BG хотелиери: Летният сезон беше катастрофален!

Спадът на туристите по морето е бил с близо 30%
21 сеп 2019 15:00, Петя Славова
268

Според министър Николина Ангелкова спадът на туристите това лято по морето  и най-вече в Слънчев бряг ще бъде само 1% , докато хотелиерите казват, че на първа линия спадът  е 15 % и забележете на втора линия с близо 30%, съобщава Bulgaria ON AIR.

Затова пък от министерството на туризма отчетоха ръст на нощувките реализирани от българските туристи с цели15%. Хотелиери и туроператори определят сезонът като катастрофален.

Още по темата

Според ресорното министерство  спадът в курорта Слънчев бряг бил основно при организирания туризъм.  Спад на полетите отчита и летище Бургас.

Слаб сезон отчитат и концесионерите. Скъпите чадъри и шезлонги прогониха туристите от българското море. Затова те настояват за категоризация на плажовете за следващото лято.

За юни и юли приходите от международен туризъм са над един милиард и двеста милиона лева, което  е ръст от 1,7%, отчете Министерството на туризма.

Последният чартър от летище Бургас е на 8 октомври, тогава ще затворят и последните хотели в Слъвчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
49
 
! Отговори
Ганчо преди 4 години
ПРИ ТОВА ПЪРВОБИТНО И СЕЛСКО ОБСЛУЖВАНЕ ДОГОДИНА ЩЕ ЗАТВОРИТЕ . РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ОСВЕН БЪЛГАРИЯ ИМА ДРУГИ ДЕСТИНАЦИИ БЛИЗКО КОИТО СА ПО-ДОБРИ, ПО-ЕВТИНИ И ПО-УРЕДЕНИ. ЗА ТОВА ДОГОДИНА ЩЕ УМИРАТЕ ОТ ГЛАД НЕЩАСТНИЦИ НАБЕДЕНИ
58
1
 
32
 
! Отговори
Митко Бомбата преди 4 години
Скоро ще имам много работа на марето... Половината хотели ще трябва да ги гръмна... За да стане пак куторт а не Люлин...
57
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много жалко!!! Съсипаха бранш който генерираше милиарди приходи. Ама то с трици маймуни не можеш да ловиш. С просташки лукс и безбожно надути цени равносметката ще е такава на края на сезона, това е нормално. Направо е смешно от минисъерсъвото да се бият в гърдите с приходи от туризъм от 1.8 милиарада лева за юли и август!!!! Че то само за сравнение, Монреал града където живея прави 3 милиарда годишно от туристи. Това е само един град, а не държава която претендира че е известна тур дестинация!!
56
4
 
27
 
! Отговори
Djo преди 4 години
Фалирай, закривай!!!
55
46
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По нашето черноморие, нито е мизерно обслужването, нито цените са скъпи. Да не говорим, че и плажовете са си класически, а не като гръцките-пълни с каманаци и морски таралежи. Бълг. Черном. не го харесват снобарите, където избиват комплекси и ходят по чуждите само за да се хвалят във фейсбука със снимки, типична българска чснобска ерта
54
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направи ми впечатление следното. На един местен плаж по северното черноморие - комбинация от чадър и два шезлонга: 18 лева. Няма опоция - само чадър, или неква друга комбинация. В 11 часа - 3 заети чадъра. Викам на съдържателя, защо не направиш цени за време. Примерно до 90 минути - 5 лева. Аз обиновено стоя с жена си по час, и бих платил толкова. С повъзрастните плажуващи е общо-взето така. А и мина времето на стоене на плаж до откат. Елементарна гъвкавост трябва. Не можело. Кво плачеш тогава?
53
3
 
37
 
! Отговори
Един там преди 4 години
Всичко това е в следствие на катастрофалното качество на услуги които същите хора предлагат от години! От години искат с трици маймуни да ловят..
52
6
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До men"има ли едно нещо в тази държава дето да не е катастрофа? демография? икономика? бюджет? образование? медицина? земеделие? армия? туризъм? полиция? престъпност? едно нещо ми кажете дето не е тотална щета"---Явно не си чел скоро официалните медии-всичко цъфти и връзва, международен фактор сме, а инвеститорите се избиват да инвестират.Гласувайте пак за Баце Бойко, и гледайте какво още има да става!Накрая го коронясайте пожизнено за цар.
51
2
 
42
 
! Отговори
Пенчев преди 4 години
Мутри управляват държавата, мутри управляват туризма.Предлагания туристически продукт е от най-ниско качетсво.Мутрите не искат да дават пари за заплати, а само да прибират от вече построеното, забележете с пари от заграбеното чрез мутро-политическия грабеж, последните 30 год.Внасят молдовци да бачкат, които не знаят нито английски нито български, защото манталитета на мутрата е, че работниак му е роб и той дава в заплата само минимума.Качеството каквото е! Какво очаквате колеги в тази реалност
50
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алчността, Санчо, алчността ...
49
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всеки влак си има пътници. Търсене и предлагане. Няма начин да се конкурираш с Гърция и Турция. По -топло море, по-дълъг сезон, подобро обслужване, а цените поне на масовите курорти са подобни. Няма как да стане. Или намаляваш цените докато стигнеш точката на търсене за да компенсираш с оборот, или учвеличаваш мощно качеството на услугата, но пък нямаш подходящ персонал поради ниските заплати. И в двата случаи анализираш, намираш балансирани решения, и действаш.
48
2
 
25
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тези приказки.Ги слушаме как дойде "демокрацията" Демек още след 1989 г.. И кога ще сте на "печалба" бе хотелиерчета? Един бизнес щом Не върви.Затваряш и пробваш друго.Ама НЕ! Едни и същи сте от години!-:) Ясно.По малко парички да ви вземат данък.И до кога така? Беше пълно с всякъкви на морето тази година.Оплюваме руснаците.Но пак спасиха сезона Нали?!
47
2
 
51
 
! Отговори
бг преди 4 години
Живия в панелен блок. Работя във фирма със столова - не лош кетъринг. За съжаление близо до дома ми има чалга-кръчма. Какъв е смисъла да дам 200 лв на ден за да получа още от същото + не особено чисто море и прескъпи шезлонг и чадър ?Смисъла на почивката е да смениш средата и обстановката за да релаксираш.Предпочитам за няколко дни да отида на селски туризъм, отколкото на "родното" черноморие.
46
3
 
34
 
! Отговори
odpo преди 4 години
СЪСИПАХА Я ТАЯ ДЪРЖАВА!
45
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ходих август до Албена. Много вяла работа. Само румънци и нищо друго. А помня какъв курорт беше 90-те години. Ако е така по цялото черноморие, нищо добро не чакайте близките години.
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как нали мин.на туризма каза ,че има 20 проц.ръст???КОЙ ЛЪЖЕ??Познайте от един път.
43
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измислици. Цяло лято беше пълно на всякъде. Нямаше празни места.
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
селски миризливи каки със силиконови импланти ...Абе май градските каки са си баш по-миризливи ама айде.
41
3
 
11
 
! Отговори
комунист преди 4 години
До факт- и за най-долен капиталист не става!
40
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мизерно обслужване от необразована работна ръка за по 600/700 лв. , надути цени - лукс никакъв. Батки с надути протаинови малки патки и селски миризливи каки със силиконови импланти, друсат маанета наляво-надясно пред погледа на цивилизовани хора, който ги мислят за индианци... . Другата година 60 процента да ви е спадът с туристите, а по- другата жив такъв да не видите...