BG хотелиери: Летният сезон беше катастрофален!

Спадът на туристите по морето е бил с близо 30%
21 сеп 2019 15:00, Петя Славова
268

Според министър Николина Ангелкова спадът на туристите това лято по морето  и най-вече в Слънчев бряг ще бъде само 1% , докато хотелиерите казват, че на първа линия спадът  е 15 % и забележете на втора линия с близо 30%, съобщава Bulgaria ON AIR.

Затова пък от министерството на туризма отчетоха ръст на нощувките реализирани от българските туристи с цели15%. Хотелиери и туроператори определят сезонът като катастрофален.

Още по темата

Според ресорното министерство  спадът в курорта Слънчев бряг бил основно при организирания туризъм.  Спад на полетите отчита и летище Бургас.

Слаб сезон отчитат и концесионерите. Скъпите чадъри и шезлонги прогониха туристите от българското море. Затова те настояват за категоризация на плажовете за следващото лято.

За юни и юли приходите от международен туризъм са над един милиард и двеста милиона лева, което  е ръст от 1,7%, отчете Министерството на туризма.

Последният чартър от летище Бургас е на 8 октомври, тогава ще затворят и последните хотели в Слъвчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
29
 
! Отговори
Дело на БКП-рушители преди 4 години
До menИма ли поне един от управляващите ни да не е комунист???????
38
1
 
38
 
! Отговори
факт преди 4 години
От роден комунист сдобил се с власт честен капиталист не става с алчност всичко проваля.
37
2
 
44
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Това всъщност е добра новина. Очаквана. Народа възстана срещу безобразията на родния мутротуризъм и посещавайки чуждите дестинации заби един голям *** в изходния отвор на алчните български псевдобизнесмени. Докато не се научат да уважават туристите /клиентите/ било то български или чужди / щото те и с чуждите туристи се отнасят по Бай Гаьовски / ще си гледат жално празните хотели и заведения. Сега ги наказват туристите, догодина ще ги накажат и малкото им останали работници.
36
3
 
20
 
! Отговори
Дело на БКП преди 4 години
До дойде врече!Дойде време и туризма да разорим!
35
8
 
23
 
! Отговори
Работодателите преди 4 години
Ако са ви ниски заплатите не работете, кой во кара насила да работите. Или вие сте добри хора и сте се загрижили да не фалира бизнеса на работодателите. Мерси, няма нужда, не се грижете за работодателите, гледайте да се оправите себе си, като сте недоволни от заплащането - не работете!
34
5
 
40
 
! Отговори
men преди 4 години
има ли едно нещо в тази държава дето да не е катастрофа? демография? икономика? бюджет? образование? медицина? земеделие? армия? туризъм? полиция? престъпност? едно нещо ми кажете дето не е тотална щета...
33
3
 
26
 
! Отговори
дойде врече! преди 4 години
- пилците да ги броим на есен!! Пълен упадък на туризма, ресторантьорство и хотели!- ходете да гласувате за некадърници!
32
1
 
26
 
! Отговори
От Детройт преди 4 години
То е бил град с предимно бяло население и те са носели занаят със себе си. Черните са се местили там в крайните квартали, чрез помощите от правителството. След като са станали 50% от населението, белите хукнали. "White flight" го наричат.
31
0
 
57
 
! Отговори
Работещите преди 4 години
Ако не вдигнете драстично заплатите скоро ще разберете какво е катастрофа. Ясно ли е изедници?
30
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възхитен съм от българските хотелиери и бизнесмени.Особено от зарибяването на работници,на които обещават големи заплати.И ги дават...но от 3 месеца,плащат първите два,а на третия - Сбогом и "Не плачи за мен Аржентина". Е,как ще е катастрофален сезона при такъв перфектен подход?
29
2
 
47
 
! Отговори
бай Спиро преди 4 години
Задръстения с комунизъм роден назначен бизнесмен си мисли, че просто трябва да ти подарят някакъв бизнес и после ... пей сърце ! Бизнеса трябва не просто да го придобиеш, а да го управляваш мъдро. И няма смисъл да давам примери с безумната ни тежка соц индустрия. Давам пример със САЩ - еталона на капитализма. Детройт преди символа на американската автомобилна индустрия, сега е мъртъв град. От което следва, че в бизнеса няма нищо вечно. Оцеляват само най-приспособимите към изменящата се среда.
28
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутри, лесни пари лесно си заминават! И пак ще ходите на село до външната тоалетна. Такъв е животът. Чудеса не стават.
27
12
 
9
 
! Отговори
Привет от Крим преди 4 години
Ми що така бе? Времето ли е било лошо на Черно море в България? На Крим този сезон имаше ужасно много туристи, много хотелиери забогатяха. Дано другата година да се орпави времето и бъгларските хотелиери да прифитират от туризма, българското черноморие е много красиво.
26
4
 
33
 
! Отговори
Hex преди 4 години
Напълно си го заслужиха, след като предоставят долнопробен продукт.
25
7
 
9
 
! Отговори
пепи преди 4 години
То и в Испания нещо...Миналата година не можеше човек да се размине на puerta del Sol.Сега пак е пълно ама ....Не чак толкова.Ходих и до Aranjuez - същата работа.Двореца празен.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самата предприемчивост се поражда от алчността и похотливостта, а това са смъртни грехова, какъв добродетел може да е предприемчивостта, ама щом има телевизии да те пускат да говориш такива неща, нека слушат хорат, да стават предриемачи да заботяват.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да развиваш себе си, а не апаратура и телефони и външни неща. В този смисъл предприемчивоста (тоест гешефтарството, да работиш за себе си да кяриш печалба) е спирачка на прогреса, а не развитие. Това не значи, че не трябва да се ползват удобствата които дава апарарурата, но да се ползват за себеразвитие.
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова се впечалих, че отивам да си разплета чорапител
21
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи ден слушах благите лакърдии на Шулева и се сетих за един дюлгерин, работил на строежа на неин хотел по морето.Колко спечели,го попитах,все пак тя беше вицепремиер,сигурно са плащали добре?Човекът се усмихна тъжно и...В един ден, бригадира - мутра и половина,ни събра и каза че приключване,а на въпроса за заплащане ни заяви че всичко е оправено и нищо не дължим.А за финал - Поемайте по живо и по здраво и без много да приказвате....
20
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазарна икономика сме мутрите които не могат да оцелеят да закриват цирка.