А народът търпи и си носи последствията . Сега за да изберем следващите кожодери ще се отделят милиони а за наводнените - един гол. Мразим се завиждаме си не сме съпричасни А олгарсите /политиците / се радват че са попаднали на *** народ ! Сега започва и разпродажбата на земя и ровенето за газ - народът ще яде химия . Избор- обединение и възстание
1
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то на тия къщи не им трябва потоп като ги гледам е било въпрос на време.